سلطانی: «ستایش» مفهوم بخشش را به شکل واقعی نشان داد/ ارجمند: «فردوس» شخصیت پیچیدهای دارد
نشست نقد و بررسی سریال «ستایش 3» با حضور سعید سلطانی، آرمان زرینکوب و جمعی از بازیگران برگزار شد.
اعتمادآنلاین| نشست نقد و بررسی سریال «ستایش3» با حضور سعید سلطانی کارگردان، آرمان زرینکوب تهیهکننده و جمعی از بازیگران این سریال در سالن همایشهای سازمان صداوسیما برگزار شد.
سلطانی: از استقبال مردم غافلگیر شدم
سلطانی در ابتدای این نشست طی سخنانی گفت: غافلگیر شدم از تماسهای کثیر مردمی و تماسهایی که با ما گرفته شد. بخش بسیاری از مردم و مخاطبین از تماشای سریال رضایت داشتند و از این جهت خوشحالم.
زرین کوب نیز در همین زمینه گفت: تجربهای که امروز در 162 داشتیم تجربه خوبی بود و این تعامل رو در رو با مخاطب بسیار جذاب و دلنشین است و خستگی را از تنمان درآورد.
سلطانی، درباره منفعل بودن شخصیت محمد گفت: محمد کاراکتر اصلی فصل سه است و بهانهای است برای پیوند فردوس به سایرین. همه اتفاقهایی که برای فردوس میافتد به دست نوه خودش است.
نوهای که پدربزرگش را الگوی خود قرار داده است. وجود محمد اسباب انعطاف ستایش برای گذر از همه درگیریها و پیشینه فردوس با کل داستان است. محمد یکی از ارکان اصلی داستان است و به نظرم منفعل نبود.
او درباره محتوای تیتراژ پایانی این سریال و عدم تناسب آن با کلیت سریال و حتی تیتراژ ابتدایی گفت: برای جذب مخاطب از دو وجه موجود استفاده کردیم اولی خواننده جوان سنتی نزدیک به محتوای سریال خواند و هم مظفری که خواننده نسل جوان است.
وقتی میخواستیم پس از باران را بسازیم نامی نداشت سریال باید اسمی میگذاشتیم و یک اسمی پیدا کردیم و بعد معانی پیدا شد.
او افزود: کدام واقعه سیاسی را دیدید که باهاش شوخی نشود و اگر خودم میخواستم کلیپی بسازم برای این تیتراژ باید یک ماه زمان میداشتم. اما اینکه شعر و موسیقی باید متناسب با محتوای سریال باشه درست است و دوستان ناظر باید در این باره نظر دهند و در حیطه من نیست. اما قبل از آن مخاطب باید گوش دهد و بعد تصمیم بگیرد.
او درباره سیاهنماییهایی که در سریالهای تلویزیونی وجود دارد گفت: آنچه ما در طول داستان دیدیم با تمام روایتها نتیجهای جز بخشندگی نداشت و اینکه اشتباههایمان را تکرار نکنیم و اینها مفاهیمی است که در قصه ما وجود داشته است. ما هم با خشونت در سریالها و هر اثر هنری مخالفیم که گویی رنگ تیرگی را به مردم منتقل میکنند. این سریال رنگ و روی بخشش را به شکل واقعی نشان داد.
ماجرای گافهای «ستایش»
سلطانی در ادامه درباره گافهایی که این سریال در سکانسهایی وجود داشت گفت: آنچه دیدید چکیده و تسویه شدهای بود که سازمان پذیرفت.
اما قصدمان روایت داستان بود. شاید بخشی از این اتفاقها حاصل کار مداوم است و ما در این مدت از تهران به شمال در سفر و کار بودیم. ستایش وجوهاتی دارد که به آنها توجهی نشده و مورد بیمهری قرار گرفته است.
مطلبی دیدم که نوشته بود انحرافات سریال ستایش! که منظورشان مجرد بودن کاراکترها بود. اتفاقا موضوعی که در این سریال به آن پرداختیم ازدواج زنان سرپرست خانوار بود که تا به حال در تلویزیون ندیدیم.
ستایش حاصل تلاش و تعصب ما بوده که قصهای را در سه فصل تعریف کتیم و دلیلش را هم داشتیم. همه این ایرادها وجود دارد و ما در پی این هستیم که بهتر از این باشیم.
کارگردان سریال پس از باران درباره تغییر آنی شخصیت ستایش و نظرش درباره ازدواج کردن که یکباره تغییر کرد گفت: اینکه این اتفاق افتاد به منزله این نیست که یک شبه نظرش عوض شده بلکه او تا آن لحظه تصمیم داشته اما آن را عملی نکرده است. ستایش زمانی چنین تصمیمی می گیرد که مظفری در کما است و او امیدی به زنده ماندن خواستگارش ندارد.
