کد خبر: 368653
|
۱۳۹۸/۰۹/۲۰ ۱۲:۵۰:۰۰
| |

بخش وسیعی از اصحاب فرهنگ و هنر کمتر از کارمندان درآمد دارند

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بخش وسیعی از اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه، کمتر از حقوق کارمندان درآمد دارند و حقوق‌های آنان به صورت منقطع است؛ چون گاهی کار می‌کنند و گاهی کار نمی‌کنند و مانند بسیاری از بخش‌های دیگر می‌توانند مشمول معافیت مالیاتی قرار گیرند.

بخش وسیعی از اصحاب فرهنگ و هنر کمتر از کارمندان درآمد دارند
کد خبر: 368653
|
۱۳۹۸/۰۹/۲۰ ۱۲:۵۰:۰۰

اعتمادآنلاین| سید عباس صالحی روز چهارشنبه حاشیه نشست هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره معافیت مالیاتی برخی هنرمندان، گفت: در این زمینه دو بحث را باید به صورت متفاوت پیش ببریم.

یکی بحث قانون مالیاتی است که مجلس شورای اسلامی تصویب کرده و اصلاح آن در فضای وزارت امور اقتصادی و دارایی است که بعدا مسیر خود را طی می‌کند و در مسیر بودجه تبصره‌ای آمده بود که می توانست برای جامعه وسیعی از اهالی فرهنگ و هنر خیلی خطرناک باشد.

او افزود: طبق بودجه سال 99، کارمندانی که کمتر از سه میلیون تومان حقوق می‌گیرند، معاف از مالیات هستند. بخش وسیعی از اهالی فرهنگ و هنر یعنی چند صد هزار نفر داریم.

چهار هزار ناشر فعال داریم چند هزار موسسه قرآنی داریم بخش وسیعی از هنرمندان و اصحاب رسانه را داریم که چند صد هزار نفر هستند و برآورد ما این است که درآمد اهالی فرهنگ و هنر و رسانه بر اساس پیمایشی که در سال‌های اخیر داشتیم در سال متوسط و میانگین 2 و نیم میلیون تومان در ماه است در حالی که حقوق کارمندان به طور میانگین بالای سه میلیون تومان است.

آنچه در بودجه آمده بود و به نظر می‌رسید قابل دفاع نیست این است که یک سره 50درصد تمام این معافیت‌ها لغو شود.

وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: حجم قابل توجهی از هنرمندان، اصحاب فرهنگ، اهالی رسانه و مجموعه‌هایی که در حوزه های فرهنگ و هنر کار می‌کنند گرفتار مساله می‌شدند.

او افزود: فضای چنین پیشنهادهای انقلابی و تندی مناسب فضای بودجه نیست و باید در مسیر قانون اصلاح مالیاتی بحث شود و کارشناسی کاملی در آن صورت گیرد. این اتفاق می تواند تاثیر وسیعی را بر اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه داشته باشد.

صالحی اضافه کرد: بر همین اساس گفت وگوهایی که در مقدمات لایحه و بعد در داخل دولت مطرح شد، دوستان متقاعد شدند که فعلا جای این بحث در لایحه بودجه نیست.

اگر بخواهد بحثی صورت بگیرد در بحث قانون اصلاح مالیاتی است. آنجا باید به شکل کارشناسی اتفاق های وسیع تری صورت گیرد.

حتما برخی که صاحب درآمدهای بالاتری هستند می‌توانند مورد بازبینی جدی‌تری قرار بگیرد اما بخش وسیعی از اصحاب فرهنگ و هنر که زیر حقوق کارمندان درآمد دارند و حقوق های آنان به صورت منقطع است.

چون گاهی کار می‌کنند و گاهی کار نمی کنند. همچنان مانند بسیاری از بخش‌های دیگر می‌تواند مشمول معافیت مالیاتی شوند.

فشار در حوزه فرهنگ بیشتر مشهود است

وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین در ادامه با اشاره به وضعیت بودجه پیشنهادی حوزه فرهنگ و هنر و رسانه، اظهار داشت: شرایط بودجه حوزه فرهنگ در سال‌های مختلف وضعیت رضایت آمیزی نداشته است. پایه حوزه فرهنگ با یک مبنای پایینی بسته شده و با همین مبنای پایین جلو آمده است.

در شرایط سخت نیز این فشار بر روی بودجه فرهنگ بیشتر خودش را نشان می‌دهد. امسال نیز در مجموع فضای بودجه همانگونه که مطلع هستید شرایط و منابع درآمدی ما هست فشار قابل توجهی را بودجه بخش های مختلف آورده است.

طبیعی است این فشارها در حوزه های فعالیت بیشتر خودش را نشان می‌دهد. بخش حقوق و دستمزد مسائلی را جلو می برد ولی در حوزه فعالیت اثر خودش را می گذارد.

او افزود: بودجه کل حوزه فرهنگ با ورزش و تربیت بدنی 2 و نیم درصد از کل بودجه عمومی بوده که الان این بودجه هم کمتر شده است. طبعا فشارهای مضاعفی بر حوزه فرهنگ آمده است.

ما گفت وگوهای فراوانی در فضای دولت و مجلس شورای اسلامی داشتیم. ما شرایط را درک می کنیم اما علی القاعده فضای فرهنگ یک فضایی است که این تضییقات آن را سخت می کند.

مهم تخصیص بودجه مطبوعات است

صالحی درباره یارانه مطبوعات نیز اظهار داشت: در لایحه بودجه 99 خوشبختانه با دفاع‌هایی که ما کردیم به رغم همه مشکلات یارانه را کم نکردند و کمی آن را بیشتر کردند اما مهم تخصیص آن است.

منبع: ایرنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها