یکی از متهمان پولشویی در سینما به جشنواره فجر فیلم داد؟
یکی از چهرههایی که انگشت اتهام پولشویی در سینما به سمت او دراز بود و از قضا در جشنواره فیلم فجر نیز با یک فیلم حضور داشت، پیش از این رویداد دستگیر و پس از بررسی وضعیت مالیاش، تداوم فعالیتش از سوی این نهاد بلامانع اعلام شد و در همین راستا به فعالیت خود در حوزه سینما ادامه داده است؛ شخصی که با تکیه بر بیت کوین به ثروت قابل توجهی دست یافته و ظاهراً این نوع کسب درآمد در زمره پولشویی قرار نگرفته است.
اعتمادآنلاین| پس از دستگیری محمد امامی، سرمایه گذار سریال شهرزاد و اعلام رسمی در دادگاه علنی ـ که او و شرکایش لاشه پولهای مفاسد اقتصادیشان را به حوزه اقتصاد میآوردند ـ دادستان تهران نیز تأکید کرد، با نوعی پولشویی در سینمای ایران مواجه هستیم و در ادامه صنوف سینمایی نیز با این اتفاق همراهی کردند و خواستار بررسی نهادهای قضایی شدند تا شاهد رفع هرگونه پولشویی در سینما باشیم و بدین شکل تولیدات سینمای ایران متکی بر سرمایههای سلامت و قابل دفاع تولید شود.
یکی از چهرههای فعال در سینما که در طول چند سال در شماری از پروژههای سینمایی نیز دخیل بوده و برخی انگشت اتهام پولشویی در سینما را به سمت او نیز نشانه رفته بودند، چندی پیش توسط یکی از نهادهای نظارتی دستگیر و همزمان از دفاترش بازرسی شده است. شواهد امر چنین حکایت دارد که نهاد نظارتی مربوطه، فعالیت این شخص را قانونی و بلامانع تلقی کرده و منشأ پولهای این شخص را مصداق پولشویی یا تبدیل پولهای آلوده و منابع مالی مشروع تلقی نکرده است.
این شخص به مسئولان امر اسناد مثبتی نشان داد که ثابت میکرده با سرمایه گذاری در پول دیجیتال بیت کوین و افزایش چشمگیر ارزش این پول دیجیتال توانسته ثروت قابل توجهی به دست آورد و بخشی از این ثروت را صرف سرمایه گذاری در حوزه سینما و تولید تعدادی فیلم سینمایی کرده است.
«تابناک» پیش از این در گزارشی تأکید کرده بود، منشأ ناشناخته شماری از فیلمهای سینمایی که در چند سال اخیر ساخته شده، بیتکوین است و روی یکی از سرمایه گذاران تازه وارد سینما دست گذاشت.
این رمزارز با کارکردهای مشابه پول بیپشتوانه، هرچند از نظر حقوقی مورد تأیید هیچ کشوری نیست و هیچ دولتی آن را نمیپذیرد اما تقریباً در سراسر جهان معامله میشود و اکنون نیز ارزش هر بیتکوین نزدیک 4000 دلار ارزشگذاری و معامله میشود. در واقع تنها با معادل ریالیِ 100 بیت کوین میتوان یک فیلم سینمایی باکیفیت را در ایران تولید کرد و این شخص نیز با تکیه بر همین منابع توانسته به تولید فیلم بپردازد و پس از اعلام عدم مشکل برای تداوم فعالیتش توسط این نهاد نظارتی و آزادیاش، آخرین فیلم با سرمایه گذاری او نیز در جشنواره فیلم فجر حضور داشت.
شواهد نشان میدهد، انگیزه این اشخاص برای ورود به این حوزه، علاقه شخصی برای طرح دوستی با برخی سینماگران و ورود به این عرصه از طریق سرمایه گذاری بوده است. سرمایهگذاری در چندین پروژه سینمایی، از پیششرطهای مرسوم برای دریافت مجوز تهیه کنندگی در سینمای ایران و ورود جدیتر به این عرصه است و ظاهراً این اشخاص نیز در نهایت به دنبال چنین فرصتهایی هستند.
با توجه به آنکه درباره استخراج و فروش پولهای دیجیتال نه صرفاً در ایران، بلکه در بسیاری از کشورهای جهان قانون گذاری شفافی نشده و مشخص نیست با چه ضوابطی میتوان در این عرصه فعال شد یا اساساً فعالیت در این عرصه از اساس غیرقانونی است، در این زمینه تا قانونگذاری درباره ارز دیجیتال با پیچیدگیهای حقوقی مواجه است و مشخص نیست متولیان امر، در چنین مواردی به جز اخذ مالیات، چه سازوکار دیگری در نظر دارند.
منبع: تباناک
دیدگاه تان را بنویسید