اسکورسیزی مستند جدید «باب دیلن» را میسازد
کمپانی نتفلیکس از ساخت یک اثر مستند به کارگردانی «مارتین اسکورسیزی» درباره تور معروف «باب دیلن» ترانهسرای برنده نوبل در اواسط دهه 70 میلادی خبر داد.
اعتمادآنلاین| این مستند شامل مصاحبههای جدیدی با «باب دیلن» ترانهسرا، نویسنده و خواننده نامدار آمریکایی است و به روح پراضطراب آمریکا در سال 1975 و موسیقی سرشار از لذت و شادی میپردازد که «باب دیلن» در پاییز آن سال در قالب تور «Rolling Thunder Revue» اجرا کرد.
این فیلم قرار است امسال برای نمایش آماده شود و برخی از گزارشها حاکی از آن است که لحن غیرمستقیمتری در مقایسه با مستند «باب دیلن» ساخته «اسکورسیزی» در سال 2005 با عنوان «راهی به خانه نیست» دارد. مستند قبلی اسکورسیزی به موضوع به شهرت رسیدن «دیلن»، نقل مکانش به نیویورک و یک دوره کنارهگیری از فعالیت پس از تصادف با موتورسیکلت در سال 1966 میپرداخت.
«راجر ایبرت» منتقد معروف مستند «راهی با خانه نیست» اسکورسیزی را اثری استادانه توصیف کرده بود که در آن تصاویر مستند با قدرت روایت داستانی بسط مییابد.
تور «Rolling Thunder Revue» که دستمایه سخت مستند جدید «اسکورسیزی» درباره «باب دیلن» است، شامل توری پرستاره از چندین هنرمند بود که در اکتبر 1975 آغاز شد و در می 1976 به پایان رسید. «جانی میشل»، «جون بایز»، «میک رانسون»، «بت میدلر»، «راجر مکگین»، «ایمولو هریس» و «آلن گینسبرگ» از جمله هنرمندانی بودند که در این تور موسیقی «باب دیلن» را همراهی میکردند.
این تور را یکی از ارزشمندترین تورهای موسیقی تاریخ میدانند که شامل زیباترین آثار ساختهشده توسط «باب دیلن» بود. در سال 2002 آلبوم رسمی این تور موسیقی نیز پس از چندین سال منتشر شد.
مستند «اسکورسیزی» تنها اثر جدید درباره «باب دیلن» نیست و «لوکا گوادانینو» کارگردان فیلم «مرا به نامت صدا کن» نیز از ساخت فیلمی بر اساس آلبوم «خون روی مسیرها» خبر داده است که «فیشر کینگ» و «ریچارد لاگراونس» نویسندگی فیلمنامه آن را بر عهده دارند.
«باب دیلن» خواننده و ترانهسرای آمریکایی از نگاه بسیاری، تاثیرگذارترین چهره در تاریخ موسیقی آمریکا محسوب میشود و برخی ترانههای او توسط بسیاری از خوانندگان مشهور دوبارهخوانی شده است. او در پدیدار شدن سبکی در موسیقی به نام «راک بومی» در اواسط دهه 60 بسیار تاثیرگذار بود و به «شکسپیر» همنسلان خود شهرت یافت. او در پنج دهه اخیر در موسیقی آمریکا به عنوان یک پدیده مطرح بوده است.
آکادمی نوبل در نوامبر 2016 نام «باب دیلن» را بهعنوان برنده نوبل ادبیات اعلام و «خلق تعابیر جدید شاعرانه در سنت شعر آمریکایی» را علت برگزیدن او عنوان کرد. انتخاب یک ترانهسرا و خواننده بهعنوان برنده نوبل ادبیات، واکنشهای مثبت و منفی بسیاری را به همراه داشت و نوع عملکرد او در مقابل کسب این جایزه مهم ادبی به این حواشی دامن زد. او سرانجام چند روز پیش از مهلت پایانی، جایزه 924 هزار دلاری نوبل ادبیات را از آن خود کرد.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید