توسط نشر علمیوفرهنگی صورت گرفت؛
انتشار «شهر و جنسیت» نوشته «هلن جارویس»
هلن جارویس و همکاران او در کتاب شهر و جنسیت کوشیدهاند به ترکیب نظاممند دو حوزه مطالعات شهری و مطالعات جنسیتی که بر یکدیگر تاثیر متقابل دارند، بپردازند. کتاب میکوشد تا رابطه متقابل شهر و جنسیت را در حوزههای مختلف نشان دهد.
اعتمادآنلاین| شهرها مراکز اصلی تولید، مصرف و بازتولید هنجارها و هویتهای مبتنی بر جنسیت هستند. در عین حال خود شهرها توسط تجسم جنسیتی و واقعیت اجتماعی فعالیت روزمره (در خانه، ملاءعام و مسافرت) شکل میگیرند.
این رابطه متقابل هنوز در انبوه کتابهای مربوط به شهرها، سیاستهای اجتماعی شهری و توسعه شهری بهطور گسترده توسط نویسندگان بیان نشده است.
دلیل این امر اینست که مفاهیم شهری، «جنسیت»، «مادی» و «اجتماعی» معمولاً به صورت حوزههای مطالعاتی جدا از هم در نظر گرفته میشوند. بیشتر کتابهای مقدماتی در زمینه مطالعات شهری، اکنون تمایز جنسیتی را در حوزههای مختلفی نظیر مسکن، حملونقل، اشتغال و مسئولیتهای مربوط به مراقبت به رسمیت میشناسند، ولی ترکیب نظاممند مطالعات شهری و مطالعات جنسیتی به عنوان حوزههای تاثیرگذار بر یکدیگر، مدتهاست که مورد غفلت واقع شده است.
هلن جارویس و همکاران او در کتاب شهر و جنسیت کوشیدهاند به ترکیب نظاممند دو حوزه مطالعات شهری و مطالعات جنسیتی که بر یکدیگر تاثیر متقابل دارند، بپردازند.
کتاب میکوشد تا رابطه متقابل شهر و جنسیت را در حوزههای مختلف نشان دهد. بدین منظور نویسندگان سعی کردهاند تا با استفاده از مفاهیم ترکیبی، شیوه نگرش نوینی به پدیدههای اجتماعی در فضای شهری را مطرح کنند و مهارتهای مربوط به تفکر بازتابی را در خواننده توسعه دهند. هدف این است که این کتاب در قفسه کتابخانه در بخش تلفیقی جای گیرد و این دو حوزه را که گاهی اوقات متخاصم به نظر میرسند، وارد گفتمان سازنده کند.
کتاب «شهر و جنسیت» نوشته هلن جارویس، پاولا کانتور و جاناتان کلاک، ترجمه محمود شارعپور با تیراژ 1000 نسخه (چاپ نخست 1397) و با قیمت سیهزار تومان توسط نشر علمیوفرهنگی منتشر شده است.
کتاب مذکور مشتمل بر سه بخش و ده فصل (575 صفحه) به شرح ذیل میباشد:
فصل اول: از دو راهیها به فصل مشترک
فصل دوم: روندهای تاریخی در شهرها و مطالعات شهری
فصل سوم: روندها در تغییرات ساختار شهری، جنسیت و نظریه فمنیستی
فصل چهارم: مقیاس، قدرت و به هم وابستگی - بخش دوم: جنسیت و محیط مصنوع
فصل پنجم: زیرساخت و زندگی روزمره
فصل ششم: مهاجرت، جابجایی و تحرک
فصل هفتم: خانه ها، مشاغل، اجتماعات و شبکه ها - بخش سوم: بازنمایی و تنظیم
فصل هشتم: برنامه ریزی و رفاه اجتماعی
فصل نهم: فقر شهری، معیشت و آسیب پذیری
فصل دهم: شهر و جنسیت؛ سیاست در عمل
منبع: ایلنا
دیدگاه تان را بنویسید