چه کسی بر پیکر پدر آیتالله هاشمی رفسنجانی نماز خواند؟
آیتالله هاشمی رفسنجانی یکی از موهبتهای الهی را همسایگی خود با "حاجآقا روحالله" در قم میدانست. این را محمد هاشمی به نقل از برادر بزرگش که از شخصیتهای شهیر انقلاب اسلامی است، بیان کرده است.
آیتالله هاشمی رفسنجانی یکی از موهبتهای الهی را همسایگی خود با "حاجآقا روحالله" در قم میدانست. این را محمد هاشمی به نقل از برادر بزرگش که از شخصیتهای شهیر انقلاب اسلامی است، بیان کرده است.
به گزارش خبرآنلاین، محمد هاشمی در بخشی از کتاب خاطرات خود که توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده؛ به چگونگی آشنایی برادرش با امام خمینی در قم و رابطه آنها پرداخته و گفته است:
آیتالله اکبر هاشمی رفسنجانی سال اول حضور در قم، در منزل یکی از بستگان بودند که منزل امام درست روبروی این خانه بود. ایشان تعریف میکنند: «صبحها که میخواستم به حوزه بروم، صبر میکردم تا امام هم از منزل خارج شوند، بعد پشت سر ایشان راه میرفتم تا امام به مسجدی که در آن تدریس میکردند، میرسیدند. حاجآقا مصطفی هم همیشه همراهشان بودند. کمکم باب گفتگو را با ایشان باز میکردم. به خود جرئت میدادم و سؤالاتی را که در مسائل گوناگون در ذهن داشتم از حاجآقا میپرسیدم و امام هم پاسخ میدادند».
به گفته محمد هاشمی که رئیس صداوسیما نیز بوده است، برادرش در آن ایام، درس مقدمات میخواند و امام در سطح خارج و سطوح عالی تدریس داشتند بااینحال، «جرئت و شجاعت حاج اکبر آقا بود که باب آشنایی با امام فراهم شد و بعدها که ایشان به درس خارج رسیدند در درس حاجآقا روحالله شرکت کردند.»
مداومت آیتالله هاشمی رفسنجانی برای آموختن از امام خمینی و طرح مداوم سؤال و رفع اشکال و مباحثه، باعث شد تا امام خمینی نیز به این طلبه جوان خود علاقهمند شود تا جایی که برخلاف رویه معمول، در مراسم تشییع پدر شاگردش شرکت میکند. محمد هاشمی بقیه ماجرا را اینطور تعریف کرده است:
علاقهمندی امام خمینی تا جایی بود که برای شرکت در تشییعجنازه پدرمان درسشان را تعطیل کردند و در صحن حضرت معصومه (س) بر جنازه ایشان نماز گزاردند. حتی تا سر مزار هم که در قبرستان نو پشت پل آهنی بود، تشریففرما شدند. پدرم در قم فرد معروفی نبود و امام هم در آن ایام معمولاً در اینگونه برنامهها شرکت نمیکردند. حضور ایشان در تشییعجنازه پدر، رابطه عاطفی خانوادگی ما و امام را نشان میداد.
دیدگاه تان را بنویسید