ستایش خلاف نامش روی زندگی «حشمت» میچرخید
ارجمند درباره اینکه سریال برخلاف نامش، روی زندگی حشمت فردوس میچرخید گفت: من کارم را انجام دادم. فردوس شخصیت پیچیدهای است و اگر کسی میخواهد او را بشناسد باید از قسمت اول سریال را ببیند.
باید دید گره اصلی سریال کجاست؟ که در همان سکانس های ابتدایی از ازدواج ستایش و طاهر دل چرکین می شود. یا جایی که درباره سفره انداختن و دور شدن آدم ها و از بین رفتن حیا از زمانی که دستشویی از گوشه حیاط به داخل خانه آمد حرف زدیم همه اینها دغدغه نسل من است.
او درباره منفعل بودن شخصیت محمد در این سریال گفت: محمد دارد در کنار پدربزرگ خود یاد میگیرد و زندگی را یادش میدهد. اما محمد احترام کردن به پدربزرگش را یاد گرفته است.
ارجمند ادامه داد: آقای مطلبی حکمت می نویسد و این در تک تک سکانس های سریال به وضوح پیدا است.
سلطانی درباره فاصله گرفتن سریال در فصل سه از زندگی ستایش گفت: باید سریال را از ابتدا ببینیم و مقتضیات در کنار هم قرار می گیرند که سریال را تشکیل می دهد.
داستان در فصل سوم به شکل قابل قبولی پیش رفت
سلطانی ادامه داد: در فصل سه داستان به شکل قابل قبولی و روابط بین آدم ها شکل گرفت و به نتیجه رسیدند. اگر فصل چهارمی با این کاراکترها بخواهد ادامه پیدا کند باید زمان کافی داشته باشیم تا روی آن فکر کنیم.
زرین کوب درباره وقفهای که بین تولید دو فصل پایانی سریال گفت: آقای ضرغامی هیچوقت به ما نگفتند که فصل دو ستایش کیفیت پایینی داشته است! آقای مطلبی وقتی متنی را کار می کند زمان زیادی می گذارد و نمی تواند دو سه سریال همزمان با هم را پیش ببرد و علت این وقفه به خاطر حساسیت وی است.
سلطانی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران روشن دل درباره استفاده از واژه کور در ترانه پایانی تیتراژ گفت: من از شما عدرخواهی می کنم و ارادتمند شما هستم. متنی که مطلبی نوشته بی نقص است و در طول این سه فصل یک ضرب المثل و روایت تکراری ندیدم.
مهدی میامی بازیگر درباره نقشهای معتادهایی که بازی میکند، در ادامه این نشست گفت: من در محله ای بزرگشدم که اگر به سمت هنر نمی آمدم یک بزهکار می شدم و باید همینجا عرض کنم که سیگار هم نمی کشم.
قربان نجفی نیز ادامه داد: بازیهای ما مثل زندگی روزمره ما است و باید به آنها چیزی اضافه کنیم. تلاشمان را به کار بستیم تا کار خوبی شکل بگیرد.
داریوش ارجمند، نرگس محمدی، جمشید مشایخی، گوهر خیراندیش، مهدی پاکدل، مهدی سلوکی، حدیث میرامینی، سیما تیرانداز، محمود عزیزی، فریبا نادری، شیوا خنیاگر، رابعه اسکویی، نادر سلیمانی، رضا ایرانمنش، محمد عمرانی، آزیتا لاچینی، مریم بوبانی، مختار سائقی، مهدی ماهانی، زهرا سعیدی، مهدی میامی، اسماعیل سلطانیان، فرجالله گلسفیدی، فرحناز منافی ظاهر از بازیگرانی بودند که در فصل 1 و 2 این سریال حضور داشتند. از بازیگران مشترک اصلی در فصلهای قبلی با فصل سوم میتوان به داریوش ارجمند، نرگس محمدی، مهدی سلوکی، سیما تیرانداز و فریبا نادری اشاره کرد. سایر بازیگران فصل سه «ستایش» فرهاد جم، مهدی میامی، فریبا نادری، بهزاد خداویسی، محمدرضا داوودنژاد، مریم خدارحمی، مهتاج نجومی، امید علیمردانی، شهروز ابراهیمی و شهرام پوراسد هستند.
تصویربرداری «ستایش3» 10 فروردین 97 آغاز شد و در در اسفند سال 97 در شمال کشور به پایان رسید. سعید مطلبی نویسنده، آرمان زرین کوب تهیهکننده و سعید سلطانی کارگردان این مجموعه تلویزیونی هستند.
منبع: فارس
دیدگاه تان را بنویسید