شنیدن «گفتگو» در ایران بعد از اروپا/ «حمید متبسم» روایت میکند
مجموعه موسیقایی «گفتگو» عنوان تازهترین آلبوم حمید متبسم آهنگساز و نوازنده شناخته شده موسیقی ایرانی که مدتی بعد از انتشار در اروپا در بازار فروش محصولات موسیقایی ایران منتشر میشود.

اعتمادآنلاین| امیرعباس ستایشگر مدیر مؤسسه «پرده هنر موسیقی» که مدیریت نشر پروژه «گفتگو» در ایران را به عهده دارد درباره جزئیات این آلبوم گفت: آلبوم «گفتگو» تازهترین پروژه موسیقایی حمید متبسم آهنگساز و نوازنده موسیقی ایرانی است که طبق برنامهریزیهای انجام شده قرار است در خردادماه سال 1399 وارد بازار فروش محصولات موسیقایی شود.
این آلبوم پیش از این در تعدادی از کشورهای اروپایی پیش روی مخاطبان قرار گرفته بود. اما به دلیل اینکه در ایران منتشر نشده بود تصمیم گرفتیم که اثر را در کشورمان منتشر کنیم.
او ادامه داد: این آلبوم دربرگیرنده قطعاتی از موسیقی کلاسیک ایرانی است که دربرگیرنده آثار درویشخان تا پرویز مشکاتیان است ضمن اینکه قطعاتی از آثار حمید متبسم نیز در این فضا گنجانده شده است و فکر میکنم از جمله آلبومهایی است که میتواند مورد استقبال علاقهمندان موسیقی ایرانی قرار گیرد.
در این آلبوم که با مایههای مختلف موسیقایی پیش روی مخاطبان قرار میگیرد حمید متبسم بهعنوان نوازنده سه تار و کاوه محمودیان به عنوان نوازنده تمبک حضور دارند.
این تهیهکننده و ناشر موسیقی در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: برنامهریزیهای زیادی برای این پروژه از جمله مراسم رونمایی و برگزاری کنسرت داشتیم که ماجرای شیوع ویروس کرونا تمام برنامههای ما را به هم ریخت. اما قطعاً اگر وضعیت برگزاری کنسرت و نشر و پخش آثار موسیقایی بعد از ماجرای کرونا مشخص شود قطعاً میتوانم درباره برگزاری کنسرت یا برنامههای دیگر این پروژه اظهار نظر کنم.
اما هم اکنون در شرایطی هستیم که باید در حوزه نشر دیجیتال این آلبوم فعالیت کنیم چرا که در این روزگار انتشار آلبوم به صورت فیزیکی جنبه کارت ویزیت را برای ناشران پیدا کرده و همه متمرکز در عرضه آلبومهای خود به صورت الکترونیکی هستند.
حمید متبسم از جمله هنرمندان مطرح موسیقی ایرانی است که در محضر استادانی چون حبیبالله صالحی، زیدالله طلوعی، هوشنگ ظریف، محمدرضا لطفی و حسین علیزاده به فراگیری موسیقی پرداخته است. او که غیر از آهنگسازی در حوزه نوازندگی تار و سه تار تبحر دارد، از بنیانگذاران گروه تأثیرگذار «دستان» در حوزه موسیقی ردیف دستگاه ایرانی است که تاکنون اجراهای زنده و آلبومهای پر مخاطبی را منتشرکردهاند.
او بهطور مداوم با کانون «چاوش» و گروه «عارف» همکاری داشت و پس از مهاجرت به آلمان گروه موسیقی «دستان» و «چکاوک» را به همراه دیگر هنرمندان راهاندازی کرد. از دیگر فعالیتهای متبسم میتوان به تأسیس انجمن تار و سهتار، برگزاری سمینارهای موسیقی سالانه و تشکیل گروه «مضراب» اشاره کرد.
حمید متبسم در سال 1387 ارکستر بزرگ سازهای ایرانی مشتمل بر 40 نوازنده و خواننده کر را با همکاری بهرنگ تنکابنی تأسیس کرد. این ارکستر به منظور اجرای قطعه سیمرغ اثری از او برای ارکستر بزرگ، به خوانندگی همایون شجریان تأسیس شد و کار خود را از پاییز 1388 با رهبری محمدرضا درویشی آغاز کرد. در مرداد سال 1389 اولین اجرای سیمرغ در استادیوم تنیس مجموعه ورزشی انقلاب به روی صحنه رفت. این اثر یک بار دیگر در تابستان 1390 در تالار وحدت به رهبری آهنگساز اثر نیز به صحنه رفت.
«بهاران آبیدر- 1364»، «بامداد -1369»، «بوی نوروز- 1371»، «نوای دریا -1373»، «سازنو آواز نو- 1376»، «سه نوازی -1378»، «حنایی- 1379»، «ضرب تار- 1380»، «شوریده -1381»، «گل بهشت -1383»، «ماه عروس- 1384»، «لولیان- 1384»، «دریای بی پایان- 1385»، «قیژک کولی -1387»، «خورشید آرز و-1387»، «به نام گل سرخ -1388»، «پنجرهای به سوی آفتاب- 1390»، «سیمرغ -1390»، «تاروپود»، «پردیس»، «خورشید خانم -1397» از جمله آلبومهایی است که حمید متبسم در آنها یا به عنوان نوازنده یا آهنگساز حضور داشته است.
منبع: مهر
دیدگاه تان را بنویسید