فرزین محدث:
تماشاخانههای خصوصی نیاز به حمایت دارند
فرزین محدث با اشاره به اینکه دولت باید از لحاظ مالی از تماشاخانههای خصوصی حمایت کند، عنوان کرد در صورت تامین نشدن خسارت این سالنها، سال آینده تئاتر به بحران زیادی روبرو خواهد شد.
اعتمادآنلاین| فرزین محدث بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون، درباره فعالیتهای تازهاش عنوان کرد: امسال از اولین فروردین ماه با سریال «دوپینگ» به کارگردانی رضا مقصودی مهمان خانههای هموطنان خواهم بود.
در حوزه تئاتر نیز قبل از معضل شیوع بیماری کرونا قرار بود برای سال جدید در 2 اثر نمایشی حضور داشته باشم که با وضعیت پیش آمده به احتمال زیاد اجرای این نمایشها به تعویق خواهد افتاد.
او با انتقاد از افرادی که مخالف حمایت مالی دولت از تماشاخانههای خصوصی هستند، گفت: در سالهای اخیر تعدادی تماشاخانه خصوصی فعالیت خود را در تئاتر آغاز کردند و توانستند در نهایت به نفع تئاتر عمل کرده و وظیفه فرهنگی را که به عهده دولت است و آن را عملی نمیکند، بر دوش بکشند.
در حال حاضر و با بروز معضل شیوع بیماری کرونا و تعطیلی سالنهای تئاتر این تماشاخانهها نیازمند حمایت مالی از طرف دولت هستند چون در صورتی که این اتفاق رخ ندهد سال آینده تئاتر ایران با بحران زیادی روبرو خواهد شد.
بازیگر نمایش «استیو جابز» متذکر شد: در صورتی که دولت زیان مالی را که این تعطیلی اجباری به تماشاخانهها وارد کرده، جبران نکند با افزایش درصد تماشاخانهها از گروه های تئاتری روبرو هستیم چون به هر حال مدیران این سالنها باید به هر شکلی که شده خسارتشان را جبران کنند.
در صورتی که این اتفاق رخ دهد گروههای نمایشی نیز برای جبران این افزایش درصد فروش و پرداخت هزینه سالن مجبور می شوند به استفاده از نورچشمی ها، بازیگران چهره و حتی فعالان فضای مجازی رو بیاورند و در این حالت است که تعداد بسیار زیادی از بازیگران حرفه ای تئاتر بیکار خواهند شد و حتی شاهد افزایش قیمت بلیت نمایش ها هم نیز خواهیم بود.
محدث ادامه داد: دوستانی که مخالف حمایت دولت از تماشاخانه های خصوصی هستند، دورنمایی برای وقایع آینده تئاتر نمیبینند چون این مساله به ضرر کل تئاتر تمام خواهد شد و دیگر جایی هم برای اعتراض باقی نمیماند. خصوصی سازی در تئاتر ما مسیر درستی را طی نکرده است به همین دلیل تماشاخانهها در این مقطع نیازمند کمکهای دولتی هستند.
او در پایان صحبتهایش اظهار کرد: در طول سالهای گذشته هیچ تماشاخانه دولتی برای ارتقای فضای فرهنگی و هنری کشور ساخته نشده است و تنها شاهد راه اندازی پردیس تئاتر تهران در منطقه خاوران بودهایم که شاهد هستید رونقی پیدا نکرده چون مکانهای تئاتری باید در مرکز شهر باشند.
در حال حاضر این تماشاخانههای خصوصی هستند که این بار را به دوش میکشند و با وجود انتقاداتی که به عملکرد این تماشاخانهها دارم اما معتقدم که در این مقطع نیاز به حمایت دارند و میتوان هزینه برگزاری یک دوره از جشنوارههای مختلفی را که هرسال برگزار می شود، صرف کمک به تئاترها کرد.
منبع: مهر
دیدگاه تان را بنویسید