محجبههای بسیاری میشناسم که این روزها بیشتر از خیلیهای دیگر نگران اجرای قانون حجاب هستند
محمدعلی ابطحی گفت: بنده محجبههای بسیار زیادی را میشناسم که این روزها بیشتر از خیلیهای دیگر نگران این لایحه هستند. چون بیشتر آنها هستند که آسیب میبینند، آنها به صورت داوطلبانه دوست داشتند و دوست دارند که حجاب داشته باشند، اما این لایحه حجاب به معنای حمایت از تحقیر زنان دیگر خواهد بود که آنها این را نمیپذیرند.
سید محمدعلی ابطحی، معاون پارلمانی و رئیس دفتر سید محمد خاتمی در دوره ریاست جمهوری در گفتگویی به بیان دیدگاههای خود درباره آخرین تحولات و رویدادهای کشور پرداخت.
به گزارش تابناک، بخش های مهم این گفتگو را در ادامه میخوانید؛
- دولت اسد سقوط کرد و بسیار سریع هم سقوط کرد. بشار اسد هم از کسانی بود که تا چند سال پیش ۹۹ یا بالای ۹۹ درصد در انتخابات رأی میآوردند. معلوم شد که در سوریه پشتوانهی خیلی قوی مردمی وجود ندارد. گرچه سوریها - حتی آنهایی که از اسد هم بهشدت ناراحت بودند- دل نگرانی داشتند که این جریان افراطی اسلامگرا آنجا حاکم میشود.
- سقوط اسد یکی از اتفاقات بسیار بزرگ تاریخ خاورمیانه است بهخصوص در شرایط فعلی و البته بیشترین سود ماجرا هم به دامن اسرائیل میریزد.بهخاطر اینکه رابطهی ایران، عراق و کشورهای دیگر با مقاومت قطع شود، اصلا مقاومت در آنجا حذف میشود.
- بنده محجبههای بسیار زیادی را میشناسم که این روزها بیشتر از خیلیهای دیگر نگران این لایحه هستند. چون بیشتر آنها هستند که آسیب میبینند، آنها به صورت داوطلبانه دوست داشتند و دوست دارند که حجاب داشته باشند، اما این لایحه حجاب به معنای حمایت از تحقیر زنان دیگر خواهد بود که آنها این را نمیپذیرند.
- لایحهی حجاب کار مشکلی شده و میتواند ضربههای خیلی جدی به اعتماد مردم و ارتباط حاکمیت با مردم بزند. در بخشی از مواردی که ممنوعیت آن در دین به صورت جدیتر، و خیلی جدیتر مطرح شده مثل ربا در بانکها، کاملاً تسامح وجود دارد. ولی در این مورد، این عدم تسامح، مفهوم آن اینست که آگاهانه یا ناآکاهانه به دین آسیب بسیار جدی میزنند و تصور میکنم که این قانون ظاهراً متدینانه، بیشتر از اینکه کسی را جذب کند میخواد دین گریزی ایجاد کند.
- با توجه به تغییر نقشه منطقه خاورمیانه و مسئلهی مقاومت و ...، اگر سیاست کلان کشور مذاکره باشد، الان شرایط خیلی راحتتر برای مذاکره و رفع تحریم هست.
- به نظر بنده هم قانون حجاب هم مسئله آقای ظریف، اینها همه برای آسیب زدن به روند کاری آقای دکتر پزشکیان است. ضمنا سابقهی ما اصلاح طلبها اینگونه بود که وقتی از زندانی کردن کسی یا از بستن فضای مجازی ایرادی میگرفتیم دوستان افراطی راست میگفتند که اینها که مشکلات مردم نیست، حالا نمیدانم چرا مشکلات مردم واقعاً این شده که ظریف باشد یا نباشد. این سؤال برمیگردد به خود آنها.
- ببینید اینکه میگویند بخشی از اعضای حقیقی شورای عالی فضای مجازی موافق رفع فیلترینگ نیستند این خیلی جسارت و اهانت هم به حکمرانی کشورو هم به مردم کشور است. آقای رئیس جمهور بیان کردند که رهبری نگفتند فیلتر کنید؛ روسای سه قوه با یکدیگر جلسه داشتند، آنها هم به فیلترینگ راضی نبودند، بعضی از مراجع تقلید هم به فیلترینگ اعتراض کردند اما ظاهرا چند نفر درشورای عالی فضای مجازی هستند که آنها موافق رفع فیلترینگ نیستند، این نوع سیاست ها و بیانات هم جسارت به مردم و هم به حکمرانی کشور است، این نوع مسئولین رأی گرفتند، حکم رهبری دارند، خود رهبری موافق فیلترینگ نیستند، آنوقت این چند نفر دیگر چه میکنند و به کجا وصل هستند؟ آیا در جیبهای خیلی از نزدیکانشان وی پی ان وجود ندارد؟
دیدگاه تان را بنویسید