استعدادهای موسیقی ایرانی، جوایز خود را دریافت کردند
برگزیدگان بخشهای مختلف جشنواره نوای خرم که اسامی آنها در روزهای گذشته منتشر شده بود، شب گذشته طی مراسمی در تالار وحدت، جوایز خود را دریافت کردند. این ششمین دوره این رویداد هنری است که تمرکزش را بر آیندهسازان موسیقی ایرانی قرار داده است
اعتمادآنلاین| آیین اختتامیه ششمین جشنواره و جایزه موسیقی همایون خرم، شامگاه پنجشنبه (21 آذر) با حضور تعدادی از هنرمندان، شرکت کنندگان، اعضای هیات داوران و تعدادی از مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از جمله سیدمحمدمجتبی حسینی (معاون هنری وزیر ارشاد)، محمد الهیاری (مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد) ، مهدی افضلی (مدیر عامل بنیاد فرهنگی هنری رودکی)، احمد صدری (مشاور معاون هنری وزیر ارشاد) و سیدمحمد طباطبایی (مدیرشورای ارزشیابی هنرمندان وزارت ارشاد) در تالار وحدت تهران برگزار شد.
در این برنامه، برگزیدگان بخشهای مختلف جشنواره که اسامی آنها در روزهای گذشته منتشر شده بود، جوایز خود را در فواصل مختلف برنامه دریافت کردند.
آرمین ابرقویی، هنرمند 10 ساله از تهران آهنگ «نیمه شبان» اثر زنده یاد استاد همایون خرم و پریا قنبری نوازنده 9 ساله پیانو به همراه علی قنبری نوازنده 17 ساله تار از آموزشگاه موسیقی «فاخته» ایلخچی آذربایجان شرقی آهنگ «بازگشته» استاد علی تجویدی را برای حاضران در سالن اجرا کردند.
رضا خرم، فرزند استاد همایون خرّم و عضو شورای سیاستگذاری جشنواره موسیقی نوای خرم به نمایندگی از ستاد برگزاری جشنواره ضمن ارائه گزارشی از روند برپایی این رویداد توضیح داد: «زمانی که در 28 دی ماه 1391 پدر را از دست دادم، به دلیل مهربانیهای زیادی که همواره در زندگیام از او دیده بودم، احساس کردم به معنا و مفهوم مطلق کلمه بینوا شدم.
اما بعد از مدتی خداوند به من دختری داد که نام او را نوا گذاشتیم و بعد از مدتی هم یک جشنواره به نام «نوای خرم» در عرصه موسیقی کار خود را آغاز کرد که بدون تردید روح پدر در آن جریان دارد.
شرایطی که پس از درگذشت او برایم بسیار خوشحال کننده شد و باعث شد که من همچنان حضور پدرم را حس کنم.
به هر ترتیب خداوند بزرگ را شاکرم که امروز شاهد برگزاری ششمین دوره از جشنواره ای هستیم که توسط عزیزانم در موسسه فرهنگی هنری «راد نو اندیش» راه اندازی شد و امروز تبدیل به رویدادی موثر در عرصه موسیقی شده است.»
او ادامه داد: «قطعا بدون عنایت پروردگار مهربان اتفاقاتی این چنین به مرحله اجرا نمی رسید. در عین حال من مطمئنم از همان روزهایی که جشنواره نوای خرم شکل اجرایی به خود گرفت این حس حضور روح پاک و بزرگ «بابا» بود که در این 6 دوره به طور مستمر مراقب همه ما بود و ما حتی در غیاب فیزیکی او از نامش بهره بردیم.
من جا دارد در اینجا از دوست خوب و هنرمندم بردیا صدرنوری مدیر جشنواره، هنرمندان شرکت کننده، اعضای محترم هیات داوران و اهالی رسانه که طی این سالها صمیمانه و فروتنانه در کنار جشنواره بودند قدردانی ویژهای داشته باشم.
من از همه هنرمندانی که دست ما را برای برگزاری جشنواره گرفتند تشکر میکنم. من از استاد کوروس سرهنگ زاده که اجازه داد مراسم رونمایی از پوستر جشنواره را در منزل ایشان برگزار کنیم قدردانی میکنم.
من از استاد لوریس چکناوریان متشکرم که در این 6 دوره در حالیکه میدانیم موسیقی ایرانی ژانر کاری او نیست و به صورت مستمر در کنار جشنواره حتی در حین اجرای آثار بخش رقابتی حضور داشت و این بچههای نازنین را راهنمایی میکرد. به طور حتم این حمایتها بود که موجب افزایش اعتبار جشنواره شد.
البته در اینجا لازم است از خانوادههای هنرمندان کودک و نوجوان شرکت کننده در جشنواره هم قدردانی ویژهای داشته باشم که این چنین برای موسیقی ایرانی و حفظ و پاسداشت آثار بزرگان موسیقی این سرزمین ارزش قائلند و کودکان نازنین خود را برای حضور در یک جشنواره ترغیب میکنند.»
رضا خرم با روایت خاطرهای از آشنایی بردیا صدرنوری با پدرش در سال 74 که پیش از این نیز در برخی رسانهها منتشر شده بود، توضیح داد: «به اعتقاد من کلید جشنواره موسیقی نوای خرم در سال 74 زده شد. زمانی که بردیا صدرنوری اولین بار با پدرم ملاقات کرد و به او نوار کاستی اهدا کرد و از پدر خواست تا نظرش را درباره این آثار بدهد.
بردیا از همان دوران بود که وقتی پدرم بعد از آن دیدار اول 40 دقیقه با وی درباره آن آثار گفتگو کرد به گفته خودش روحش تسخیر شد و از همان جا بود که تصمیم گرفت شرایطی را برای همکاریهای مشترک فراهم کند و کار تا اینجا که ما شاهدش هستیم ادامه پیدا کند.
به اعتقاد من این جشنواره، جشنواره عشق و اتحاد است که تلاش کرده به سهم خود محفلی را برای اتحاد و همدلی میان هنرمندان موسیقی فراهم کند. این رویداد تلاش می کند تا در کنار رقابت سازنده محوری برای تقویت عشق و همدلی میان هنرمندان باشد که امیدوارم در این راهی که انتخاب کرده به درجه بالایی از موفقیت برسد.»
فرزند زنده یاد همایون خرم در بخش پایانی صحبتهای ضمن قدردانی از افلیا پرتو و انوشیروان روحانی در حمایت معنوی از جشنواره نوای خرم خود تاکید کرد: «جشنواره موسیقی نوای خرم به دلیل گستردگی که پیدا کرده، هم اکنون در شرایطی قرار گرفته که برای برگزاری قطعا با مشکلات زیادی رو به رو خواهد بود.
پس من از اینجا از صاحبان سرمایه و آن دسته مجموعههایی که واقعا دغدغه فرهنگی دارند میخواهم که به عنوان اسپانسر از این جشنواره حمایت کنند.
ولی ما در این زمینه دو شرط داریم؛ شرط اول اینکه اعتقاد تمام کسانی که در این رویداد حضور داشته و دارند، برمبنای عرفان بوده است.
پس حضور اسپانسرها میتواند نه تنها منتی بر سر جشنواره به حساب آید بلکه دلمان میخواهد دوستان اسپانسر جشنواره ما را رویدادی ببینند که راه سلامتی داشته و در آن «انفاق» به معنا و مفهوم مطلق کلمه اتفاق میافتد. نکته دوم هم سلامت بودجهای است که برای حمایت در اختیار جشنواره قرار میدهند.
پس ما اسپانسری را میپذیریم که آزادگی جشنواره را تحتالشعاع قرار ندهد. از این رو مجددا از مجموعههایی که واقعا دغدغه فرهنگی دارند میخواهم تا به کمک و یاری این جشنواره بشتابند که این رویداد با پاکی، سلامت و اعتقادی که بر مبنای اخلاق مداری بنیان گذاشته شده، به راه خود ادامه دهد.
البته که من مطمئنم این جشنواره به دلیل راه پاکی که داشته و دارد همچمنان ادامهدار خواهد بود.»
پس از صحبتهای رضا خرم، محمدامین ابراهیمی، نوازنده 13 ساله پیانو و پرهام وفایی، نوازنده 13 ساله ویولن از گروه موسیقی «همایون» قم آهنگ «موج آتش» همایون خرم را اجرا کردند.
این در حالی است که بعد از اجرای این بخش نوبت به اهدای جوایز و برگزیدگان ششمین دوره جشنواره موسیقی نوای خرم در حضور هیات داوران، هنرمندان و مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رسید.
بعد از اهدای جوایز، آیسان فتحی نجف آبادی، نوازنده 13 ساله ویولن از اصفهان، آهنگ «به زندان» اثر استاد ابوالحسن صبا را پیش روی مخاطبان قرار داد.
پس از این اجرا کلیپ دوم پشت صحنه جشنواره به نمایش درآمد و بعد از آن نیز پارسا دهقان هنرمند 17 ساله از همدان اثر «عاشق» استاد علی تجویدی و کسری رفیعی نوازنده 11 ساله تار از مبارکه اصفهان قطعه «رسوای زمانه» استاد همایون خرم را اجرا کردند.
در بخش پایانی مراسم اختتامیه ششمین جشنواره و جایزه همایون خرم (نوای خرم )، ارکستر 60 نفره آموزشگاه موسیقی «خمسه» به سرپرستی امیرحسین محمدخانی به عنوان پرتعدادترین گروه شرکت کننده در این دوره از جشنواره آهنگ «غوغای ستارگان» اثر استاد همایون خرم را برای مخاطبان اجرا کردند.
لوریس چکناواریان، فریدون شهبازیان، اسماعیل تهرانی، علی جهاندار، مظفر شفیعی، بیژن بیژنی، گیتی خسروی، افلیا پرتو، وارطان ساهاکیان، پری ملکی، معصومه مهرعلی، بهناز ذاکری، مزدا انصاری، پویان آزاده، امید نیک بین ،رضا مهدوی، علیرضا چراغچی، بابک شهرکی، محمدرضا فیاض، حامد ابراهیمی، مجید ناظم پور، آیدین الفت، مجید واصفی ، داود فیاضی، سیما مافیها، مسعود یکتا، حلمی، حسین فاضل، یارتا یاران، خانواده مرحوم همایون خرم، خانواده مرحوم تجویدی، خانواده استاد کورس سرهنگ زاده و شیرین یزدان بخش از جمله مهمانان مراسم اختتامیه بودند.
منبع: خبرآنلاین
دیدگاه تان را بنویسید