سینماگر و منتقد فیلم ایتالیایی در جشنواره جهانی فیلم فجر مطرح کرد:
سینمای ایران بسیار قصهگوست/ جشنواره جهانی فیلم فجر فرصتی برای اطلاع از سینمای ایران و آسیاست
سینماگر و منتقد فیلم ایتالیایی معتقد است داستان گویی با عناصر متفاوت و بودجه کم، مهمترین خصوصیت سینمای ایران است.
اعتمادآنلاین| والریو کروسو (Valerio Caruso) که برای شرکت در سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر به تهران آمده است، در مورد دلیل حضورش در این جشنواره، گفت: من یک وب سایت سینمایی به نام سینیوروپا (Cineuropa) را ادره میکنم.
او ادامه داد: این وبسایت به چهار زبان، 60 جشنواره مختلف از جمله جشنواره های اروپایی مانند ونیز و کن یا جشنواره های دیگر مانند تورنتو را پوشش می دهد، در مورد فیلم های اروپایی نقد منتشر می کند، با کارگردانان مصاحبه و عکس و تیزر فیلمهای ساخته شده یا در حال ساخت را منتشر مکند.
کروسو ادامه داد: وب سایت در بلژیک مستقر است و امسال جشنواره جهانی فیلم فجر را نیز پوشش می دهیم.
وی در توضیح دلیل این امر اظهار داشت: هر چند تمرکز ما بیشتر بر سینمای اروپاست؛ از آنجایی که کارگردانان مطرح نیز خواننده ما هستند، با پوشش جشنواره جهانی فیلم فجر میخواهیم فرصتی برای تولیدات مشترک سینمایی یا اطلاع از سینمای ایران و آسیا برای آنان فراهم کنیم.
برنامهریزی خوب، میزبانان همراه
او که برای دومین بار در این جشنواره شرکت کرده است درمورد برنامهریزی و زمانبندیهای جشنواره می گوید: خیلی خوب برنامه ریزی شده و افراد خیلی کمک می کنند و کیفیت فیلم ها نیز خوب است، من سال گذشته 5 روز اینجا بودم و 10 فیلم دیدم، از آنجا که فرصت دیدن فیلم های ایرانی در اروپا زیاد نیست این جشنواره فرصت خوبی را فراهم میکند.
این سینماگر ایتالیایی که در ایران متولد شده و تا 6 سالگی در این کشور زندگی کرده در مورد دیگر بخشهای جشنواره نیز گفت: بازارِ فیلم نیز ابتکار عمل خوبی است که می تواند افراد زیادی را به اینجا بکشاند تا از وضعیت صنعت سینما بیشتر مطلع شوند؛ زیرا جشنواره های دیگری در منطقه بودند که امروز برگزار نمی شوند؛ مانند جشنواره فیلم دبی یا دوحه. از این جهت برگزاری بازار فیلم در ایران به انجام تولیدات مشترک یا دادوستد فیلم ها کمک بیشتری خواهد کرد.
او در پاسخ به این سوال که چقدر سینمای ایران را می شناسد گفت: اصغر فرهادی و جعفر پناهی را به خوبی میشناسم و فیلمهای آنها را دیده ام.
کروسو در مورد مختصات سینمای ایران نیز اظهار داشت: با توجه به محدودیتهای موجود در سینمای ایران این سینما بسیار قصه گوست و کارگردانان ایرانی به شیوه های خوب داستان گویی دست یافتهاند، آنها با عناصر متنوع و بودجه کم، احساسات و درونیات خود را بیان می کنند.
انتخاب فیلم برای جشنوارههای متعدد
کروسو یکی دیگر از دلایل شرکت در این جشنواره را انتخاب فیلمهای ایرانی برای نمایش در جشنواره ای دیگر برشمرد و گفت: اتحادیه اروپا در کشورهای مختلف دفتر دارد و جشنوارهها یا هفتههای فیلم برگزار می کند، بنابراین من به عنوان نمایندهای اینجا هستم تا برای این 80 جشنواره و هفتههای فیلم در سراسر دنیا، از میان آثاری که می بینم فیلم انتخاب کنم.
او ادامه داد: همچنین باید فرصت تولید مشترک فیلم میان ایران و اروپا را بررسی کنم، برای شناخت بیشتر بازار ایران با کارگردانان و تهیه کنندگان ایرانی نیز مصاحبه میکنم.
جشنواره فیلم فجر که از سال 1361 در ایام دهه فجر برگزار می شود، از سال 1374 به جشنواره بینالمللی فیلم فجر تبدیل شد و از سال 1393 تصمیم گرفته شد دو بخش ملی و بینالمللی این جشنواره در دو زمان متفاوت یعنی اولی در موعد همیشگی و دومی در اردیبهشت سال بعد میزبان علاقمندان باشد.
این رویداد هنری از سی و سومین دوره برای اولین بار به صورت مستقل، در اردیبهشت سال 94 و به دبیری علیرضا رضاداد در پردیس ملت و پس از آن طی 4 سال متوالی به دبیری رضا میرکریمی در پردیس چارسو برگزار می شود.
جشنواره امسال شامل بخشهای متنوعی؛ از جمله بخش های اصلی سینمای سعادت، جلوه گاه شرق و جام جهان نما، بخش های جنبی نمایش فیلمهای کلاسیک مرمت شده، مستند زیر ذرهبین، شاخههای زیتون (پنجرهای به دنیای اسلام)، مروری بر آثار سینمای چین، مروری بر آثار سینمای آلمان، نمایش فیلمهای کمدی معاصر، نمایشهای ویژه - بهترین کشورها و بازار فیلم است.
افزون بر این، برنامه های مختلفی، چون دارالفنون (اردوی استعدادیابی با حضور فیلمسازان جوان ایران، منطقه و جهان)، نشستهای دانشگاهی، کارگاهها و سمینارهای آموزشی و بزرگداشت بزرگان سینمای ایران نیز همزمان با 9 روز جشنواره برگزار می شود.
سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر از 29 فروردین تا 6 اردیبهشت در پردیس سینمایی چارسو میزبان بیش از 250 مهمان از 58 کشور جهان؛ شامل مدیران جشنواره های جهانی، برنامه ریزان یا نمایندگان انتخاب فیلم از طرف جشنواره ها، سینماگران و علاقمندان به سینمای ایران است. همچنین 28 مهمان از 21 کشور در بخش دارالفنون شرکت دارند.
در این دوره 163 فیلم از 64 کشور جهان در بخش های مختلف؛ شامل 9 فیلم کوتاه، 14فیلم بلند پریمییر (اولین نمایش)، 41 فیلم بلند و 7 فیلم کوتاه برای اولین بار در آسیا نمایش داده خواهند شد.
بازار فیلم از 29 فروردین تا سه اردیبهشت برگزار میشود، 80 نفر از مهمانان جشنواره مربوط به بخش بازار هستند و در میان این افراد 46 خریدار از 22 کشور حضور دارند.
نماینده فیاپف (فدراسیون بین المللی انجمن های تهیه کنندگان فیلم) نیز مانند دو سال قبل، امسال در جشنواره حضور دارد.
منبع: ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید