اقتصاد دولتی رانت ایجاد میکند؛ وقتی اقتصاد دولتی نباشد هیچ کس جیب خود را نمیزند
محمد مهاجری گفت: امروز حتی در توتالیترترین حکومتهای جهان مثل چین هم فساد مساوی با صفر نیست اما میبینیم که در اقتصادهای آزاد دنیا این میزان با اینکه وجود دارد اما خیلی کم است چون اولاً نظارتهای عمومی بسیار گسترده است، ثانیاً وقتی که اقتصاد دولتی نباشد هیچکس جیب خود را نمیزند.
محمد مهاجری تحلیلگر سیاسی اصولگرا با روزنامه هم میهن گفتوگو کرده است.
به گزارش هم میهن، بخشهای مهم این گفتوگو را در ادامه میخوانید؛
- فساد یک امر سازمانی است و یک پدیده کاملاً تشکیلاتی در سیستم اقتصادی ایران است، به این دلیل که متاسفانه اقتصاد تقریباً ۹۰ درصد دولتی که با آن مواجه هستیم خودبهخود رانت ایجاد میکند و افرادی را هم که حتی سالم هستند نیز دچار این شبهه میکند که بعضی از این رانتها بهعنوان دستمزد آدمها است و پاداشی است که باید به آنها تعلق بگیرد؛ پس از این جهت است که برخی افراد به چنین مسائلی آلوده میشوند.
- همه کسانی که بهعنوان مفسد اقتصادی از آنها نام میبریم لزوماً با هدف و قصد فساد، فساد نمیکنند بلکه ابتدا آن را مباح یا حلال میکنند و بعداً از آن استفاده میکنند.
- امروز حتی در توتالیترترین حکومتهای جهان مثل چین هم فساد مساوی با صفر نیست اما میبینیم که در اقتصادهای آزاد دنیا این میزان با اینکه وجود دارد اما خیلی کم است چون اولاً نظارتهای عمومی بسیار گسترده است، ثانیاً وقتی که اقتصاد دولتی نباشد هیچکس جیب خود را نمیزند.
دیدگاه تان را بنویسید