این ۴ گروه اندیشههای امام خمینی (ره) را تخریب کردند
احمد مازنی نوشت: جریان معاند خارجی که به دلیل مبارزات ضد استعماری، دشمن امام بوده و تاکنون نه تنها از دشمنی با امام و آرمانهای او دست برنمیدارد بلکه بیش از گذشته در جهت تخریب اندیشه، شخصیت و عملکرد امام خمینی عمل میکند.
احمد مازنی در یادداشتی با عنوان «یک سالگی طرح بازگشت به سنت بنیانگذار» در روزنامه اعتماد نوشت: روز پانزدهم آذرماه ۱۴۰۲ پس از بررسی و مشورت با صاحب نظران، «پیشنهاد بازگشت به سنت بنیانگذار » با یادداشت اینجانب در روزنامه اعتماد مطرح شد.
در آن یادداشت با اشاره به نظریه مرحوم دکتر داود فیرحی که هدف نهضت عاشورا را بازگشت به سنت بنیانگذار (حضرت محمد(ص)) می داند، این عنوان از آن مرحوم وام گرفته شد و بدون آنکه قصد شبیهسازی باشد، راهحل عبور از بحرانهای جاری در جامعه ایران بازگشت به سنت بنیانگذار انقلاب و جمهوری اسلامی دانسته شد. آن روز علت طرح این پیشنهاد چنین توضیح داده شد:
«چهار جریان، در مورد اندیشه و عمل امام خمینی(ره) در قالبهای متفاوت ظاهر شدند و ذهنیت جامعه ایران را هدف قرار دادهاند.
۱- جریان معاند خارجی که به دلیل مبارزات ضد استعماری، دشمن امام بوده و تاکنون نه تنها از دشمنی با امام و آرمانهای او دست برنمیدارد بلکه بیش از گذشته در جهت تخریب اندیشه، شخصیت و عملکرد امام خمینی عمل میکند.
۲- گروه دیگری که در تخریب امام از هیچ کوششی دریغ نمیکند عناصر وابسته به جریانهای داخلی هستند که از اندیشه و عمل امامخمینی ضربه خوردند که تبارشناسی این جریان طیف وسیعی از سلطنتطلبان، گروههای چپ، وابستگان به بلوکهای قدرت غرب و شرق و منافقان التقاطی تا مقدس مآبان متحجر را در بر میگیرد.
۳- گروه سوم که به اندیشه و شخصیت امام ضربه میزند جریانی است که در قالب نقد وضع موجود، کاستیها را ناشی از اندیشه و عملکرد امام معرفی میکند.
برخی از این افراد در گذشتهای نهچندان دور افراطیترین مواضع را در دفاع از وضع موجود داشتند و امروز با تغییر موضع در مقابل حاکمیت و جریانی که خود قبلا به آن منتسب بودند تندترین مواضع را اتخاذ میکنند و همه ناکامیها را به امام خمینی و اصل انقلاب نسبت میدهند و البته برخی از این عناصر مسوولیت ناکامیها را متوجه حاکمیت دینی و یک گام جلوتر اصل دین و دینداری معرفی میکنند!
۴- جریان دیگری که به جایگاه و منزلت امام ضربه میزنند کسانی هستند که عملکرد اشتباه خود و برخی نهادهای حاکمیت را مساوی با عمل به اندیشههای امام خمینی معرفی میکنند و وضع موجود را همان وضع مطلوب امام میدانند.
و بالاخره در یک اتحاد نامبارک مدعیان مطلوبیت وضع موجود و مدعیان نامطلوب بودن وضع موجود هر دو این وضعیت را معلول اندیشه و عملکرد امام خمینی (ره) معرفی میکنند. »
و در پی آن طی بیش از ۳۰ یادداشت با عناوین زیر مواضع امامخمینی در روزنامه ارایه و برخی رسانههای دیگر نیز به بازنشر آن پرداختند، عناوین یادداشتها عبارت بود از:
«مردمسالاری سازگار با دین»، «ولایت فقیه حکومت سازگار با مردمسالاری»، «میزان رأی ملت است»، «اسلام به ما اجازه دیکتاتوری نداده است»، «بازگشت به اسلام ناب محمدی»، «رهبری انقلاب بدون خشونت»، «قطاری که برای همه جا داشت»، «انتخابات در اندیشه امامخمینی»، «انتظار موعود از دیدگاه امامخمینی»، «امر به معروف و نهی از منکر از دیدگاه امامخمینی»، «رابطه دین، اخلاق و سیاست از دیدگاه امامخمینی»، و بالاخره چهارده یادداشت تحت عنوان:
«از حکومت اسلامی تا جمهوری اسلامی» که به ویژگیهای حکومت مطلوب از دیدگاه بنیانگذار اشاره شدکه عبارت بود از: ۱- نفی حکومت موروثی. ۲- اتکاء اصل و تداوم نظام به آرای عمومی ۳-مردمسالاری سازگار با دین. ۴- عدم وابستگی به بیگانگان. و در آخرین بخش از این یادداشتها به گامهای پنجگانه امامخمینی در نفی سلطنت و طراحی و تأسیس نظام جدید پرداخته شد:
۱- گام اول نفی سلطنت و طرح حکومت اسلامی در نجف
۲-گام دوم طرح جمهوری اسلامی در پاریس
۳- گام سوم طرح مساله زمان و مکان و تشخیص مصلحت
۴- گام چهارم طرح ولایت مطلقه
۵- گام پنجم بازنگری و راه بازنگری قانون اساسی.
اینک و در یکسالگی طرح، شاهد تحولات بسیاری در عرصه داخلی و خارجی هستیم. اما همچنان اندیشه امامخمینی راهگشا است. بنابراین در ادامه این سلسله یادداشتها از چند منظر این بحث ادامه خواهد یافت.
۱- درباره برخی نقدها توضیح داده و البته هم چنان از نقد عالمانه و منصفانه استقبال خواهد شد.
۲- در ادامه این سلسله یادداشتها موضوعات دیگری از سنتهای امام ارایه خواهد شد.
۳- در مورد روش بازگشت به سنت بنیانگذار توضیح بیشتری داده خواهد شد.
و از تمامی عالمان، اندیشمندان و صاحبنظران، به ویژه شخصیتهای حقیقی و حقوقی منتسب به امام راحل انتظار میرود در این زمینه از هرگونه اقدامی دریغ نورزند.
دیدگاه تان را بنویسید