قالیباف به جای پزشکیان قانون حجاب و عفاف را ابلاغ خواهد کرد؟
روزنامه هم میهن سرنوشت قانون حجاب و عفاف در صورت استنکاف رئیسجمهوری از ابلاغ آن را بررسی کرده است.
روزنامه هم میهن سرنوشت قانون حجاب و عفاف در صورت استنکاف رئیسجمهوری از ابلاغ آن را بررسی کرده است.
به گزارش هم میهن، در بخشهایی از این مطلب آمده است:
هفته گذشته سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس خبر داد که لایحه حمایت از خانواده از طریق عفاف و حجاب که به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده بود، سرانجام به تأیید شورای نگهبان هم رسید. برای تبدیل این مصوبه به قانون، امضای رئیسجمهور مطابق اصل 123 قانون اساسی، انتشار متن در نشریه «روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران» و گذشت پانزده روز از زمان انتشار لازم است. البته رعایت حجاب شرعی برای بانوان از زمان تصویب «قانون مجازات اسلامی» در اوایل دهه شصت الزامی بوده و حتی برخی مواردی که در قانون جدید پیشبینی شده نیز در عمل توسط دادگستری و نیروی انتظامی پیشاپیش به مرحله اجرا درآمده است. حالا میماند این پرسش که واکنش جامعه بانوان به این قانون چه خواهد بود؟
براساس اصل ۱۲۳ قانون اساسی: «رئیسجمهور موظف است مصوبات مجلس یا نتیجه همهپرسی را پس از طی مراحل قانونی و ابلاغ به وی امضا کند و برای اجرا در اختیار مسئولان بگذارد». کاری که حسن روحانی در برابر تصویب «قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر» در اوایل سال ۱۳۹۴ کرد و مقاومت خود را مقابل مجلس نشان داد.
هرچند تبصره یک «قانون مدنی» (خلاف قانون اساسی) در این موارد، امضای رئیس مجلس شورای اسلامی را جایگزین امضای رئیسجمهور برای صدور دستور جهت انتشار مصوبه مجلس در روزنامه رسمی کرده است؛ اما نفس این خودداری ارزش سیاسی و اجتماعی دارد. باید دید مواجهه مسعود پزشکیان بنابر مصوبه و برنامه او برای اصلاح قوانین مشابه چه خواهد بود.
دیدگاه تان را بنویسید