نامه فرشته طائرپور به شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم فجر:
هر که هستید امیدوارم صاحب تشخیص حساسیتهای مرسوم و مقطعی جامعه باشید/ کار امسالتان سخت است؛ خدا کند مردانِ کار سخت باشید
فرشته طائرپور در نامهای به شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم فجر نوشت: خدا کند که شما از دانایان سینمای ایران باشید و بلد باشید که چگونه بر دلهای زخمی آنانی که جشنواره را تحریم کردهاند مرهم بگذارید. خدا کند شما به معنای واقعی سیاستگذار فرهنگی باشید و مهارت هویت بخشی به این دوره از جشنواره فیلم فجر را داشته باشید.
اعتمادآنلاین| فرشته طائرپور در نامهای به شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم فجر نوشت: خدا کند که شما از دانایان سینمای ایران باشید و بلد باشید که چگونه بر دلهای زخمی آنانی که جشنواره را تحریم کردهاند مرهم بگذارید. خدا کند شما به معنای واقعی سیاستگذار فرهنگی باشید و مهارت هویت بخشی به این دوره از جشنواره فیلم فجر را داشته باشید.
به گزارش اعتمادآنلاین ، متن کامل این نامه به شرح زیر است:
یا حفیظ و یا امین
اعضای محترم شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم فجر
با سلام و احترام.
شما را به نام نمیشناسم؛ زیرا تاکنون نامتان در جایی اعلام نشده؛ یا شده و من نخواندهام. حدس میزنم که تعدادی از شما مدیران موظف سینمایی باشید و تعدادی دیگر از سینماگران مورد وثوق همان مدیران سینمایی.
امیدوارم انتخاب شما که از میان جمع سینماگران کشور برای این مسئولیت صورت گرفته، به استناد موفقیتهای حرفهایتان در ادوار مختلف این جشنواره و سایر جشنوارههای ملی و جهانی، سوابق داوریتان در مجامع سینمایی و هنری، و شناختتان نسبت به موقعیت سینما در نسبت با مسائل روز و حاد جامعه باشد؛ چون روی صحبتم بیشتر با شماست.
من به عنوان یک تهیهکننده، یک فعال صنفی و یک عضو از تشکلها و داوریهای مختلف سینمایی، هنوز نمیدانم که شورای شما چه آییننامه و ضوابطی برای انتخاب داوران، انتخاب چهرههایی برای بزرگداشت، اتخاذ روشهای سنجیده برای مدیریت تبلیغات و حواشی هر دوره از جشنواره فیلم فجر (این تنها رویداد سینمایی که قرار است با بودجه دولت اما مدیریتی سینمایی و صنفی برگزار شود) دارد؛ و بعید میدانم تعداد قابل اعتنایی از همکاران من نیز چنین سوال بیجوابی به ذهنشان نرسیده باشد.
هر که هستید امیدوارم صاحب تشخیص حساسیتهای مرسوم و مقطعی جامعه نسبت به هر دوره از جشنوارهای که برگزار میشود، باشید. برایتان مهم باشد که این جشنواره در کدام حال و احوال جامعه برگزار میشود. سینماگران همدل با حال عمومی جامعه، چه توقعی از شما و کارهایتان دارند.
آیا اینکه در سالی به سر میبریم که جماعتی از ترور سردار سلیمانی، جماعتی از سانحه سقوط هواپیما و جماعت بزرگتری از هر دوی این حوادث خشمگین و غمگین هستند، در تصمیمات شما و اتخاذ روشی متناسب جهت رعایت این وضعیت، تاثیری داشته است؟!
آیا اینکه سیمرغ شما امسال باید با بالهای سوخته، یا در آسمانی آتشگرفته، اوج بگیرد از ذهنتان عبور کرده است؟!
آیا حواستان بوده که پوستر امسال جشنواره شما، نباید تفاوتی با دورههای قبل نداشته باشد و نمادی از این احوالات در آن دیده نشود؟ آیا حواستان بوده برای انتخاب داوری که قرار است فضیلتِ سعه صدر را در شما بیان کند- نه به سوابق قدیم او- بلکه به اظهارنظرهای اخیرش درباره سینمای ایران و بازیگران سینمای ایران مراجعه کنید و از وی بخواهید که ابتدا به خاطر سخنان ناروایی که در رادیوی رسمی ایران گفته و جریانی را برای تحریک جامعه به تحقیر تولیدات و چهرههای محبوب سینمای ایران به راه انداخته، عذرخواهی کند؟ (بحث مقایسه او با سایر هنرمندانی که سالهاست در انتظار چنین سعه صدری هستند بماند برای مجالی دیگر).
آیا برای توجیه این واقعیت که جشنواره فیلم فجر، صرفاً یک مسابقه سینمایی جهت معرفی تولیدات صنعت سینماست و برخلاف نامش، عمدتاً معنایی از جشن نداشته و ندارد (به خصوص امسال)، مطلبی را منتشر کردهاید؟
امثال من، با اعتقاد و تعهد به حراست از جام بلورین «سینما» و عبور دادن آن از میدان مینهای آماده انفجار با فیلمهایمان، حیثیتهای فردیمان، تعارضهای منطقیمان، زلف به زلف بقای این جشنواره گره میزنیم و از خودی و بیگانه سخنان روا و ناروا میشنویم، تا «سینما» بماند و تولید و نمایش و جشنوارهاش بمانند و چهرههایش محترم شمرده شوند... امثال من به احترام همان مردمان نجیبی که یکشبه بلیتهای این جشنواره را پیشخرید میکنند، در برگزاری این آیین حرفهمان که سیاستگذاریاش دست شماست مشارکت می کنیم... امثال من به احترام همان فیلمسازانی که امیدوارانه به میدان این مسابقه سینمایی قدم میگذارند و مانند ورزشکارانی که با انجام مسابقات، نقش اجتماعی خود را در پاسخ به دلخوشیهای کوچک هموطنانشان خلاصه میکنند، داوری جشنوارهای را که شما در اتاق فکرش نشستهاید می پذیریم.
و خدا کند که شما از دانایان سینمای ایران باشید و بلد باشید که چگونه بر دلهای زخمی آنانی که جشنواره را تحریم کردهاند مرهم بگذارید. خدا کند شما به معنای واقعی سیاستگذار فرهنگی باشید و مهارت هویت بخشی به این دوره از جشنواره فیلم فجر را داشته باشید.
هر که هستید کار امسالتان سخت است؛ خدا کند مردانِ کار سخت باشید.
دیدگاه تان را بنویسید