کد خبر: 259493
|
۱۳۹۷/۱۰/۱۹ ۱۹:۲۰:۰۰
| |

اعتمادآنلاین گزارش می‌دهد؛

ماجرای جنجالی علی انصاریان و گزارشگر تلویزیون افغانستان چه بود؟ + فیلم

اظهارات حاشیه‌ساز علی انصاریان درباره گزارشگر تلویزیون افغانستان روی آنتن زنده تلویزیون ایران، باردیگر ثابت کرد فرآیند انتخاب مجریان برنامه‌های سیما نیازمند بازنگری جدی است.

ماجرای جنجالی علی انصاریان و گزارشگر تلویزیون افغانستان چه بود؟ + فیلم
کد خبر: 259493
|
۱۳۹۷/۱۰/۱۹ ۱۹:۲۰:۰۰

اعتمادآنلاین| برنامه ورزشی «ورزشگاه» همزمان با آغاز مسابقات جام ملت‌های آسیا 2019 هر شب با اجرای علی انصاریان و مهدی واعظی روی آنتن شبکه پنج سیما می‌رود. اما اظهارات علی انصاریان در این برنامه‌ جنجال‌آفرین شد. علی انصاریان سه شنبه شب و در برنامه زنده «ورزشگاه» به ویدئوی منتشرشده از گزارشگر افغانستانی واکنش نشان داد و از او خواست فقط به گزارش فوتبال بپردازد. بعد از این اظها نظر جنجال‌های زیادی به وجود آمد که در گزارش اعتمادآنلاین می‌خوانید:

اظهارنظر گزارشگر افغان درباره تیم ملی ایران

گزارشگر افغانستانی مسابقه ایران و یمن در هنگام گزارش این بازی و پخش صحنه‌هایی از شادی تماشاگران حاضر در استادیوم، به نحوه پخش مسابقات ورزشی از صداوسیمای ایران اشاره و اینگونه عنوان می‌کند که ایرانی‌ها این تصاویر را با دو دقیقه تاخیر می‌بینند یا اصلا نمی‌بینند.

ویدئوی مربوط به اظهار نظر گزارشگر افغان، در روزهای اخیر بارها در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شده است و انتقادهای جدیدی را نسبت به نحوه پخش مسابقات در صداوسیما به همراه داشته است.

واکنش علی انصاریان نسبت به صحبت های گزارشگر افغانستانی

علی انصاریان سه شنبه شب و در برنامه زنده «ورزشگاه» به ویدئوی منتشرشده از گزارشگر افغانستانی واکنش نشان داد و از او خواست فقط به گزارش فوتبال بپردازد. انصاریان در بخشی از این برنامه با اشاره به ویدئوی منتشرشده در فضای مجازی درباره کنایه گزارشگر افغانستانی به پخش بازی ایراین-یمن از تلویزیون ایران، خطاب به گزارشگر مذکور گفت: «یه گزارشگر عزیز افغانستانی گفته بود تصویری که می بینید در ایران با یکی دو دقیقه دیرتر ایرانی ها می بینند یا کلا نمی بینند! دوست عزیز، قربونت برم اصلا این حرفو نزن! ما چیزهایی رو دیدیم که شما اصلا ندیدید. بعد یادت هم باشه درباره کشوری داری حرف میزنی که خیلی خیلی مدیونش هستید، بنابراین سعی کن گزارشت رو بدی و به این چیزها کاری نداشته باشی، ممنونم ازتون!»

علی انصاریان

واکنش‌ها به صحبت‌های علی انصاریان درتلویزیون

صحبت‌های علی انصاریان به سرعت در فضای مجازی منتشر شد و واکنش‌های زیادی را به همراه داشت. بسیاری صحبت های او را نژادپرستانه و غیر معقول توصیف کردند. و نقد‌های تندی را به این بازیگر اسبق پرسپولیس و مجری این روز‌های رسانه ملی وارد کردند. تا جایی که علی انصاریان مجبور شد به انتقاد‌های صورت گرفته واکنش نشان دهد.

پاسخ علی انصاریان به انتقاد‌ها

علی انصاریان که به تازگی اجرای برنامه «ورزشگاه» را در شبکه تهران بر عهده‌ گرفته، بعد از چند ساعت با انتشار ویدئویی در فضای مجازی، از مردم افغاستان عذرخواهی و اعلام کرد که سخنش صرفا در پاسخ به گزارشگر بوده است و این گزارشگر نباید درباره چنین موضوعی نظر می‌داد.

او همچنین اضافه کرد که هر سازمان و کشوری قانون و اصول خود را دارد و آن شرایط به دست اندرکاران تلویزیون مربوط می‌شود. اما برخی سو استفاده کردند و حرف‌هایی زدند که به او و برنامه ارتباطی ندارد.

گل به خودی علی انصاریان در تلویزیون

اظهارات حاشیه‌ساز علی انصاریان درباره گزارشگر تلویزیون افغانستان روی آنتن زنده تلویزیون ایران، باردیگر ثابت کرد فرآیند انتخاب مجریان برنامه‌های سیما نیازمند بازنگری جدی است.

معرفی علی انصاریان به‌عنوان مجری ویژه‌برنامه شبکه پنج تلویزیون برای پوشش بازی‌های فوتبال جام ملت‌های آسیا، از همان ابتدا با یک سوال جدی مواجه بود؛ چهره‌ای که همین چند ماه پیش حضورش در یک برنامه اینترنتی مرتبط با جام‌جهانی و اظهارات خارج از عرفش حاشیه‌ساز شد، چگونه عهده‌دار اجرای یک برنامه «زنده» در رسانه ملی شده است؟

گزارشگر افغانستانی: قصدم توهین به مردم ایران نبود

گزارشگر افغانستانی در خصوص حواشی پیش آمده در گزارش این بازی، گفت: من به عنوان یک گزارشگر فوتبال هیچ قصدی از حرفی که در خصوص سانسور زدم نداشتم و این جمله همان موقع به ذهنم رسید که به تماشاگرانی که از این موضوع بی‌اطلاع هستند، بگویم.

وی افزود: فکر می‌کنم گفتن نکات جذاب و جالب توجه کاری است که همه گزارشگران برجسته دنیا از جمله آقای عادل فردوسی و آقای خیابانی نیز آن را در هنگام گزارشگری انجام می‌دهند.

قیصاری تاکید کرد: اگر کسی با فوتبال و پخش زنده آن آشنا باشد می‌داند که بیشتر حرف‌هایی که زده می‌شود، فی‌البداهه است و این هنر گزارشگر است که بیننده را با خود همراه کند.

این گزارشگر افغانستانی در ادامه یادآور شد: ایران همسایه و دوست افغانستان است و من رابطه بسیار خوبی با ایرانیان دارم فرهنگ و زبان ما مشترک است و بسیاری از افغانستانی ها مهمان ایران هستند و رابطه 2 کشور بسیار خوب است.

وی تصریح کرد: این موارد نباید خدشه‌ای به روابط 2 کشور وارد کند و باید از کنار این مسائل به‌راحتی رد شد. چراکه من به عنوان یک گزارشگر که آن حواشی پس از گزارش ایران- یمن پیش آمد باید به صراحت بگویم، هیچگونه قصد توهین یا تمسخر نسبت به مردم بزرگوار ایران نداشتم.

قیصاری در ادامه افزود: تیم ملی فوتبال ایران یکی از بهترین‌های دنیا و آسیاست و در این دوره از رقابت‌های جام ملت‌های آسیا نیز به جرات می توان گفت مدعی جدی قهرمانی است.

وی در خصوص ویدئوی منتشر شده از علی انصاریان بازیکن سابق تیم ملی فوتبال ایران نیز گفت: به‌نظرم این کار در شان بازیکن بزرگی چون آقای انصاریان نبود و این سبب شد تا بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی به وی نیز واکنش‌هایی نشان دهند. اما باید بگویم این مسائل به‌هیچ وجه نمی‌تواند در روابط دوکشور خللی وارد کنند.

آیا صدا وسیما عبرت نمی‌گیرد؟

احتمالاً در واکنش به همین ابهام هم بود که یکی از رسانه‌ها در گزارشی از «تضمین» عوامل برنامه تلویزیونی «ورزشگاه» و مسئولان شبکه پنج سیما برای «اجرای بی‌حاشیه» انصاریان در ویژه‌برنامه پوشش بازی‌های جام ملت‌های آسیا خبر داد؛ تضمینی که برنامه روز گذشته «ورزشگاه» نشان داد حتی به در صورت صحت، گویا چندان اعتباری نداشته است!

اظهارات علی انصاریان در واکنش به صحبت‌های گزارشگر افغان اما عجیب‌تر و غیرمنتظره‌تر از آن چیزی بود که به راحتی بتوان با پخش آن از آنتن زنده رسانه ملی کنار آمد؛ اظهاراتی که در آن مرز میان «غرور ملی» و «تحقیر دیگران» به کل مخدوش شد و برای نخستین‌بار شاهد «تمسخر همسایه» از زبان «مجری سیما» بودیم!

نگاه بالا به پایین نسبت به یک قوم، نژاد و مهتر از آن کشور حتی در مختصات خلقیات فردی هم محل ایراد جدی است، اما زمانی که این رویکرد روی آنتن زنده تلویزیون و در کلام مجری یک برنامه رسمی انعکاس پیدا می‌کند، فراتر از ایراد، محل هشدار جدی است.

اینکه علی انصاریان پس از دوران حضور درخشان در میدان ورزشی، سال‌هاست علاقه‌مندی‌اش به فعالیت‌های هنری را در قالب بازیگری و تهیه‌کنندگی فیلم‌ها و سریال‌های تلویزیونی پیگیری می‌کند، اتفاقی مبارک و قابل تحسین است اما مشکل زمانی به‌وجود می‌آید که به اعتبار این شهرت و علاقه، چشم بر دیگر الزامات ورود به حوزه‌های تخصصی ببندیم و زمینه را برای گاف‌هایی اینچنین پرهزینه فراهم بیاوریم.

رویکرد صداوسیما در ماه‌های اخیر برای بهره‌گیری از ظرفیت چهره‌های مشهور در مقام اجرای برنامه‌های مختلف (که البته در مواردی جواب هم داده و چهره‌های تازه‌ای را به دایره مجریان تلویزیونی افزوده است) نیازمند بازنگری جدی است. اجرا در سیما، چیزی فراتر از «شهرت» نیاز دارد و مورد اخیر ثابت کرد حتی سبقه حرفه‌ای یک چهره الزاما نمی‌تواند پشتوانه‌ای مناسب برای اجرا در برنامه‌ای مرتبط با آن حوزه باشد؛ هر ورزشکاری الزاما استانداردهای لازم برای اجرای یک برنامه ورزشی را ندارد.

اتفاق تلخ تحقیر اتباع شریف کشور همسایه که در قالب برنامه تلویزیونی «ورزشگاه» شاهد آن بودیم، حتما نیاز به واکنش فوری مسئولان تلویزیون و به طور خاص شبکه پنج دارد اما فراتر از این مصداق، می‌توان این تلخی را به تجربه‌ای برای اصلاح فرآیندها تبدیل کرد تا مگر راه تکرار بر تلخی‌های بعدی بسته شود.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها