رئیس انجمن تهیهکنندگان مستقل سینما:
سرمایهگذاران عشق بازیگر هستند
رئیس انجمن تهیهکنندگان مستقل سینما عنوان کرد: برخی سرمایهگذاران عشق بازیگر هستند و میخواهند با پول برای خود در سینما و در بین بازیگران جایگاه پیدا کنند.
اعتمادآنلاین| سیدغلامرضا موسوی عضو هیئت رئیسه شورای عالی تهیهکنندگان و رئیس انجمن تهیهکنندگان مستقل سینما با اشاره به پولهایی که به تازگی وارد سینما شده، گفت: سینمای ایران همانند دیگر فعالیتهای اقتصادی از ورود سرمایههای جدید استقبال میکند، اما آنچه مهم است نحوه هزینه کردن این سرمایهها در سینماست و اینکه این پولها نظم سینما را به هم نزند.
وی با اشاره به مباحثی که این روزها پیرامون تفاوت پرداخت دستمزد بین بازیگران و سایر عوامل یک فیلم مطرح شده، گفت: در برخی موارد وقتی بین دو گروه دستمزدبگیر در یک فیلم سینمایی تفاوتهای فاحشی وجود داشته باشد این تفاوتها به نوعی اختلافات طبقاتی منجر میشود که نمونه بزرگتر آن در جامعه وجود دارد. البته و خوشبختانه رابطه بسیاری از بازیگران صاحبنام و بهاصطلاح ستاره با سایر گروههای تولید فیلم خوب است.
موسوی با اشاره به اینکه همچنان بحث پولشویی در سینما از طریق ورود سرمایههای خارج از سینما وجود دارد، ادامه داد: کسی که سرمایهای دارد حق دارد تا آن را براساس قانون هر جا که دوست دارد سرمایهگذاری کند و سینمای ایران نیز از کسانی که بخواهند سرمایه خود را در سینما سرمایهگذاری کنند، استقبال میکند. طبیعی است که ما نه حق داریم و نه وظیفه داریم که بپرسیم و جستجو کنیم که این سرمایه از کجا آورده شده و منشأ آن چیست و این بخش وظیفه دستگاههای دیگری است.
وی ادامه داد: مساله اصلی در شکل ورود این سرمایهها به سینماست. اینکه کسی وارد سینما بشود و بخواهد با خرج کردن غیرمعقول برای خود از راه پولهایی که میدهد، اعتبار کسب کند و نظم اقتصادی را مختل کند، این بخش به تهیهکنندگان و صنف آنها ارتباط دارد. زیرا اگر پولی بخواهد هزینه شود که روابط اقتصادی و کاری تهیهکنندگان و کلیات سینما را به هم بزند و فاصلهها را به صورت مصنوعی ایجاد کند، قطعاً باید با آن برخورد شود.
رئیس انجمن تهیهکنندگان مستقل سینما ادامه داد: اینکه مثلاً سرمایهگذاری علاقه زیادی به بازیگران و استارهای سینما دارد و میخواهد با پول خود به آنها نزدیک شود و اعتبار کسب کند و دستمزد بازیگری که مثلاً A ریال است را دو برابر پرداخت کند، باعث میشود تا روابط اقتصادی سینما دچار معضل شود و ما با این مساله مشکل داریم حال میخواهد پولی که وارد شده سالم باشد یا ناسالم و باید تهیهکنندگانی که با اینگونه سرمایهگذاران کار میکنند این مسائل را تذکر بدهند. و اساساً اجازه دخالت در تولید فیلم را به سرمایهگذار ندهند.
موسوی با اشاره به اینکه بعضی سرمایهگذاران به تهیهکنندگان میگویند که دستمزد بازیگران با آنهاست و تهیهکننده فقط با سایر عوامل صحبت کند، گفت: از نظر قانون و صنف در روند ساخت یک فیلم سینمایی این تهیهکننده است که مسئول است و شورای عالی تهیهکنندگان، تهیهکنندهای را که نتواند مسائل اقتصادی را رعایت کند مورد سئوال و احتمالاً مؤاخذ قرار میدهد زیرا پروانه ساخت به نام تهیهکننده صادر میشود و نقش تهیهکننده در یک فیلم مانند مدیر مسئول در مطبوعات است.
وی ادامه داد: متاسفانه برخی از همکاران در زمان تولید و هنگام برخورد با سرمایهگذار رعایت مسائل حرفهای را نمیکنند یا قراردادها را خودشان نبستند و سرمایهگذار قرارداد را بسته و یا مبلغ را به تهیهکننده تحمیل کرده، که این موارد اصلاً صحیح نیست.
موسوی افزود: اگر تخلفی در روند ساخت یک فیلم دیده شود قطعاً تهیهکننده مسئول است و در کمیته انضباطی صنف بررسی خواهد شد و اگر تهیهکنندهای تخلف کرده باشد و این تخلف ثابت شود امکان دارد تقاضا کنیم که فعالیت او برای مدتی به حالت تعلیق درآید یا حتی فیلمی که تولید شده مجوز اکران نگیرد و اشکال دیگری که براساس نوع تخلف تصمیمگیری خواهد شد.
منبع: ایلنا
دیدگاه تان را بنویسید