چرا درصد مشارکت در استانهای سیستان و بلوچستان، کردستان، گیلان و خوزستان پایین بود؟
روزنامه هم میهن دلایل درصد پایین مشارکت در انتخابات در استانهای سیستان و بلوچستان، کردستان، گیلان و خوزستان را بررسی کرده است.
روزنامه هم میهن دلایل درصد پایین مشارکت در انتخابات در استانهای سیستان و بلوچستان، کردستان، گیلان و خوزستان را بررسی کرده است.
به گزارش هم میهن، گرچه در دور دوم انتخابات، مشارکت مردم بالاتر رفت و همین هم شد کلید موفقیت مسعود پزشکیان، اما همچنان درصد مشارکت در بعضی از استانها پایین بود. درصد مشارکت در دور اول انتخابات در استان کردستان ۲۳ درصد بود که در دور دوم به ۲۹ درصد رسید. در استان سیستان و بلوچستان، ۴۰ درصد از رأیدهندگان پای صندوقهای رأی رفتند که این عدد در دور دوم انتخابات به ۵۱ درصد افزایش یافت. درصد مشارکت در استان گیلان در دور اول انتخابات ۳۲ درصد بود و در دور دوم انتخابات ۴۳ درصد و استان خوزستان با ۲۹ درصد مشارکت در دور اول و ۴۰ درصد در دوم، جزو پایینترین درصدهای مشارکت در هر دو دور انتخابات ریاستجمهوری بود؛ استانهایی مهم با انواع و اقسام مسائل و مشکلات اجتماعی و اقتصادی که به گفته فعالان مدنیاش، مردمش را از مشارکت در انتخابات زده کرده و همین مشکلات قهر سیاسی آنها را با صندوقهای رأی رقم زد.
این روزنامه افزوده است: از بیکاری گسترده در استان کردستان گرفته تا فقر شدید و بیتوجهی به اهل سنت در تمام سالهای بعد از انقلاب در استان سیستان و بلوچستان. از نابودی منابع طبیعی در استان گیلان که زندگی مردمش مستقیم به آن وابسته است تا محرومیتهای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی در استان خوزستان؛ مسائلی که به گفته این فعالان باید موردنظر رئیسجمهور منتخب و هیئتدولت قرار بگیرد تا شاید گرهای از این مشکلات باز کند.
دیدگاه تان را بنویسید