کد خبر: 432256
|
۱۳۹۹/۰۶/۲۲ ۱۲:۰۵:۱۴
| |

«منوچهر طیاب» در وین به خاک سپرده شد

فرهاد ورهرام در خاکسپاری منوچهر طیاب از این مستندساز قدیمی، به عنوان هنرمندی که واقعا ایران را دوست داشت، یاد کرد.

«منوچهر طیاب» در وین به خاک سپرده شد
کد خبر: 432256
|
۱۳۹۹/۰۶/۲۲ ۱۲:۰۵:۱۴

اعتمادآنلاین| پیکر منوچهر طیاب در حالی 21 شهریور ماه همزمان با روز سینما در گورستان مرکزی وین به خاک سپرده شد که خانواده، بستگان و هنرمندان ایرانی مقیم وین و سایر دوستانش حضور داشتند.


فرهاد ورهرام مستندساز در مراسم خاکسپاری منوچهر طیاب در وین یادآور شد: گروهی از تحصیلکرده های سینما در دهه 60 از اتریش و فرانسه به ایران آمدند که این گروه، تاثیر زیادی بر سینما، بخصوص سینمای مستند ایران گذاشتند.

وی ادامه داد: گروهی که از اتریش آمدند،متاسفانه هیچ کدام الان بین ما نیستند همچون سهراب شهید ثالث، منوچهر طیاب و خسرو سینایی. این سه هنرمند به نسل من که نسل سوم سینما در ایران هستیم،یاد دادند که چطور نگاه کنیم و چطور فیلم بسازیم چون تجربه های که ما داشتیم، بیشتر بومی بودند و در داخل ایران انجام می شد.

این هنرمند با اشاره به ویژگی های اخلاقی منوچهر طیاب توضیح داد: آقای طیاب نسبت به مستندسازان دیگر، هنرمند گوشه گیری نبود و بسیار ساده کار می کرد و در عین دائما مشغول کار و سفر بود و ایران را واقعا دوست داشت و موضوعاتی را که مطرح می کرد تا آن موقعه کمتر کسی به این موضوعات توجه می کرد.

وی ادامه داد: آقای طیاب در سفرهاش نزدیک به 100 فیلم ساخت و 4 کتاب منتشر کرد و خیلی این خاک (خاک ایران) را دوست داشت.طیاب را وقتی تمام فیلم هایش را نگاه کنیم، متوجه می شویم که روایت گر آب باد، خاک و آتیش بود و سرانجام خودش را به آتیش سپرد که تا ابد مهمان خاک باشد.

فرهاد ورهرام در بخش پایانی سخنانش گفت: امروز که طیاب را به خاک می سپاریم، روز ملی سینما در ایران است. چند وقت قبل مراسم تقدیری برای منوچهر طیاب در ایران برگزار شده بود که خسرو سینایی از او تقدیر کرد، خسرو سینایی هم متاسفانه چند هفته قبل از دنیا رفت و به یاد دارم در آن مراسم تقدیر، خسرو سینایی از سهراب شهید ثالث یاد کرد اما حالا هیچ کدام در بین ما نیستند.

او در پایان گفت: من از طرف خانه سینما، انجمن صنفی مستندسازان و مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی درگذشت منوچهر طیاب را به خانواده و دوستان این هنرمند تسلیت می گویم.


در ابتدای این مراسم ناهید صفاودری با ویلون سل قطعه ای از سرکئی راخمانینف اجرا کرد و سپس سعید منافی فیلمساز ایرانی مقیم وین درباره طیاب صحبت کرد و در ادامه نریمان حجتی با تار قطعه ای نواخت.

مراسم خاکسپاری منوچهر طیاب که چهارم شهریور ماه به دلیل سرطان در وین از دنیا رفت، روز جمعه 21 شهریورماه در آرامگاه مرکزی این شهر در اتریش انجام شد.

منوچهر طیاب متولد سال 1316 در تهران، دانش‌آموخته‌ رشته معماری در دانشگاه فنی وین و فارغ‌التحصیل کارگردانی سینما و تلویزیون از دانشکده سینمایی آکادمی دولتی موسیقی و هنرهای نمایشی اتریش بود که از سال 1342 با ساخت فیلم «سفال» به حرفه‌ مستندسازی روی آورد و در 57 سال اخیر، نزدیک به 100 فیلم میراث فرهنگی و تاریخی را کارگردانی کرد.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها