چرا بخشی از درآمد کنسرتها باید به خزانه واریز شود؟
انجمن صنفی هنرمندان موسیقی در پی تصویب قانون تکلیف مجلس به وزارت ارشاد برای واریز بخشی از درآمد کنسرتها به خزانه بیانیهای را منتشر کرد.
اعتمادآنلاین| انجمن صنفی هنرمندان موسیقی در پی تصویب قانون تکلیف مجلس به وزارت ارشاد برای واریز بخشی از درآمد کنسرتها به خزانه طی روزهای گذشته بیانیهای را منتشر کرد.
در متن بیانیه انجمن صنفی هنرمندان موسیقی که روز سه شنبه 28 اسفندماه به رسانهها ارسال شده، آمده است:
«چو پردهدار به شمشیر میزند همه را / کسی مقیم حریم حرم نخواهد ماند
بار دیگر هنر قربانی بداندیشی میشود.
در چند روز اخیر خبر تصویب دریافت سهم ده درصدی از فروش بلیت کنسرت توسط مجلس شورای اسلامی و به پیشنهاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، هنرمندان و فرهیختگان موسیقی ایران را غرق در بهت و ناامیدی کرد و در واپسین روزهای سال، به جای افزایش امید و نشاط، اندوه بیپناهی را همچون داغی بر جان و روان رنجورشان برجا گذاشت.
هنرمندانی که با وجود ناهمواریها و مصائب فراوان در تمام چهل سال گذشته، عاشقانه برای حفظ هنر و فرهنگ اصیل ایستادهاند و با وجود محدودیتها و موانع بسیار، تن به انحراف و عدول از ارزشها و اصول خود نسپردهاند، اینک باید از دلهرهی سهمخواهی سیستمی که هیچگاه به درستی به حمایتشان برنخاسته، اندک امیدشان به فعالیت و گذران آبرومندانهی زندگی را هم ببازند و باقیماندهی ناچیز عرصهی هنر و فرهنگ را نیز کلّا و یکجا به میدانداری صنعت سرگرمی بسپارند.
امروز در عجبیم که معاون پارلمانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تقابل با هنر برمیآید و با قربانی کردن هنرمند ایرانی چنین گام غیر کارشناسانه و مهلکی برمیدارد و تصمیم خود را بر کرسی قانون مینشاند و مقام عالی وزارت دم بر نمیآورد. شگفتا و دردا که در پس چنین اقدامی، با قلب واقعیات عریان اقتصاد سیاسی، نگرش و اهداف دلسوزانهای نیز برای این اقدام ناروا تراشیده میشود که خود ضربهای کاراتر بر روی زخمهای پیشین هنرمندان موسیقی وارد میآورد و تلاش برای کسب درآمد وزارت ارشاد را با هدف حمایت از موسیقی توجیه میکند.
مگر فرهنگ و هنر و به تبع آن هنر موسیقی و موسیقی هنری و علمی در تمام جهان بدون حمایتهای ملی و دولتیتوان و امکان تداوم و بقا را دارد که این بار در کشور ما به زور قانون میخواهند بخشی از اندک درآمد آن را نیز به نفع دولت مصادره به مطلوب کنند؟
انجمن صنفی هنرمندان موسیقی ایران مطابق وظایف ذاتی و قانونی خود ضمن تلاش برای پشتیبانی از اهالی موسیقی، توجه مقامات تصمیمگیر و نمایندگان مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام کشورمان را به نتایج و تبعات بدفرجام این اقدام عجولانه جلب میکند. به نمایندگی از هنرمندان موسیقی هشدار میدهیم که کمترین آسیب این مصوبه ضربه زدن به هنر موسیقی و کاستن از جایگاه هنرمندان و فراهم ساختن عرصه برای تاخت وتاز گونههای بیمحتوا و کممایه موسیقی تجاری داخلی و وارداتی خواهد بود. طبیعیاست با گرانتر شدن بهای بلیت کنسرتها، مخاطبان واقعی موسیقی هنری از هنرمندانشان دور و هنر موسیقی به زیرزمین و فضاهای غیر رسمی و مجازی رهنمون خواهد شد.
انجمن با نارضایتی قاطع از تصویب چنین قانونی در مجلس محترم شورای اسلامی، خواستار بازنگری فوری و لغو بیبازگشت چنین قانون ضد هنری در عرصه موسیقی ایران است.
همچنین خواستار آنیم که مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نمایندگان و قانونگذاران محترم قوه مقننه زین پس، دستکم در چنین مواردی که مصوباتشان با حیات و بقای هنر و هنرمند ارتباط مستقیم دارد، اخذ نظرات کارشناسی هنرمندان مستقل و صنف موسیقی را جزو ملزومات و پیشنیازهای تصمیمات و مصوبات خود بدانند.»
شایان ذکر است نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز چهارم اسفند ماه بود که در ادامه بررسی بودجه 98 بند الحاقی 5 به تبصره 9 را به تصویب رساندند. این یعنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مکلف است ده درصد (10%) بهای بلیط اجراهای صحنهای (کنسرت) در تهران و کلانشهرها را أخذ و به حساب درآمد عمومی نزد خزانهداری کل کشور واریز کند.
منبع: مهر
دیدگاه تان را بنویسید