کد خبر: 259669
|
۱۳۹۷/۱۰/۲۰ ۱۷:۵۹:۰۰
| |

معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر ارشاد مطرح کرد؛

لزوم افزایش سهم فرهنگ در بودجه 98

محمد سلطانی‌فر معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: سهم بودجه فرهنگی کشور اندک است که در حال رایزنی با مجلس شورای اسلامی برای افزایش آن هستیم.

لزوم افزایش سهم فرهنگ در بودجه 98
کد خبر: 259669
|
۱۳۹۷/۱۰/۲۰ ۱۷:۵۹:۰۰

اعتمادآنلاین| محمد سلطانی فر روز پنجشنبه در نشست مسئولان رسانه ای خراسان شمالی در بجنورد با اشاره به شرایط حساس کشور، گفت: رسانه ها می توانند در گذر از این گردنه پر پیچ و خم به کشور کمک کنند.

نیاز مسئولان به آموزش رسانه ای


وی در ادامه با تاکید بر بحث آموزش خبرنگاران، اظهار داشت: تا امروز کلاس های آموزشی متعددی به صورت رایگان برای خبرنگاران برگزار شده اما، مسئولان نیز آموزش می خواهند.


او با اعلام آمادگی برای برگزاری دوره آموزشی ویژه مسئولان خراسان شمالی افزود: در این راستا کلاس های آموزشی متعددی برای مسئولان در استان های مختلف برگزار شده تا ترس آنها از روزنامه و روزنامه نگار و نحوه مراوده و برخورد و ارائه اطلاعات را که بیشتر به دلیل ناآگاهی است برطرف شود.


معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: متاسفانه احساس می شود در بخش رسانه هنوز سایه استان خراسان بزرگ روی رسانه این استان وجود دارد.


وی افزود: امروز بسیاری از روزنامه های بزرگ و پرسابقه کشور با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می کنند.

افزایش کمی رسانه ها توسعه نمی آورد


وی به فراوانی تعداد رسانه ها در کشور اشاره کرد و اظهار داشت: آیا واقعا کشور ما به 6 هزار مجوز رسانه های مکتوب، چهار هزار پایگاه و فضای مجازی و تعداد بالای خبرگزاری ها نیاز دارد.


سلطانی فر با بیان اینکه این وزارتخانه از مجوزهایی که از یک سال قبل داده شده حمایت نمی کند، گفت: مجوز انتشار روزنامه به کسی داده می شود که قبلا سابقه مدیریت هفته نامه داشته باشد.


وی افزود: در کشور 661 نشریه اقتصادی و 330 نشریه ورزشی داریم که اگر قرار بود کمیت منجر به رشد و پیشرفت شود باید در عرصه اقتصاد و ورزش امروز حرف اول را می زدیم.


معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در رابطه با کم کردن تیراژ روزنامه ها در ادارات نیز گفت: صرفه جویی خوب است ولی قرار نیست این صرفه جویی از روزنامه ها شروع شود.


وی در رابطه با کانون های آگهی و تبلیغات نیز اظهار داشت: در دوره های گذشته به دلیل نگاه درآمدزایی به این کانون ها توجه نمی شد ولی اکنون به هر رسانه ای در کمتر از دو ماه مجوز کانون تبلیغاتی می دهیم.


وی افزود: هم اینک 11 هزار کانون تبلیغاتی در کشور داریم که برای توجه بیشتر به آنها مقدمات اتحادیه بزرگ کانون های آگهی انجام شده که تا دو هفته آینده راه اندازی می شود.


سلطانی فر همچنین از اجرای اقدامات مقدماتی طرح پایش آگهی های تبلیغاتی در فضای مجازی خبر داد و گفت: باید قبول کرد فضای آگهی تغییر یافته و صرفا در فضای مکتوب نیست بلکه دریایی از پول در فضای مجازی وجود دارد که می توان از آن به خوبی استفاده کرد.


وی با اشاره به عملکرد خودسرانه و سلیقه ای در بحث مالیات، اظهار داشت: تشکیل اتحادیه های مربوطه می تواند این روند را دنبال کند و ما نیز هر گونه مکاتبه ای را برای معافیت رسانه ها از مالیات انجام می دهیم.


معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر حمایت جدی از انجمن های صنفی رسانه ای، گفت: تا الان حدود 30 نهاد صنفی به ثبت رسیده اما، خود خبرنگاران هم می توانند اتحادیه صنفی ایجاد کنند زیرا که آینده توسعه یافتگی رسانه هابه واسطه همین انجمن ها است.


وی با اشاره به لزوم ارائه رشته روزنامه نگاری در دانشگاه دولتی استان، افزود: مباحث مسکن، سینما و دیگر امکانات رفاهی برای خبرنگاران را نیز مسئولان خراسان شمالی باید در برنامه داشته باشند تا از ظرفیت سایر نهادها استفاده شود.

خبرنگاران به عنوان مشاور به مدیران کمک می کنند


سلطانی فر ایده استفاده از خبرنگاران به عنوان مشاوران رسانه های مدیران دستگاه ها را مطلوب دانست به شرط اینکه تبدیل به روابط عمومی نشوند زیرا که اگر نقد از روزنامه نگار گرفته شود خطر تبدیل شدن به روابط عمومی وجود دارد.


وی با تاکید بر نگاه ویژه برای تامین معیشت و حداقل ملزومات خبرنگارانی که دائم قلم می زنند، گفت: نباید جایگاه روزنامه نگاری و خبرنگاری را با سایر نهادها یکی دید.


معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تعدد متولی در این حوزه، افزود: همه حاضرند در منافع کار روزنامه نگاری خود را سهیم کنند ولی در مخاطرات، خود را کنار می کشند.


وی با بیان اینکه عملکرد ضعیف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را در پرداختن به موضوعات معیشتی خبرنگاران نفی نمی کنیم، اظهار داشت: امروز نشریات دولتی هم برای تامین کاغذ و حجم پرسنل و مراودات بالا و مشکل دارند و مشکلات فقط مربوط به رسانه های مستقل نیست.


سلطانی فر یادآور شد: هم اینک دو سال است پنج گروه روی کاستی های قانون مطبوعات کار می کنند تا ایرادات آن رفع شود ولی نگران هستیم که بدون رفع این نقائص این قانون تصویب شود.


وی با اشاره به وجود انتقادات فراوان در طرح رتبه بندی رسانه ها به دلیل انجام آن توسط خود رسانه ها، گفت: به همین دلیل درصد تاثیر رتبه بندی را در برخی جاها به صفر رساندیم تا دوباره بازنگری شود.


در این نشست چند تن از نمایندگان رسانه ها و کانون های آگهی و تبلیغات استان دغدغه ها و مشکلات خبرنگاران و رسانه ها و نیز این کانون ها را بیان کردند.


از مادر شهید محمدرضا امانی شهید خبرنگار خراسان شمالی قدردانی شد.

منبع: ایرنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها