کد خبر: 426171
|
۱۳۹۹/۰۵/۲۴ ۱۳:۳۵:۱۹
| |

امیر سقراطی:

جریان هنر تجسمی با «تجسم یک قرن» ثبت شد

امیر سقراطی معتقد است در گذار از یک قرن، باید تلاش‌ها و هدف‌های پیش‌رو در زمینه هنرهای تجسمی که در این بازه زمانی شکل گرفته، به آیندگان منتقل شود.

جریان هنر تجسمی با «تجسم یک قرن» ثبت شد
کد خبر: 426171
|
۱۳۹۹/۰۵/۲۴ ۱۳:۳۵:۱۹

اعتمادآنلاین| «تجسم یک قرن»، عنوان پروژه‌ای در قالب موشن گرافیک است که به نویسندگی و کارگردانی امیر سقراطی و با حمایت اداره کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تهیه‌کنندگی مؤسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر، رخدادها، جریانات و بزنگاه‌های هنرهای تجسمی در صد سال اخیر را بازخوانی می‌کند. فیلم‌های «تجسم یک قرن» 15 و 30 اُم هر ماه در صفحات مجازی و اینترنتی مؤسسه توسعه هنرهای تجسمی منتشر می‌شود.

امیر سقراطی نویسنده و کارگردان «تجسم یک قرن» درباره این مجموعه گفت: در صد سال گذشته در کشور ایران، همپای بسیاری از رخدادهای جهانی، تلاش‌های مهمی برای مدرن شدن و نوگرایی در کشور برنامه‌ریزی و اجرایی شده است.

دستاوردها، تجربیات فردی و جمعی و سیاستگذاری‌های خرد و کلان متنوعی در شکل‌گیری مسیر نو شدن جامعه نقش داشته است و اکنون در گذار از یک قرن، باید تلاش‌ها و هدف‌های مسیر پیشرفت کشور بازخوانی، ثبت و ضبط شوند.

وی تاکید کرد: این موضوع مهم در زمینه هنرهای تجسمی هم باید پیگیری شود تا جریان هنری تجسمی کشور که در این بازه زمانی شکل گرفته به آیندگان منتقل شود.

سقراطی در ادامه توضیح داد: برای این امر باید دانست که کدام نهاد پژوهشی دولتی در تدبیر این بازخوانی آستین بالا زده است؟ کدام نشریات تجسمی و یا کدام نهاد آموزشی هنر در پی ثبت رخدادها و تشریح آنچه بر هنرهای تجسمی کشور گذشته است، بوده‌اند؟

سهم انجمن‌های تجسمی در ثبت و تبیین بزنگاه‌های هنرهای تجسمی در یکصد سال اخیر کدام است؟ نقش و سهم گالری‌داران و مجموعه‌داران هنری که آرشیوکنندگان تصاویر آثار مهم هنری هستند، در این میان چیست؟ تثبیت اوج‌های هنرهای تجسمی ایران فقط از راه پژوهش میسر است؛ بنابراین نیاز است که در اقداماتی کوچک اما مهم، اقدام به ثبت رخدادها و بزنگاه‌های هنری و فرهنگی کرد. مجموعه فیلم‌های کوتاه با نام «تجسم یک قرن»، قدم کوچکی برای ثبت جریان هنرهای تجسمی ایران در یکصد سال اخیر است.

وی گفت: در این مجموعه سعی شده غیر از معرفی هنرمندان که در جریان تنظیم دایره‌المعارف‌ها مرسوم است، نگاه دانشنامه‌ای به جریان تجسمی ایران در 100 سال اخیر شود. به این معنا که در یک بررسی تطبیقی اما موجز سعی شده فقط به زندگی یک هنرمند پرداخته نشود بلکه به رخدادها و جریانات مهم هنری هم اشاراتی شود که بیننده تصویر روشن‌تری از فراز و فرود جریانات و سیاستگذاری فرهنگی در دهه‌های قرن 14 شمسی به دست آورد.

این هنرمند نقاش و طراح بیان کرد: در هر فیلم به رخدادهای مهم، نفرات و جریان‌های هنری، تأسیس دانشگاه‌های هنری، راه اندازی گالری‌ها و مجامع هنری هم پرداخته می‌شود تا سیمای دقیق‌تری از دوره‌های هنری در 100 سال اخیر به دست آید.

مجموعه این فیلم‌ها در کنار هم پازل‌هایی هستند که تصویر نسبتاً کاملی از جریانات هنری در ایران در اختیار قرار می‌دهند.

کارگردان مجموعه «تجسم یک قرن» در پایان درباره هنرمندانی که در مجموعه «تجسم یک قرن» به آنها پرداخته شده است، گفت: هنرمندانی که در این مجموعه درباره آنها فیلم‌های موشن گرافیک کوتاه ساخته شده است، شامل سهراب سپهری، احمد اسفندیاری، محمود جوادی پور، بهجت صدر، پرویز تناولی، منصوره حسینی، محسن وزیری مقدم، حسین زنده‌رودی، مسعود عربشاهی، فریده لاشایی، فرشید مثقالی، مرتضی ممیز، اردشیر محصص، ابراهیم حقیقی، رضا مافی، سیدمحمد احصایی، علی اکبر صادقی، علی اکبر صنعتی، کامبیز درم‌بخش، ایران درودی، جلیل ضیاپور، حسین کاظمی، مهدی ویشکایی، منوچهر یکتایی، آیدین آغداشلو، منصور قندریز، پرویز کلانتری، ژازه تباتبایی، صادق بریرانی و سیدعبداله عامری الحسینی هستند.

عوامل سازنده «تجسم یک قرن» عبارتند از: امیر سقراطی نویسنده، پژوهشگر، کارگردان و گوینده، نجوا عرفانی دستیار پژوهش، مسعود طالبانی موشن گرافیک، مجتبی فلاحی تدوین، محمد فدایی طراحی نشان و فونت، مجری طرح استودیو حرف هنر و مؤسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر تهیه کننده و با حمایت اداره کل هنرهای تجسمی.

تاکنون 5 قسمت از مجموعه «تجسم یک قرن» از حسین محجوبی، علی اکبر صنعتی، مرتضی ممیز، علی اکبر صادقی و سهراب سپهری تهیه و در صفحه اینستاگرام «تجسم یک قرن» به نمایش گذاشته شده است.

منبع: مهر

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها