کد خبر: 671474
|
۱۴۰۳/۰۵/۲۷ ۱۰:۴۷:۴۵
| |

مخالفان کلیات برنامه و خط مشی دولت پزشکیان چه گفتند؟

بعد از پایان سخنرانی مسعود پزشکیان نمایندگان مخالف کلیات برنامه و خط مشی دولت مسعود پزشکیان دیدگاه‌های خود را مطرح کردند.

مخالفان کلیات برنامه و خط مشی دولت پزشکیان چه گفتند؟
کد خبر: 671474
|
۱۴۰۳/۰۵/۲۷ ۱۰:۴۷:۴۵

بعد از پایان سخنرانی مسعود پزشکیان نمایندگان مخالف کلیات برنامه و خط مشی دولت مسعود پزشکیان دیدگاه‌های خود را مطرح کردند.

 انتظار داشتم پزشکیان برنامه‌های خود را دقیق بیان کند

حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده شاهین شهر  با بیان اینکه انتظار داشتیم رییس‌جمهور امروز بالاخره برنامه های دقیق خود را بیان کند خطاب به پزشکیان پرسید: آقای رییس‌جمهور برای مسکن چه برنامه ای دارید؟ برای رانت چند نرخی بودن ارز چه راهکاری دارید؟ دولت چه برنامه‌ای برای یارانه های پنهان و آشکار دارد؟ موضوع اتباع بیگانه و خدمات و انرژی که مصرف می‌کنند برای مردم مهم است. نمی‌گویم همه این‌ها بروند اما خدمات کشور باید در مرحله اول برای ایرانیان باشد.

۴ سال آینده با استناد به صحبت‌ها و نظرات شما درباره قصور مجلس یا دولت قضاوت می‌کنند

علی بابایی کارنامی نیز در جلسه امروز مجلس در تذکر آئین نامه‌ای با استناد به مواد ۲۲ و ۲۴ آیین نامه داخلی مجلس تاکید کرد: رئیس جمهور باید برنامه‌های مرتبط و شیوه انتخاب وزرای محترم و تطبیق آن با برنامه‌های راهبردی هفتم پیشرفت را در صحن مجلس اعلام می‌کردند؛ هدف اصلی برنامه این بود.

وی با تاکید بر اینکه اصل بر تفاهم و همکاری است، گفت: ان‌شاءالله رئیس جمهور محترم در صحبت‌های نهایی حتماً دیدگاه‌های‌شان درباره چراها و برنامه‌های عملیاتی را مطرح کنند چراکه ملت شریف ایران قضاوت می‌کنند و ۴ سال آینده با استناد به این همین صحبت‌های و نظرات درباره قصور مجلس یا دولت قضاوت می‌کنند.

تصویر روشنی را از اجرای برنامه‌های شما نداریم

رحمت الله نوروزی در جلسه امروز صحن مجلس در اخطاری با استناد به اصل ۴ قانون اساسی گفت: از آقای رئیس جمهور که موضوع وفاق ملی را مطرح و اعلام کردند که به برنامه هفتم توسعه اعتقاد و التزام دارند، تشکر و قدردانی می‌کنم.

وی با بیان اینکه انتظار داریم که برنامه‌های کلی برای عملیاتی سازی و پیاده‌سازی قوانین روشنگر و شفاف باشد، عنوان کرد: برنامه‌هایی که رئیس جمهوری مطرح فرمودند بسیار ارزشمند است اما ما تصویر روشنی را از اجرای این برنامه‌ها نداریم؛ انتظار این است رئیس جمهوری که التزام به برنامه هفتم و قانون دارند، نقشه راه اجرایی برنامه‌ها را نیز ارائه کند؛ همچنین انتظار ما این است که با توجه به شعارهایی که آقای رئیس جمهور دادند به استان‌های کم برخوردار توجه ویژه‌ای شود.

 وفاق ملی با جمع اضداد محقق نمی‌شود

نماینده مردم بوکان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «مردم به تغییر رای دادند و به جریان عقلانی و منطقی اصلاح طلبی روی آوردند اما ترکیب کابینه رئیس جمهور هرگز نشان دهنده تغییر و تحول در هیچ حوزه‌ای نیست»، گفت: وفاق ملی با جمع اضداد محقق نمی‌شود شما دولت اشتراکی تشکیل داده‌اید و دولت اشتراکی خیلی زود ناهماهنگی به دنبال خواهد داشت.

عثمانی خطاب به پزشکیان با تأکید بر اینکه شما برای تغییر آمده بودید، عنوان کرد: در طول تاریخ نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران هیچکس به اندازه جناب عالی موجب دلگرمی بانوان و جامعه اهل سنت نشده بود و امروز هیچکس به اندازه ترکیب کابینه شما باعث دلسردی و ناامیدی این بخش مهم از جامعه اهل سنت و ملت ایران نشده است؛ ما به شما امید داشتیم و تصور می‌کردیم که طلسم عدم اعتماد به جامعه اهل سنت را خواهید شکست و بر منوال رویه مقام معظم رهبری که یکی از حساس‌ترین پست‌های نظامی کشور را به یک فرمانده کرد اهل سنت سپردند، عمل خواهید کرد ولی نکردید؛ آقای پزشکیان می‌دانید که قلباً دوستتان دارم و قلباً برای موفقیت‌تان دعا می‌کنم ولی این روش به نتیجه نخواهد رسید؛ شما به دنبال وفاق ملی بودید و هستید اما آیا با نادیده گرفتن جمعیت ۱۵ میلیون نفری اهل سنت کشور و حذف آنها از دایره انتخاب کابینه‌تان می‌توانید شعار وفاق ملی را عملیاتی کنید؟ وفاق ملی منهای ما؟ وفاق ملی منهای کردها، بلوچ‌ها و ترکمن‌ها؟ مگر می‌شود؟

وی عنوان کرد: آقای پزشکیان شما قبل از انتخابات مرتب از جامعه نخبگان کرد، بلوچ، ترکمن و اهل سنت گفتید اما اکنون که کابینه را چیدید همه آنان را حذف کردید و یا بهتر بگویم که حذف کردند؛ آیا این بدین معنا نیست که از نظر شما در بین جامعه اهل سنت حتی یک نفر نیز در حد اعضای کابینه شما نبوده‌اند؟ آیا این توهین به جامعه اهل سنت نیست؟ شما برای وفای به عهدتان علی‌وار گردن‌تان را گرو گذاشتید و در کرمانشاه به شرف‌تان سوگند خوردید؛ شما برای پایبندی به شعارهای‌تان گردن‌تان را گرو گذاشتید اما من و حسین‌زاده‌ها نه گردن‌مان بلکه آبروی‌مان را گرو گذاشتیم؛ اکنون هیچکس دستش به گردن شما و به دامن شما نیز نمی‌رسد اما این آبروی ما است که در فضای مجازی به علت حمایت از شما همچون توپ فوتبال لگدمال می‌شود و شما و یاران‌تان کک‌تان نیز نمی‌گزد.

اکنون نمایندگان مخالف و موافق درباره چه چیزی صحبت می‌کنند آیا مخالف برنامه هفتم و نهج‌البلاغه هستند؟

مهدی کوچک‌زاده در جلسه علنی امروز و در جریان بررسی برنامه‌ها و خط مشی دولت مسعود پزشکیان در تذکری ضمن انتقاد از عملکرد هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: طبق آیین‌نامه رئیس جمهور باید برنامه کلی خط مشی و اصول خود را به مجلس اعلام می‌کرد و مجلس شورای اسلامی براساس آن به ارائه دیدگاه‌هایش می‌پرداخت منتها آقای رئیس جمهور می‌گوید که برنامه‌اش همان برنامه هفتم و سیاست‌های کلی رهبر است.

وی اضافه کرد: حال سوال این است که اکنون نمایندگان مخالف و موافق درباره چه چیزی صحبت می‌کنند آیا مخالف برنامه هفتم و نهج‌البلاغه هستند؟ اساسا این صحبت‌ها چه معنایی دارد وقتی رئیس جمهور برنامه‌ای به مجلس نداده است.

ما باید به عنوان موافق یا مخالف برنامه هفتم و سند چشم‌انداز صحبت کنیم؟

حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی نیز در تذکری اظهار کرد: طبق آیین‌نامه رئیس جمهور باید برنامه، خط مشی و اصول کلی را به مجلس شورای اسلامی ارائه دهد اما رئیس جمهور می‌گوید که برنامه‌اش همان برنامه هفتم توسعه و سند چشم‌انداز است با این وضعیت سوال این است که آیا ما باید به عنوان موافق یا مخالف برنامه هفتم و سند چشم‌انداز صحبت کنیم؟

وی اضافه کرد: وقتی برنامه‌ جداگانه‌ای داده نشده است صحبت ۱۰ نماینده موافق و مخالف که ۱۵۰ دقیقه وقت مجلس را می‌گیرد، چه معنایی دارد.

سلیمی مجددا گفت‌: رئیس جمهور برنامه جداگانه ارائه نکرده و می‌گوید برنامه‌اش همان قانون برنامه هفتم توسعه است که به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده و شورای نگهبان هم تایید کرده است. حال ما اساسا سوال‌مان این است که رئیس جمهور در مواردی هم همچون آموزش و پرورش رایگان، تامین اجتماعی و مسکن چه برنامه‌ای دارد.

تقریبا مسن ترین کابینه دولت را در طول دولت های انقلاب داشتیم

صالحی اظهار کرد: قرار بود میانگین سنی کابینه جوان تر از این باشد. تقریبا مسن ترین کابینه دولت را در طول دولت های انقلاب داشتیم. توجه به پراکندگی جغرافیایی نیز در انتخاب کابینه رعایت نشد. حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد از مردم در کابینه حضور ندارند. استان فارس حتی یک وزیر هم ندارد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس یادآور شد: برنامه های وزرا در کمیسیون ها به شکل کلی ارائه شد. انتظار داشتیم کابینه آقای پزشکیان تخصصی تر بود. این امکان وجود داشت تا وزرا تخصصی تر معرفی شوند. متاسفانه برخی از رزومه های وزرای پیشنهادی ضعیف است.

امروز چوب تندروی و افراط را از دو جناح سیاسی در کشور خورده‌ایم

روح‌الله ایزدخواه در جلسه علنی امروز مجلس به عنوان مخالف برنامه و خط مشی دولت مسعود پزشکیان گفت: در روزهای اخیر شاهد طرح انتقادات تندی از جناح اصلاحات به رئیس‌جمهور بودیم که چرا از عناصر تندرو استفاده نشده است که اتفاقا این از نقطه قوت کابینه است؛ دولت و مسئولیت در جمهوری اسلامی کاسبی اقتصادی و سیاسی نیست و امروز چوب تندروی و افراط را از دو جناح سیاسی در کشور خورده‌ایم آن هم در شرایطی که رهبری به صراحت فرمودند تقسیم‌بندی اصلاح‌طلبی و اصولگرایی را قبول ندارند و امسال از دو قطبی سازی پرهیز دادند.

وی جهت‌گیری‌های اعلام شده دولت همچون توانمندکردن مردم را خوب توصیف کرد و افزود: بنده از دانشجویانی بودم که در ابتدای دهه ۸۰ بیانیه تقدیر از آقای پزشکیان به خاطر رویکرد ضداشرافی ایشان را امضا کردم اما این رویکرد در برنامه وزرای معرفی شده کمرنگ است. بجز دو سه وزیر که برنامه‌شان را مبتنی بر عدالت اعلام کردند، این موضوع در برنامه سایر وزرا کمرنگ دیده می‌شود.

ایزدخواه با تاکید بر لزوم توجه به وضعیت مردم و عدالت‌محوری و دوری از تبعیض گفت: انتظار می‌رود روحیه عدالت‌محوری در دولت در جریان باشد و همچنین شاهد مردمی‌سازی اقتصاد باشیم. علاوه بر این معاونین وزرا از جوانان انتخاب شود.

 خبر در حال تکمیل است...

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها