کد خبر: 329146
|
۱۳۹۸/۰۵/۱۸ ۱۴:۳۴:۰۰
| |

روشن‌روان:

رقابت برای جایزه باربد شرایط درستی ندارد

کامبیز روشن روان معتقد است که گروه‌های بسیاری در کشور امکان برگزاری کنسرت و انتشار آلبوم در طول سال را ندارند و به همین دلیل رقابت برای جایزه باربد شرایط درستی ندارد.

رقابت برای جایزه باربد شرایط درستی ندارد
کد خبر: 329146
|
۱۳۹۸/۰۵/۱۸ ۱۴:۳۴:۰۰

اعتمادآنلاین| کامبیز روشن روان از آهنگسازان و تنظیم کنندگان شناخته شده موسیقی ایران است. در کارنامه او تنظیم و آهنگسازی‌ آثاری دیده می‌شود که بسیاری از آنها از آثار ماندگار موسیقی ایران است. روشن روان همچنین در کارنامه‌اش سوابق مدیریتی در عرصه موسیقی دارد.

روشن روان درباره اوضاع جشنواره موسیقی فجر و رقابتی بودن این جشنواره گفت: چند سالی است که در جریان چگونگی برگزاری جشنواره نبوده‌ام. اینکه جشنواره اصولا رقابتی باشد یا نه، از قدیم نظرم این بود که نه فقط برای تکنوازی‌ها بلکه در تمام بخش‌های گروه‌نوازی هم باید رقابت وجود داشته باشد. این رقابت نباید به یک شاخه موسیقی خلاصه شود و باید در تمام بخش‌ها باشد. برای رسیدن به این هدف برنامه ریزی بلند مدت و جامع و درستی لازم است.

روشن روان درباره جایزه باربد تاکید کرد: این جایزه چیزی شبیه به جایزه گرمی است. اما باید به این نکته توجه کنیم که چنین رقابتی اگر قرار باشد براساس فعالیت‌های سالانه باشد، بسیاری از ارکسترها وگروه‌ها نمی توانند و امکان فعالیت و برگزاری کنسرت ندارند. در طول سال عملا کنسرت‌های ما به یک سری گروه‌های خاص محدود شده است.

او ادامه می‌دهد: خوانندگان و نوازندگان و گروه‌های خوبی در مملکت هستند که در طول سالیان سال امکان فعالیت نداشته‌اند. اگر جشنواره بخش رقابتی داشته باشد و براساس اجرایشان در جشنواره برترین‌ها معرفی شوند، می‌توان استعدادهای جدیدی را کشف کرد.

روشن روان تاکید می‌کند:‌ در موسیقی ایران مگر ما چند خواننده داریم. در موسیقی پاپ چند خواننده؟ تعداد نوازندگان چند نفر هستند. تعدادشان اندک است. جایزه دادن به همین هنرمندانی که هم اکنون فعال هستند، به نوعی بی توجهی به دیگران است.

او ادامه می‌دهد:‌ گرمی در تمام سال، موسیقیِ تمام ممالک را بررسی می‌کند. اما در کشور ما گروه‌های شهرستانی راهی به کنسرت‌ها ندارند و راهی برای نشان دادن خودشان ندارند. پس این تبعیض است.

این آهنگساز درباره جایزه باربد و بودنش در جشنواره موسیقی فجر تاکید می‌کند: به نظرم چنین رقابتی درست نیست چون گروه‌هایی که برای بار اول به صحنه می‌روند با کسانی که ماه‌ها اجرا دارند فرق می‌کنند.

او ادامه می‌دهد: در جشنوراه فیلم فجر ماجرا فرق می‌کند. در سال حدود هشتاد فیلم ساخته می‌شود. این فیلم‌ها در سال اکران می‌شوند. در جشنواره فیلم فجر فیلم‌هایی که تازه ساخته می‌شوند بررسی می‌شوند. در عرصه موسیقی گروه‌های بسیاری امکان روی صحنه رفتن را ندارند. شما چطور می‌توانید این کار را بکنید. در شاخه موسیقی پاپ برخی ها اصلا خواننده نیستند و اصلا نمی‌توان آنها را به عنوان موزیسین معرفی کرد.

روشن روان می‌گوید: اگر کار همه عرضه شود و مردم آنها را ببینند آن زمان می‌توان درباره چنین جایزه‌ای صحبت کرد. اگر پنج نفر در میدان بدوند یکی اول و بقیه هم روی رتبه های اول تا پنجم قرار می‌گیرند.

روشن روان درباره راهکارش برای بهتر شدن اوضاع جشنواره تاکید می‌کند: درباره جشنواره فکر نکرده‌ام. دبیر و مشاورانش باید در این باره فکر کنند. الان نمی‌توانم نظر بدهم. این کار دبیر جشنواره است که باید ببینیم چه طرح و برنامه‌ای دارد. در نهایت امیدوارم جشنواره‌ای که یک جشن ملی است سال به سال پربارتر باشد و امکانات بیشتر در اختیارش باشد.

منبع: تسنیم

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها