یادگاریهایی که «صادق صندوقی» برای ما گذاشت
صادق صندوقی که ساعاتی پیش (31 مردادماه) چشم از جهان فرو بست، در عصری که کامپیوتر و هیچ وسیله پشرفته دیگری وجود نداشت، با تصویرگریهایش روی جلد کتابها، بسیاری از ما را در سنین کودکی و نوجوانی جذب کتاب خواندن کرد.
اعتمادآنلاین| صادق صندوقی 5 اردیبهشت ماه 1325 در شهر همدان به دنیا آمد. پدرش، محرم صندوقی از سمت شوروی سابق به آدنای ترکیه و بعد از خدمت سربازی به سمت همدان آمد، در این شهر ساکن شد، ازدواج کرد و غذاخوری یا همان کبابی معروف استامبولی را در همدان دایر کرد. پدرش از آموختن نقاشی توسط صادق استقبال میکرد و شرایط خرید کاغذ و قلم را برای اینکار او مهیا کرد و به همین ترتیب صادق صندوقی در محله سرپل یخچال، بزرگ شد.
«همدانمصور» عنوان نشریهای خودساخته با کمک برادرش زندهیاد «حسن صندوقی» بود که در اواخر دهه 30 و اوایل 40 خورشیدی در 10 شماره بالطبع در تعدادی محدود به شکل دستی نوشته، تصویرگری شده و پخش شد. نشریه «همدانمصور» که هنوز نسخههایی از آن موجود است مشاهیر همدان و اتفاقهای فرهنگی را در همان سالها بیان میکند.
زندهیاد صادق صندوقی پس از ادامه تحصیل در همدان به هر مشقتی که شد خود را به هنرستان هنرهای تجسمی رساند و کار نقاشی را ادامه داد و حدود نیم قرن تلاش مستمر در زمینه نقاشی و تصویرگری را در کارنامه حرفهای خود ثبت کرد. سه فرزند او با نامهای شهرزاد، شیرین و شادی نی به دنبال پدر هر کدام دستی در هنر و ادبیات دارند.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید