کد خبر: 288144
|
۱۳۹۸/۰۲/۰۶ ۱۰:۴۳:۰۰
| |

گرانی کاغذ مخاطبان را از نمایشگاه کتاب دست‌خالی برگرداند

دومین روز از سی و دومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با ازدحام جمعیت و اتخاذ تصمیمات متعددی در زمینه جشن امضای کتاب و حذف خرید نمایشگاهی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سپری شد.

گرانی کاغذ مخاطبان را از نمایشگاه کتاب دست‌خالی برگرداند
کد خبر: 288144
|
۱۳۹۸/۰۲/۰۶ ۱۰:۴۳:۰۰

اعتمادآنلاین| ‌ سی و دومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در دومین روز میزبان تعداد قابل توجهی از دوستداران کتاب بود.

مقارن شدن دومین روز نمایشگاه با روز‌های پایانی هفته باعث شد که نمایشگاه کتاب شلوغ شود، اگرچه ازدحام جمعیت به خرید قابل توجه کتاب ختم نشد.

به گفته بسیاری از بازدیدکنندگان و ناشران شرکت‌کننده گرانی کاغذ و افزایش بهای کتاب یکی از عوامل تاثیرگذار در کاهش خرید کتاب‌های عرضه شده در نمایشگاه بوده است. در این میان بسیاری از ناشران استفاده از سهمیه کاغذ و تخصیص کاغذ دولتی به ناشران غیرآموزشی را راهکاری در جهت کاهش نوسان‌های امروز حوزه نشر معرفی کردند.

بر اساس تحقیقات میدانی، تعداد پایین خرید کتاب باعث ایجاد اولویت‌بندی در چاپ می‌شود و شرایطی را بوجود می‌آورد که ناشر مجبور شود طبق ذائقه مخاطب کتاب چاپ کند.

البته در این زمینه میهمانان ویژه نمایشگاه کتاب تهران، پیشنهاد چاپ کتاب از سوی ناشران ایرانی در چین را مطرح کرده‌اند که به گفته برخی از فعالان حوزه نشر می‌تواند اقدامی تاثیرگذار و به صرفه به لحاظ اقتصادی و مالی باشد.

از دیگر حواشی سی و دومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران فعالیت میهمان ویژه نمایشگاه است. با توجه به اینکه 250 نفر از ناشران، نویسندگان و ناشران چینی در مهم‌ترین رویداد ادبی کشور حضور یافته‌اند تاکنون برنامه‌های قابل توجهی در راستای برقراری تعامل با ناشران و نویسندگان ایرانی برپا شده است.

ظاهرا چینی‌ها توانسته‌اند با مذاکراتشان تبادل رایت کتاب را پیگیری کنند و ارتباط خوبی به واسطه نشست ها، سمینار‌ها و مذاکرات با ناشران ایرانی برقرار کنند.

در بخش بازار جهانی کتاب هم آژانس‌های ادبی ایران مثل پل با کمک چند ناشر مثل انتشارات شباویز موفق به مذاکره با ناشران چینی شده‌اند.

از دیگر حواشی دومین روز نمایشگاه کتاب خبر حذف خرید نمایشگاهی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از ناشران بود که توسط ایوب دهقانکار سخنگوی سی‌و‌دومین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اعلام شد. در این خبر حضور نداشتن هیات خرید کتاب علت اصلی این تصمیم معرفی شده است.

باتوجه به شلوغی شبستان مصلی امام خمینی (ره) یکی از برنامه‌های سی و دومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار نشدن مراسم جشن امضا در غرفه‌ها است. طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده برای ممانعت از شلوغی غرفه‌ها و راهرو‌ها قرار است جشن امضای کتاب‌ها با هماهنگی کمیته علمی فرهنگی نمایشگاه در تالار‌هایی که برای این موضوع پیش‌بینی شده برپا شود.

بین اتفاقات ریز و درشتی که در نمایشگاه کتاب تهران روی می‌دهد، نگرانی ناشران نسبت به بارش باران نیز به یک دغدغه تبدیل شده است. از آنجا که ناشران دانشگاهی در چادر‌ها حضور دارند بسیاری از فعالان حوزه نشر از بارش شدید باران، نفوذ آب به داخل چادر‌ها و خراب شدن کتاب‌ها اظهار نگرانی کردند و این در حالی است که مسئولان برگزاری نمایشگاه هر گونه نگرانی نسبت به بروز آسیب و صدمه جدی به کتاب‌ها را نقض کرده‌اند و مدعی هستند که با روی دادن هر اتفاقی آمادگی مقابله با بحران و مسائل را دارند.

از رویداد‌های جالبی که با برگزاری نمایشگاه کتاب هرساله باب می‌شود و رونق می‌گیرد، ایجاد پاتوق فرهنگی برای خانواده‌ها است. دوستداران کتاب از کودک تا مخاطب صد ساله می‌توانند با مراجعه به نمایشگاه جدیدترین منابع و کتب منتشر شده با موضوعات مختلف را تهیه کنند و از نزدیک با اهالی قلم به گفتگو بنشینند.

حضور نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی در نمایشگاه کتاب تهران، صدور بیش از شصت هزار بن کارت ثبت‌نامی، تمدید یک ساعته بازدید از نمایشگاه از دیگر حواشی دومین روز نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بود.

سی و دومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «خواندن توانستن است» از 4 تا 14 اردیبهشت ماه در مصلی امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.

منبع: میزان

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها