کد خبر: 379346
|
۱۳۹۸/۱۱/۰۲ ۱۴:۳۷:۵۳
| |

مخالفت کمیسیون فرهنگی با کمک هشت میلیاردی شهرداری به جشنواره فیلم فجر

در سومین سالگرد فرو ریختن ساختمان پلاسکو و فقدان غمبار تعداد زیادی از آتشنشانان و مردم و عدم رسیدگی درست به خانواده های آنان به عنوان یکی از وظایف به دست فراموشی سپرده شده شهرداری تهران، انتشار خبر بریز و بپاشهای میلیاردی این سازمان در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر دستمایه طرح انتقادات زیادی شده است.

مخالفت کمیسیون فرهنگی با کمک هشت میلیاردی شهرداری به جشنواره فیلم فجر
کد خبر: 379346
|
۱۳۹۸/۱۱/۰۲ ۱۴:۳۷:۵۳

اعتمادآنلاین| صادق زیبا کلام یکی از این منتقدان بود که اول هفته جاری خطاب به شهردار تهران این طور توئیت زد:«جناب آقای حناچی، اگر داستان کمک «هشت میلیارد‌ تومانی شهرداری» به «جشنواره فجر» حقیقت داشته باشد باید برای شما و شورای‌شهر تهران متاسف بود.شما و شورای شهر تهران کی می‌خواهید متوجه شوید که نه این سبزی پاک کنی‌ها و نه اعطاء پست و مقام به تندروها ذره‌ای باعث اعتماد آنها به شما نمی‌شود».

شهردار تهران اما در مورد حواشی کمک به جشنواره فیلم فجر واکنش نشان داده و گفته: شهرداری همواره به این جشنواره‌ها کمک می‌کرده است.

البته پیروز حناچی شهردار تهران کمک 8 میلیاردی شهرداری تهران به جشنواره فیلم فجر را مربوط به دو الی سه روز گذشته نمی داند و می گوید:«شهرداری همواره به این جشنواره‌ها کمک می‌کرده و کمک شهرداری صرفا مالی نیست بلکه می‌تواند تبلیغات یا اجاره سالن‌ها باشد. جشنواره‌ها مهم هستند؛ اما اقدامات در چارچوب قانون و امکانات خواهد بود. ارائه اعتبار به جشنواره که همیشه پول نیست بلکه می‌توان از امکانات شهرداری در اختیار آنها قرار داد».

در همین حال رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای اسلامی شهر تهران با طبیعی خواندن این ارقام می‌گوید: «شهرداری 20 سال است به جشنواره فیلم فجر کمک می‌کند».

از سویی مسئولان فیلم فجر 38 هم که هنوز مشخص نیست این هشت میلیارد را صرف کدامیک از زیرساختهای این رویداد خواهند کرد، تلاش چندانی برای روشنگری در این باره نکرده‌اند.

این در حالی است که رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با انتقاد از چگونگی این اقدام و حجم مبلغی که داده شده، اعتقاد دارد: «این کار با وظایف شهرداری و مدیریت شهری نسبتی ندارد».

ناهید خداکرمی دیگر عضو این کمیسیون نیز در واکنش به اختصاص بودجه 8 میلیارد تومانی شهرداری تهران برای به عنوان اسپانسر سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر می‌گوید: «شهرداری تهران مجوزی برای این کار ندارد و اجازه ندارد در این زمینه ورود کند».

سایت تابناک نیز در مطلبی با عنوان «بذل و بخشش شهرداری به جشنواره فیلم فجر» می نویسد: با همسو شدن شهرداری و دولت، انتظار بهبود وضعیت مدیریت شهری و انجام تعهدات دولت بیشتر شد، اما به دفعات مدیران شهری از عدم اختصاص بودجه و تعهدات دولت به شهرداری گلایه کرده اند و یکی از دلایل نابسامانی وضعیت فعلی را همین موضوع می‌دانند. این در حالی است که با توجه به عدم حمایت دولت از مدیریت شهری، شهرداری برای کمک به دولت قد علم کرده است.

به گزارش «تابناک»؛ شهرداری تهران کمک 8 میلیاردی برای جشنواره فجر کرده است؛ جشنواره‌ای که از پشتیبانی دولت برخوردار بوده و گفته می‌شود، 6 میلیارد و سیصد میلیون تومان به آن بودجه اختصاص داده شده است؛ هرچند مقوله فرهنگ جزء لاینفک وظایف شهرداری است، سوال اینجاست: آیا به غیر از هزینه‌های غیر نقدی که شهرداری تهران برای این جشنواره هزینه می‌کند، بهتر نبود مبلغ نقدی را برای ارتقای فرهنگ عمومی و تشکل‌های نوپای فرهنگی و مردمی که با مشکلات مالی مواجه هستند و بعضا سرنوشت آن‌ها به تعطیلی ختم می‌شود ـ در حالی که با مبالغی کمتر از این هم باعث پویا شدن هر چه بهتر فعالیت‌های فرهنگی در سطح شهر و محله‌ها می‌شوند ـ هزینه می‌کرد؟

اصلا بودجه فرهنگی شهرداری که مصوب شوراست، چه میزان بوده که باز هم برای آموزش محیط زیست و حقوق شهروندی نیاز به اختصاص بودجه 8 میلیاردی باشد؟ چگونه است در حالی که رقم بودجه معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری در سال 96 دو هزار میلیارد تومان بوده، با وجود این چنین ارقامی نیاز می شود که شهرداری 8 میلیارد تومان برای فرهنگسازی هزینه کند؟!


زهرا نژادبهرام در این رابطه طی مصاحبه‌ای با اشاره به مطرح شدن نام شهرداری تهران به عنوان اسپانسر سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر اظهار کرد: شهرداری تهران بر اساس بودجه 98 می‌تواند در کار‌های فرهنگی مشارکتی وارد شود، اما در ارتباط با موارد خاص از جمله برگزاری جشنواره‌ها، معمولاً نظرات کمیسیون فرهنگی و اجتماعی خواسته می‌شود.

محمدجواد حق‌شناس رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران در این رابطه با ابراز مخالفت جدی نسبت به کمک 8 میلیارد تومانی شهرداری تهران به جشنواره فیلم فجر گفت: در روزگاری که تخصیص بخش عمده‌ای از ردیف‌های مصوب شورا در بودجه 98 صفر بوده است و بیش از بیست ردیف که مبلغ آن بیش از 136 میلیارد تومان بوده و شهرداری تخصیص آن را به بهانه اینکه پولی نداشته عملیاتی نکرده، یک دفعه خبردار می‌شویم که شهرداری 8 میلیارد تومان به جشنواره فیلم فجر کمک بلاعوض کرده است.

او با انتقاد از چگونگی این اقدام و حجم مبلغی که داده شده گفت: وقتی از این موضوع مطلع شدم، مکتوب نامه‌ای به آقای حناچی نوشتم و خواستار ارائه توضیحات در مورد این اقدام شدم و تأکید کردم که چرا این کار بدون اطلاع شورا انجام شده است. فکر نمی‌کنم این کار با وظایف شهرداری و مدیریت شهری نسبتی داشته است.


حق‌شناس با بیان اینکه سال گذشته با کاهش جدی بودجه حوزه فرهنگی و اجتماعی روبرو بودیم، گفت: سهم فرهنگ به شدت کاسته شده است و سهم 9 درصدی آن به 5 درصد رسیده و بخشی از همین سهم اندک هم صرف پرداخت حقوق می‌شود. در این شرایط می‌بینیم همین بودجه محدود هم وارد حوزه‌هایی می‌شود که بدون هماهنگی و مصوبه هزینه می‌شود و معلوم نیست چه هدفی را دنبال می‌کند که این وضعیت نشان از بی توجهی به وظایف شهرداری است.

ناهید خداکرمی در واکنش به اختصاص بودجه 8 میلیارد تومانی شهرداری تهران برای به عنوان اسپانسر سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر اظهار کرد: شهرداری تهران مجوزی برای این کار ندارد و اجازه ندارد در این زمینه ورود کند و باید بر اساس مصوبات شورای شهر تهران اقدام کند، لذا از آقای حناچی شهردار تهران انتظار می‌رود در این مسیر حرکت کند و شهرداری تهران حق ندارد ریالی بابت جشنواره هزینه کند.

پیروز حناچی شهردار تهران در واکنش به این امر گفت: بله، چند ماه است که مذاکراتی در این زمینه انجام داده‌ایم. دوستان انتظار دارند حمایت کنیم البته گاهی کمک‌های ریالی محاسبه می‌شود در حالی که ما اقداماتی مثل اجاره سالن و تبلیغات را برایشان انجام می‌دهیم.جشنواره فیلم فجر امری ملی است و آنچه قانون اعلام کند و ما امکان داشته باشیم کمک می‌کنیم.


محسن هاشمی، رییس شورای شهر تهران در حاشیه جلسه شورای شهر در جمع خبرنگاران در خصوص اختصاص بودجه 8 میلیاردی شهرداری به جشنواره فیلم فجر گفت: شهرداری برای اینکه در فعالیت‌های تبلیغاتی خود با دستگاه‌های مربوطه مشارکت کند، نیاز به مصوبه شورای شهر ندارد و در قرارداد با روزنامه‌ها و رسانه ملی می‌تواند به عنوان اسپانسر فعال شود.


هاشمی افزود: این اقدام برای این بود که شهرداری بتواند اهداف خود را پیش ببرد و در قالب قرارداد مشارکت، اهداف خود را در نظر بگیرد. مثلا در مورد پسماند تیزر‌هایی قبل از پخش فیلم نمایش داده شود.

این در حالی است که مجید فراهانی از این اقدام شهرداری دفاع کرده و سابقه بیست ساله این کمک را یادآوری می‌کند و اظهار نظر‌های مطرح را به دلیل سایه انداختن مسائل سیاسی امسال می‌داند.

منبع: بانی‌‌ فیلم

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها