کد خبر: 217932
|
۱۳۹۷/۰۴/۱۷ ۱۱:۲۵:۰۰
| |

اجرای «کالاندولا» با شیوه‌ای فرمالیستی

کارگردان «کالاندولا» با اشاره به دلایل انتخاب شیوه اجرایی نمایش عنوان کرد برای شکل گیری این اثر نمایشی پژوهش ها و اخبار مختلفی درباره آزار به کودکان را رصد کرده اند.

اجرای «کالاندولا» با شیوه‌ای فرمالیستی
کد خبر: 217932
|
۱۳۹۷/۰۴/۱۷ ۱۱:۲۵:۰۰

اعتمادآنلاین| احمد سلگی که این روزها «کالاندولا» را در تماشاخانه باران روی صحنه دارد درباره شیوه اجرایی این اثر نمایشی که در آن هر مخاطب می تواند 2 اپیزود از 10 اپیزود نمایش را ببیند گفت: در صحبت هایی که قبل از اجرا با گروه بازیگران نمایش داشتیم به این نتیجه رسیدیم که اگر بخواهیم اتفاقاتی را که در نمایش روایت می شود از حالت کلیشه ای بیرون بیاوریم احتیاج به شیوه اجرایی فرمالیستی داریم.

وی ادامه داد: این اثر نمایشی درباره آسیب هایی است که به تعدادی کودک و نوجوان در سنین پایین وارد شده است. این بچه ها در زمان وقوع این اتفاقات تنها بودند و به همین دلیل ما به این نتیجه رسیدیم شاید تنها بودن مخاطب با هرکدام از این کاراکترها بتواند حسی شبیه احساس این بچه ها را در آنها ایجاد کند.

سلگی یادآور شد: نکته منفی این ایده این بود که 10 تماشاگر هر اجرا تنها می‌توانند 2 داستان نمایش را ببینند و قصه هشت اپیزود دیگر را حدس بزند اما ما این ریسک را پذیرفتیم چون این روش اجرایی می تواند به پویایی ذهن مخاطب کمک کند و هم اینکه در ذهن او این کنجکاوی را به وجود بیاورد که دوباره به دیدن نمایش بنشیند و اپیزودهای دیگر را هم ببیند و حتی اگر هم تماشاگری نخواهد دوباره به تماشای اثر بنشیند ما این خبر را به او می دهیم که به جز داستان هایی که شنیده اتفاقات متعدد دیگری هم رخ می دهد که از دید او پنهان مانده است.

وی درباره تحقیقات و پژوهش هایی که برای شکل گیری این نمایش داشته اند، توضیح داد: برای شکل گیری این اثر از پژوهش هایی که در این زمینه شده بود، استفاده کردیم و تمام اخبار این چند سال اخیر را که در ارتباط با آزار جنسی کودکان بود پیدا کرده و با یکدیگر به اشتراک گذاشتیم. خود من نیز همه اتفاقاتی اینچنینی را رصد کردم و از چند نفر که فعال حوزه اجتماعی و روانشناسی بودند نیز کمک گرفتم. از طرف دیگر ما مصاحبه شخص به شخص با افراد آسیب دیده داشتیم و از زندگی خودِ بچه های گروه هم الهام گرفتیم.

کارگردان «هویت پروانه های مرده» اضافه کرد: البته در نهایت، تخیل وارد تمام داستان های نمایش شده است و کلا ما از ابتدا هم ادعای مستند بودن نداشتیم اما موضوع آسیب هایی را که در نمایش بررسی می کنیم مستند هستند و در جامعه اتفاق می افتند.

وی در پایان صحبت هایش بیان کرد: این نمایش حاصل برپایی کارگاه آموزشی «از فکر تا اجرا» است و تعداد زیادی از بازیگران نمایش اولین بارشان است که روی صحنه می روند و حتی بازی در این نمایش برای برخی از آنها اولین برخوردشان با مفهوم تئاتر بوده است اما من به همه آنها افتخار می کنم چون به شکلی بازی می کنند که مخاطب امکان ندارد، متوجه بی تجربه‌گی آنها شود.

کالاندولا» به کارگردانی احمد سلگی تا پایان تیرماه هر روز ساعت 17 و 19 روی صحنه می رود. این نمایش که از تاریخ 20 خرداد در تئاتر باران به صحنه رفته است روایتی است از ساختمان شماره 1221 که در آن هیچ وقت هیچ چیز از یاد هیچ کس نمی‌‎رود.

فائزه اشراقی، مهشید باقری، صبا پیریایی، آرزو جلالی، ملیکا حجیری، عباس خداقلی زاده، ابوالفضل سلحشور، هانیه صحرانورد، روژین صدرزاده، علی کارگری و نگین محمودزاده در این نمایش به ایفای نقش می پردازند.

منبع:مهر

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها