کد خبر: 256582
|
۱۳۹۷/۱۰/۱۱ ۱۴:۴۰:۰۰
| |

اعتراض سهراب پورناظری نسبت به تخریب یک محوطه باستانی/ عکس

سهراب پورناظری نوشت:عجیب است که ناآگاهانی چون ترامپ و بوش با تمام دشمنی‌شان با ملت ایران در برابر تاریخ این سرزمین، سرِ تعظیم فرود می‌آورند اما متولیان شهر شوش، به جان میراث افتاده اند.

اعتراض سهراب پورناظری نسبت به تخریب یک محوطه باستانی/ عکس
کد خبر: 256582
|
۱۳۹۷/۱۰/۱۱ ۱۴:۴۰:۰۰

اعتمادآنلاین| پیرو تخریب های صورت گرفته در شهر باستانی شوش و ایجاد زیرگذری که صدای همه میراث دوستان کشور را در آورده است این بار افراد مشهور نیز ورود پیدا کرده و نسبت به آن مخالفت خود را اعلام می کنند این بار سهراب پورناظری یکی از آهنگسازان مشهور ایرانی در صفحه شخصی خود نوشت: «چنگال لودرها در دل شهر باستانی شوش است. پس از چندین‌بار مخالفت سازمان میراث فرهنگی، متولیان شهر شوش با حکم شبانه شورای این شهر، برای کندن زیرگذر، به جان شهر باستانی شوش افتادند.

این کار یادآور تخریب شهر اشکانی هترا در موصل و نابودی بودا در بامیان است. عجیب است که ناآگاهانی چون ترامپ و بوش با تمام دشمنی‌شان با ملت ایران در برابر تاریخ تمدن‌ساز این سرزمین، همیشه سرِ تعظیم فرود می‌آورند اما متولیان شهر کهن شوش، این‌گونه به جان میراث چندهزار ساله این مرز و بوم افتاده‌اند. به مردم عزیز ایران کهن و همیشه سرافراز پیشنهاد می‌کنم در مقابل این پدیده دلخراش، رفتاری سزاوار همچون زلزله مرگبار کرمانشاه داشته باشند که یقیناً این مصیبت کم از آن ندارد».

وی در پست دیگری نوشت: «طی پیگیری صورت گرفته از روند ایجاد زیرگذر و تخریب محوطه باستانی شوش از منابع آگاه در سازمان میراث فرهنگی، گزارش دقیق بدین شرح است:

عکس1

پس از تخریب پل ورودی شهر، به دلیل بر هم زدن نمای شهر! شوش به تصویب شورای شهر شوش می‌رسد (و سؤال اینجاست که آیا نمای شهر بر تخریب آثار باستانی ایران ارجحیت دارد و تنها راه ایجاد گذر در این مسیر است؟) که با توجه به نزدیکی این مسیر با سایت باستانی شوش، نیاز به استعلام از سازمان میراث فرهنگی جهت کسب اطمینان‌خاطر از نبود آثار در این مسیر بوده که کارشناس این سازمان پس از بررسی، نظر خود را بر وجود آثار چند دوره تاریخی در جوار این محوطه و ممنوعیت هرگونه عملیات عمرانی به شهرداری و سازمان‌های مرتبط اعلام می‌دارد اما مسئولان امر بی‌توجه به این گزارش دیشب و پریشب، اقدام به تخریب و ایجاد گودالی با طول 30 متر و عمق 2 متر می‌کنند که در تصاویر ارسالی شاهد برآمدن اشیاء و آثار تاریخی هستیم که با ورود جدی سازمان میراث فرهنگی، این خرابکاری متوقف می‌شود.

عکس1

این سرمایه ملی در کنار هویت‌بخشی به ایرانیان، در صورت رونق صنعت توریسم، پتانسیل ایجاد انقلاب اقتصادی برای مردم شوش را دارد. از مردم فهیم، بافرهنگ و دارای تمدن کهن این شهر باستانی درخواست دارم حساسیت خود را در این راستا به بالاترین حد برسانند و اجازه کوچکترین تجاوزی را به این حریم ندهند و بدانند تنها راه آبادانی شهر شوش، استفاده بهینه از این سرمایه ملی است».

منبع: مهر

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها