بیانیه مسعود پزشکیان برای زنان و دختران ایران:
حق انتخاب شدن زنان در مناصب سیاسی را به رسمیت میشناسم / تلاش خواهم کرد خشونت علیه زنان در جامعه را کاهش دهم
می دانم که امنیت اجتماعی از خواستههای اصلی زنان امروز است. زنان و دختران حق دارند در محیط خانه و جامعه احساس امنیت کنند و از هر گونه خشونت و آزار در امان باشند. بنابراین تلاش خواهم کرد با تصویب لوایح مورد نیاز، تعامل با سایر قوا و با مشارکت خود مردم، خشونت علیه زنان در جامعه را کاهش دهم.
مسعود پزشکیان در بیانیه ای برای زنان و دختران ایران نوشت: می دانم که امنیت اجتماعی از خواستههای اصلی زنان امروز است. زنان و دختران حق دارند در محیط خانه و جامعه احساس امنیت کنند و از هر گونه خشونت و آزار در امان باشند. بنابراین تلاش خواهم کرد با تصویب لوایح مورد نیاز، تعامل با سایر قوا و با مشارکت خود مردم، خشونت علیه زنان در جامعه را کاهش دهم.
به گزارش اعتماد متن پیام در زیر آمده است:
بسمالله الرحمن الرحیم
هموطنان عزیز،
من، مسعود پزشکیان، کاندیدای ریاست جمهوری ایران، بر این باورم همانطور که در آیه ۱۳ سوره حجرات نیز به آن اشاره شده است، خداوند ملاک برتری میان انسانها را تقوا و پایبندی به تعالیم الهی میداند و هرگونه تبعیض بر مبنای جنسیت را نفی می کند. از این رو، تلاش میکنم تا در کنار برنامه هایی برای رفع هر گونه تبعیض از ایرانیان، اعم از زن و مرد، عدالت جنسیتی را که یکی از اصول بنیادین در تحقق عدالت اجتماعی و توسعه پایدار کشور است، در تمامی جنبههای زندگی اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی ایرانیان محقق سازم.
بر این باورم که زنان نیمی از سرمایه انسانی، فکری و تخصصی کشور هستند و باید از حقوق برابر و فرصتهای عادلانه برخوردار باشند. هدف کلان و بلندمدت دولت من، ارتقای موقعیت و جایگاه زنان در خانواده و اجتماع، تقویت بنیان و پایداری خانواده، توسعه و ارتقای سرمایه اجتماعی زنان و خانواده، و رفع موانع فراروی زنان برای مشارکت فعال در تمامی عرصههای توسعه کشور است.
میدانم که علیرغم پیشرفتها و دستاوردهای متعدد، به گواهی واقعیات اجتماعی و گزارشهای مستند ملی و جهانی، میزان پیشرفتها در بخشهای مختلف به یک اندازه نبوده و چالشهای جدی، نه فقط در برابر زنان، بلکه فراروی نظام و کشور وجود دارد و من متعهد میشوم که از همه ظرفیتهایی که قانون اساسی در اختیار من گذاشته است با بهره مندی از ظرفیت های علمی، تخصصی و تجربی جامعه دانشگاهی، جامعه مدنی و ظرفیت های بومی برای حل مسائل زنان و خانواده بهره گیرم.
زنان امروز به خصوص در شرایطی که فقر زنانهتر شده است، خواهان استقلال مالی بیشتر هستند. من با حمایت از اشکال متنوع کارآفرینی زنان، توسعه فضای کسبوکار استارتاپی زنان، ایجاد زمینه ارتقای مهارتهای شغلی و دیجیتال و تسهیل دسترسی برابر به منابع مالی از استقلال اقتصادی و شکوفایی توانمندیهای زنان حمایت خواهم کرد. اجرای برنامه اقدام و عمل برای زنان سرپرست خانوار و توسعه صنایع و مشاغل خانگی، زنان سرپرست خانوار و زنان روستایی و عشایر را مورد توجه ویژه قرار خواهم داد.
در این مسیر با اتخاذ سیاستهای دوستدار خانواده و فراهم کردن تسهیلات برای توازن بین کار و زندگی که عامل پایداری خانواده است، توانافزایی و ظرفیتسازی سازمان های مردمنهاد حوزه زنان و خانواده را در اولویت خواهم گذاشت.
در دولت من، اصل بر بهرهمندی از توان و شایستگیهای زنان و مردان است. زمان آن گذشته که به بهانه پیش شرط توانمندسازی، زنان را از سطوح تصمیمگیری حذف کنیم. اگر قرار به توانمندسازی است، همه ما اعم از زن و مرد باید برای برقراری ارتباط موثر با یگدیگر، شنیدن موثر، همدلی، تاب آوری، و روحیه کار گروهی توانمند شویم و من متعهد میشوم آموزش مهارتهای زندگی و ارتباطی برای توسعه ظرفیتهای فردی همه شهروندان را گسترش دهم.
باور دارم که حضور زنان در سطوح بالای مدیریتی و تصمیمگیری، حق آنها و ضرورتی برای پیشرفت کشور است. هدف من افزایش سهم زنان در مناصب مدیریتی کشور بر اساس شایسته سالاری و عدالت است. من حق انتخاب شدن زنان در مناصب سیاسی را به رسمیت میشناسم و جایگاه امور زنان را در ساختار دولت ارتقا خواهم داد. من به رسمیت شناختن حق انتخاب شدن و تسری شمول رجل سیاسی به زنان را دوشادوش خودشان پیگیری میکنم.
بر این باورم که توسعه همه جانبه با حذف نیمی از سرمایه انسانی کشور ممکن نیست، بنابراین برخورداری از توانمندی زنان با تاکید بر اشتغال متناسب با درصد فارغ التحصیلان زن و تلاش برای افزایش مهارتهای آنها از اولویت های دولت من است.
می دانم که امنیت اجتماعی از خواستههای اصلی زنان امروز است. زنان و دختران حق دارند در محیط خانه و جامعه احساس امنیت کنند و از هر گونه خشونت و آزار در امان باشند. بنابراین تلاش خواهم کرد با تصویب لوایح مورد نیاز، تعامل با سایر قوا و با مشارکت خود مردم، خشونت علیه زنان در جامعه را کاهش دهم.
میدانم که زنان امروز نمیخواهند فردی دیگری غیر از خودشان برای ازدواج، تحصیل، شغل، پوشش و سبک زندگیشان تصمیم بگیرد. آنها میخواهند خودشان انتخاب کنند که خانهدار باشند یا شاغل؟ و این حق طبیعی آنهاست که در مورد زندگی خود تصمیمگیری کنند.
من به انتخابهای آنان احترام میگذارم و تمام تلاشم را خواهم کرد تا بستری فراهم کنم که به بهترین نسخه از خودشان تبدیل شوند. تلاش خواهم کرد با ایجاد مراکز نگهداری کودکان در محلهای کار، قدردان زنان شاغلی باشم که انتخابشان مادر شدن بوده است. این مراکز به زنان اجازه میدهند که بدون دغدغه و با آرامش بیشتری به شغل خود ادامه دهند و همزمان نقش مادرانه خود را ایفا کنند.
همچنین، با برقراری نظامهای تشویقی، دست پدرانی که میخواهند در لحظههای کودکی فرزندانشان همراه و سهیم باشند را میفشارم؛ پدرانی که در پرورش و رشد فرزندان خود نقش فعالی ایفا میکنند، نه تنها برای خانواده خود بلکه برای جامعه نیز ارزشی بیبدیل دارند.
بر این باورم که بسط و تحقق عدالت جنسیتی نه تنها به بهبود وضعیت زنان، بلکه به بازگشت زندگی به ایران عزیز منجر خواهد شد. ایرانی که در آن زنان از حقوق برابر برخوردار باشند و بتوانند استعدادهای خود را شکوفا کنند، ایرانی پویاتر، عادلانهتر و پیشرفتهتر خواهد بود. از تمامی هموطنان عزیزم دعوت میکنم تا با حمایت و مشارکت خود، در تحقق این اهداف والا همراهی کنند. با هم میتوانیم به سوی آیندهای بهتر گام برداریم.
مسعود پزشکیان
تیر ۱۴۰۳
دیدگاه تان را بنویسید