کد خبر: 287323
|
۱۳۹۸/۰۲/۰۳ ۱۲:۱۳:۰۰
| |

آیت‌الله مکارم شیرازی: مسابقه «برنده باش» مصداق قمار است

این روزها شاید کمتر کسی یافت شود که نام «برنده باش» را نشنیده باشد همان جا که مثلا به اسم ترویج مطالعه و کتابخوانی، «حُکمرانی و جولان اسپانسرها در تلویزیون» به رخ کشیده می شود.

آیت‌الله مکارم شیرازی: مسابقه «برنده باش» مصداق قمار است
کد خبر: 287323
|
۱۳۹۸/۰۲/۰۳ ۱۲:۱۳:۰۰

اعتمادآنلاین| ‌‌ اکنون بیش از 14 سال است که از تذکر جدی رهبر معظم انقلاب درباره جوایز مسابقات تلویزیونی گذشته؛ آن جا معظم له در 11 آذر ماه سال 1383 به صراحت فرمودند:

«شخصی تماس می‌گیرد و به ‌خاطر هیچی، به او جایزه می دهند.

یک روز من دیدم در یک برنامه‌ تلویزیونی پنج میلیون تومان به یک نفر جایزه دادند؛ برای این‌ که به چند سؤال جواب داد!

این سرگرمىِ خیلی جالبی نیست. پنج میلیون تومان، تقریباً حقوق دو سه سال یک کارمند متوسط است (سخنان مربوط به سال 1383 است).

برنده باش جذاب است چون مجری جذابی دارد و فاصله بین موفقیت و شکست در آن خیلی کم است، گاهی مقداری ریسک پذیری می تواند میلیون ها تومان سود نصیب افراد کند و گاهی اعتماد به نفس زیاد و انصراف ندادن می تواند کلی ضرر در پی داشته باشد؛ اما « برنده باش » با همه جذابیت ها واقعاً یک مسابقه اطلاعات عمومی از جنس «مسابقه هفته» نیست که بتواند باعث رشد اطلاعات جامعه شود و بیشتر یک فعالیت تجاری است که گاهی تلاش فرد تناسبی با نتیجه اش ندارد و همین موضوع باعث ولع زیاد افراد برای شرکت چند باره در این برنامه می شود.

حال باید دید مراجع معظم تقلید، این شیوه اعطای جایزه به برندگان را از کل یا بخشی از پول جمع شده شرکت کنندگان را چگونه می‌بینند؟ به گفته آیت‌الله مکارم شیرازی مسابقه «برنده باش» مصداق قمار است که شرکت در آن جایز نیست.

به گزارش اعتمادآنلاین ، متن نامه به دفتر آیت‌الله مکارم شیرازی،‌ به این شرح است:

«باسمه‌ تعالی

محضر مرجع عالیقدر، حضرت آ\یت‌الله العظمی مکارم شیرازی

سلام علیکم

مسابقه‌ای حضوری با عنوان « مسابقه بزرگ برنده باش » از طریق شبکه سه سیمای جمهوری اسلامی ایران در حال اجرا و پخش است که به شرکت‌کنندگان در این مسابقه به ازای پاسخ صحیح به هر سوال، مبلغ قابل توجهی به صورت پلکانی ( تاسقف 100 میلیون تومان) اعطا می‌کند که با کمک مجری برنامه و فرصت‌هایی که در اختیار هر شرکت‌کننده قرار می‌گیرد، مبلغ جایزه غالبا از 5 میلیون تومان کمتر نیست.

شرط حضور در این برنامه خرید سوال و پاسخ درست به آنها ازطریق اپلیکیشن مخصوص است و در صورت درست بودن جوابها، در یک رقابت فشرده، 4 نفر به مسابقه حضوری دعوت خواهند شد.

آیا برگزاری این نوع مسابقات جایز است؟

آیا شرکت در این نوع مسابقات جایز است؟

آیا شرکت‌کننده، مالک شرعی جایزه خواهد شد؟»

در اینباره، بخش استفتائات دفتر آیت‌الله مکارم شیرازی، از مراجع عظام تقلید نیز در پاسخ به این پرسش نوشت: «مسابقه «برنده باش» مصداق قمار است و شرکت در آن جایز نیست.»

پاسخ آیت‌الله مکارم شیرازی

پیش از این نیز، در اسفند سال گذشته، به گزارش فارس، دفتر آیت‌الله مکارم شیرازی اعلام کرده بود: «در این گونه موارد باید مطابق قوانین و مقررات مربوطه عمل شود و در صورتی که جوایز از آن پول‌ها داده می‌شود و یا لااقل پول‌ها پشتوانه‌ای برای آن جوایز است، شبیه بخت آزمایی می‌باشد و اشکال دارد».

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها