سنتهای ادبی در بوته تطبیق؛ از آغاز تا دوره سعدی و پترارک
چهارمین همایش بینالمللی ایرانشناسی با عنوان «فرهنگها و سنتهای ادبی در بوتهی تطبیق: از آغاز تا دورهی پترارک و سعدی» با همکاری مرکز فرهنگی و بینالملل شهر کتاب و مرکز سعدیشناسی هشتم و نهم نوامبر (17 و 18 آبان) در دانشگاه بولونیا برگزار میشود.
اعتمادآنلاین| سخنرانان این همایش و عناوین سخنرانیهایشان به این شرح است: علیاصغر محمدخانی (معاون فرهنگی و بینالملل شهر کتاب)/ «ایران من، ایتالیای من»، ماریو مانچینی (استاد متنشناسی رومانس دانشگاه بولونیا)/ «پژواک فردوسی در غرب»، ناهید نوروزی/ (پژوهشگر ادبیات فارسی دانشگاه بولونیا) / موضعگیریهای راویان در «تریستان و ایزوت» بِرول و «ویس و رامین» گرگانی، آلبرتو امبروزیو (استاد ادیانشناسی تطبیقی دانشگاه لوکزمبورک)/ «پوشش مردان خدا در عرفان اسلامی و مسیحی»، مائوریتسیو پیستوزو (استاد زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه بولونیا)/ «سیاستنامهی نظامالملک و پندنامهی شاهزادگان در قرون وسطای غرب»، کارلو دونا (استاد ادبیات تطبیقی و متنشناسی رومانس دانشگاه مسّینا)/ «شاه و شیر و شمشیر: از تخت جمشید تا قرون وسطای اروپا»، ادونه براندالیزه (استاد ادبیات ایتالیایی دانشگاه پادوا)/ «منطق بلبل: راهکارهای شعر غنایی»، کوروش کمالی (استاد ادبیات فارسی دانشگاه حافظ شیراز و مدیر مرکز سعدیشناسی)/ «سعدی و اومانیسم»، فائزه مردانی (استادیار زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه بولونیا)/ «سعدیپژوهی در ایتالیا. نگاهی به چند ترجمه از گلستان»، میترا مظاهری (کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه تهران)/ «پژوهش تطبیقی در باب برخی عناصر سنتهای عاشقانهی غزل سعدی و سونت پترارک»، فرانچسکو عمر زامبونی (دکترای تاریخ فلسفهی اسلامی از دانشگاه «لا نورماله» پیزا)/ «گفتن آنچه نتوان گفت: تناقض فلسفی در عرفان تأویلی اکهارت و عطار»، پیترو لائوره انو (رایزن یونسکو)/ «واحهها و باغها در ایران و اروپا»، کارلو ساکونه (استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه بولونیا)/ مرگ در اندیشهی سعدی و پترارک»، مینو میرشاه ولد (دکترای جامعهشناسی از دانشگاه تورینو)/ «چهرهی کوروش در ماکیاولی و وُلتر».
مرکز فرهنگی و بینالملل شهر کتاب هر سال همایش مشترکی را با همکاری دانشگاه بولونیا در حوزهی ایرانشناسی، زبان و ادبیات فارسی و ادبیات تطبیقی برگزار میکند. حدود 700 سال است که از دوران حیات سعدی و پترارک میگذرد؛ سعدی در زبان و ادب فارسی اوج فصاحت و بلاغت است و پترارک شاعر برجستهی ایتالیایی از سرآمدان ادبیات ایتالیا. از همهی شاعرانی که به زبان ایتالیایی شعر سرودهاند پترارک بیشترین تاثیر را بر ادبیات دوران بعد داشته است و در غزل میتوان او را با حافظ و سعدی سنجید. پترارک غزل را به حد کمال میرساند و در بین مردم متداول میسازد. سعدی و پترارک در غزل عاشقانه، در اخلاق و در انسانگرایی شباهتهایی دارند که در چهارمین همایش بینالمللی ایرانشناسی در دانشگاه بولونیا در اینباره بحث و گفتوگو میشود.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید