جلیلی:
پیشرفت کشور را نباید معطل معارضان کرد
کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری گفت: دولت سایه یک تشکیلات و دکان نیست بلکه گفتمان است. هر فردی متناسب با استعداد خود باید سایه به سایه تحولات کشور را دنبال کند و خطا را تصحیح کرده و نقاط قوت را تقویت کند.
کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری گفت: دولت سایه یک تشکیلات و دکان نیست بلکه گفتمان است. هر فردی متناسب با استعداد خود باید سایه به سایه تحولات کشور را دنبال کند و خطا را تصحیح کرده و نقاط قوت را تقویت کند.
به گزارش ایلنا، سعید جلیلی در گفت و گوی ویژه خبری گفت: مردم را در انتخابات باید به برنامه های خود و آنچه باور داریم اقناع کنیم، مردم در آستانه یک انتخاب بزرگ هستند و هر چه این انتخاب با بصیرت بیشتری باشد، مردم نگاه دقیقتری به آینده خواهند داشت.
وی با بیان اینکه نیمی از جمعیت ما بانوان هستند، ادامه داد: بخش عمده ای از فرصتهای ما بانوان هستند و باید از این فرصت بزرگ استفاده کرد و برنامه داشت. مهمترین مطالبات بانوان این است که نقش آنها دیده شود و باید نقش پرشکوهی برای بانوان تعریف شود. بانوان نقش خانوادگی و اجتماعی دارند و باید اینها دیده شود. یکی از امتیازات گفتمان انقلاب اسلامی این است که زن را در جایگاه خود قرار میدهد. حرکت پیشرفت در زمانی آغاز می شود که خاناوده محیطی امن باشد. زن کانون خانواده است و باید محیط آرامش را به گونهای فراهم کند که همسر و فرزندان و خود خانم بتوانند نقش موثر اجتماعی داشته باشند.
وی در پاسخ به سوالی درباره صحبتهای یکی از مشاوران کاندیداها پیرامون دولت شهید رئیسی، تصریح کرد: شنیدم که جسارتی به دولت شهید رییسی شده است. آنها گفتند ما بیاییم هم سانتریفیوژها میچرخد هم کارخانهها، ولی تعداد سانتریفیوژها از ۱۹ هزار به ۳ هزار رسید با آن محدودیتها و بتنی که ریخته شد و دلار هم از ۳ هزار تومان شد ۳۰ هزار تومان. تعداد تحریمها از ۸۰۰ به ۱۵۰۰ رسید و خود این آقایان تحریم شدند. میگویند این سه سال اخیر فلاکت بودند. مردم مقایسه کنند که این سه سال فلاکت بوده است یا آن زمانی که رشد کشور صفر یا منفی بوده و متوسط آن ۰.۷ درصد بود. شهید رئیسی این رشد را چه میزان افزایش داد؟ مردم این آمار را مقایسه میکنند. ما بیش از ۱.۵ میلیون بشکه نفت میفروشیم و اگر امکان تولید داشته باشیم تا ۲ میلیون بشکه می توانیم بفروشیم. این مباحث خوب است چون حقایق برای مردم روشن می شود.
جلیلی با بیان اینکه مذاکره یک وسیله است و حتما باید از آن برای دفاع از منافع مردم و کشور استفاده شود، خاطرنشان کرد: نباید مذاکره فقط برای توافقی باشد که منافع ملت تامین نشود و ظرفیتهای کشور نادیده گرفته شده و آنها جمع شود زیرا این دفاع از حقوق ملت نیست. دنیا را نباید معطل چند کشور کرد. دنیا بزرگ است و ۲۰۰ کشور در دنیا وجود دارد که فرصتهای زیادی برای ما وجود دارد. لازمه جهش اقتصاد کشور استفاده از بازارهای جهان است.
جلیلی خاطرنشان کرد: در مسیر دفاع از حقوق کشور چند کار اصلی انجام دادیم دشمن میگفت نباید یک سانتریفیوژ داشته باشید ولی وقتی ما کار را تحویل دولت بعدی دادیم، ۱۹ هزار سانتریفیوژ داشتیم. در شرایطی کار را تحویل گرفتیم که همه چیز ما تعلیق شده بود و میگفتند باید تخریب شود. یک میلیون بیمار داشتیم که برای تهیه داوری آنها باید سوخت ۲۰ درصد میداشتیم وقتی این سوخت را به ما ندادند، خودمان تهیه کردیم. می گفتند دفاع از حقوق هسته ای دفاع از همه حقوق کشور است چرا که اگر دشمن بدون مقاومت شما خرمشهر را گرفت، سراغ هویزه هم می آید. دیدیم وقتی که همه دستاوردها را کنار گذاشتند و گفتند که سانتریفیوژ را جمع میکنیم و مواد تولید شده را خارج کردیم و بتن می ریزیم طرف از توافق خارج شد و دلار ۳ هزار تومان ۳۰ هزار تومان شد و تحریمها بیشتر شد. بعد وارد بحث موشکی شدند.
جلیلی با بیان اینکه باید همه تحریم ها را حفظ کرد و آنها را پیشرفت کرد، ادامه داد: باید دید چه موقع از حقوق ملت دفاع شد و چه زمانی حقوق ملت نادیده گرفته شد؟ پیشرفت کشور را نباید معطل دو - سه کشور کرد که بیشترین تعارض را با شما دارند. روابط با کشورهای همسایه را به حداقل و منفی رسانده بودند ولی شهید رئسی اینها را احیا کرد و صادرات فنی به سریلانکا و پاکستان صادر کرد.
وی با تاکید براینکه در گفتمان دولت سایه، هر دولتی محترم است و باید به او کمک کرد، تصریح کرد: راجع به برجام در ۶ جلسه در شورای عالی امنیت ملی و در مجلس شورای اسلامی همه موارد را کلمه به کلمه و جمله به جمله میخواندیم و میگفتیم اینکه شما میگویید تحریمها در روز اول لغو می شود، اینگونه نیست و برخی تحریمها تا هشت سال می ماند که هشت سال مهر سال قبل بود و دیدید یک روز قبل آن تاریخ کشورهای اروپایی گفتند تحریمها را حفظ می کنیم. قصد ما تصحیح بود ولی آنها قبول نکردند. وظیفه ما تصحیح خطا بود. همان زمان آن ها را مطرح می کردیم ولی آنها عصبانی شده و فریاد می زدند. ما می گفتیم جواب بدهید چون آنچه شما می گویید با آنچه در توافق هست، تفاوت دارد.
این نامزد انتخابات ریاستجمهوری تصریح کرد: دولت سایه یک تشکیلات و دکان نیست بلکه گفتمان است. هر فردی متناسب با استعداد خود باید سایه به سایه تحولات کشور را دنبال کند و خطا را تصحیح کرده و نقاط قوت را تقویت کند. من اگر در دولت باشم، از وجود دولت سایه استقبال می کنم. زمان دولتی که رقیب ما بود نظرات خود را مطرح می کردیم ولی توجهی نمی شد ولی در دولت شهید رئیسی هر موردی که مطرح می کردیم از آن استقبال می کرد و دستور می داد و پیگیری می کرد.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود با بیان اینکه قانون نیاز به اصلاح داشت که در سال گذشته اصلاح شد تا بانک مرکزی بر بانکها نظارت داشته باشد، گفت: این قانون توسط بانک مرکزی باید به طور جدی اجرا شود. برخی بانکهای خصوصی از جیب مردم پول خلق میکند که این خلق پول باید ضابطهمند و در راستای منافع مردم باشد. از سویی تبعیض فراوانی در تسهیلات وجود دارد. ۵۰ درصد مردم ما اصلا وام نگرفتهاند. فهرست تسهیلات بانکها مهم است که در جهت تولید و رفع مشکلات مردم باشد.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در ادامه با بیان اینکه در نظام سلامت درباره خدمات به بیماران مطالعه داشته ایم، گفت: نظام سلامت ۱۰۰ شاخص از جمله کرامت بیمار وجود دارد. اگر تعرفه بخش دولتی و خصوصی تفاوت جدی داشت، توانمندی بخش سلامت به بخش خصوصی می رود. تا سال ۸۲ این تعرفهها یکسان بود ولی از سال ۸۳ این تعرفهها برای بخش خصوصی چند برابر شد که زمان وزارت برادرمان آقای پزشکیان بود. در این شرایط پزشک ترجیح میدهد به بخش خصوصی می رود. این سیاست غلطی بود که باید اصلاح شود.
دیدگاه تان را بنویسید