مناظره | پورمحمدی: رئیس جمهور باید قدرت جمع بندی، ایجاد وفاق و تحریک کنندگی اجتماعی داشته باشد
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: ما و کارشناسان با اعداد و ارقام آشنایی داریم اما مردم مشکلات لمس می کنند و روزانه با گوشت و پوستشان مشکلات اقتصادی را درک می کنند.
پورمحمدی در پنجمین زمان چهار دقیقهای خود در بخش سوم مناظره تلویزیونی گفت: بزرگواران ریشهها و راهکارهای تورم را گفتند. نظرات من هم شبیه همین نظرها است. در بحث کارشناسی نگاهها به هم نزدیک میشود. با کنترل نقدینگی میتوان تورم را کاهش داد. چند مثال عملی بزنم که سیاستگذاری ها به چه سمتی میرود. آقای قالیباف گفت در مجلس قانونی تصویب کردیم تا اقتدار را به بانک مرکزی برگردانیم؛ بسیار کار خوبی است در گذشته هم باید تصویب می کردیم و این از ضروریات است. اقتدار را بازگرداندیم اما عوامل تشکیل دهنده اقتدار را ایجاد نکردیم. در حال حاضر بانک مرکزی پرداخت وامها را متوقف کرده، تمام قولهایشان به کارآفرینان را متوقف کردند و روند تولید به خاطر بانک مرکزی با مشکل مواجه شده است.
وی افزود: سود بهره را از ۱۹، ۲۰ و ۲۱ به ۲۹ درصد بردیم و این خود تورم زایی شدید است و چرخه معیوب نقدینگی را تشدید می کند. چه زمانی استقلال بانک مرکزی اجرا میشود؟ ما برای هر کاری مدیر قوی می خواهیم. رئیس جمهور باید به همه جور مسائل آشنا باشد، قدرت جمع بندی، ایجاد وفاق و تحریک کنندگی اجتماعی داشته باشد و مردم او را باور کنند. رئیس جمهور باید امنیت روانی، امنیت فکری، امنیت مالکیت و حقوقی را ایجاد کند.
پورمحمدی تصریح کرد: باید منظومه فکری اقتصادی ما روشن باشد و به مردم بگوییم. من هشت اصل دارم. یکی رقابت؛ اصل رقابت را نباید شوخی گرفت. دولت باید از رقابت کنار برود. دوم، اقتصاد بازار را قبول کنیم و اقتصاد دستوری را کنار بگذاریم. سوم، مالکیت فکری است که بحث بسیار مبنایی دارد. چهارم، انضباط مالی در بحثهای اقتصادی و دولتی بسیار مهم است. ما دولت چابک، ناظر، ضامن، حافظ رقابت و اقتصاد بازار می خواهیم.
دیدگاه تان را بنویسید