کد خبر: 441500
|
۱۳۹۹/۰۸/۰۶ ۱۴:۵۴:۴۶
| |

تفاهم نامه همکاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای امضا شد

سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور به منظور همکاری های پژوهشی و بهره مندی از توانمندی‌های فی ما بین، تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند و پیشنهاد راه اندازی بخش ویژه برای کسب مهارت در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران مطرح شد.

تفاهم نامه همکاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای امضا شد
کد خبر: 441500
|
۱۳۹۹/۰۸/۰۶ ۱۴:۵۴:۴۶

اعتمادآنلاین| تفاهم نامه همکاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، با حضور اشرف بروجردی رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و علی اوسط هاشمی رییس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور به امضا رسید.


به گزارش اعتمادآنلاین، به نقل سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، اشرف بروجردی رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در نشست امضای این تفاهم نامه گفت: شبکه واحد کتابخانه های کشور در سه ماه گذشته راه اندازی شده است و نزدیک به 600 کتابخانه به این شبکه پیوستند ولی تا کنون شبکه کتابخانه های مراکز فنی و حرفه ای به این شبکه وصل نشده اند و اگر کتابخانه های مراکز فنی و حرفه ای به این شبکه واحد ورود پیدا کنند بی تردید به نتایج و ثمرات خواهند رسید.


رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اشاره به مفاد تفاهم نامه همکاری بین سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، افزود: فرآیند دیجیتال سازی منابع این سازمان با توجه به شیوع ویروس کرونا نسبت به گذشته با سرعت بیشتری در حال انجام است و در این زمینه برای دیجیتال سازی منابع آموزشی که شامل محتواهای آموزشی، استانداردها و پودمان های آموزشی و همچنین استفاده از تجهیزات فنی سازمان آموزش فنی و حرفه ای می شود؛ می توان همکاری خوبی بین این دو سازمان ایجاد شود.


وی در ادامه به پیشبرد طرح های سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اشاره کرد و گفت: یکی از طرح های بزرگ سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران که در راستای ارزش گذاری به زبان و ادب فارسی صورت گرفته، فهرست نگاری منابع خطی فارسی در سراسر جهان است. همچنین در ادامه این طرح قرار است همه منابع خطی جهان با موضوع اسلام و شیعه نیز فهرست نگاری شود.


علی اوسط هاشمی معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رییس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با ابراز خرسندی امضای تفاهم نامه همکاری بین دو سازمان اظهار داشت: در حال حاضر نگرش به کسب مهارت ضعیف است. در چنین شرایطی با همکاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به عنوان محل رجوع جامعه جوان، فعال، اهل مطالعه، باتدبیر و تفکر می توان نگرش به مهارت و کسب آن را تقویت کرد.


هاشمی تاکید کرد: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گنجینه ای از داشته های ملی در بخش های مختلف را میراث داری می‌کند و معتقدم در کنار سخن گفتن از میراث کهن و حفاظت از آن باید در چگونگی به فعلیت رساندن آن نیز تامل کرد.

به همین منظور پیشنهاد می کنم بخشی ویژه برای کسب مهارت در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران راه اندازی شود زیرا ایجاد این بخش می تواند پایه گذار بسیاری از فعالیت های مشترک بین این دو سازمان باشد.


رییس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با تاکید بر اهمیت کسب مهارت در جوانان ادامه داد: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در عین حال که اسناد و منابع مورد نیاز را در اختیار پژوهشگران و محققان و اهالی علم و دانش قرار می دهد می‌تواند با فراهم کردن شرایط مهارت افزایی در جوانان و اعضای کتابخانه ملی به تقویت کسب مهارت کمک کند.


وی با بیان این مطلب که تداوم در مسیر کسب مهارت موجب پرورش جوانان خلاق می شود، گفت: با شیوع ویروس کرونا در کشور پایه سست بسیاری از مشاغل نمایان شد به طوری که یک و نیم میلیون شغل در کشور از میان برداشته شد و به همین میزان مشاغل دیگر نیز تضعیف شد و حال اینکه با آموزش چگونگی کسب مهارت می توان از بروز چنین صدماتی جلوگیری کرد. هم اکنون 6 هزار و 200 حرفه در 65 گروه شغلی در این سازمان تعریف شده است و با همکاری مشترک می توان امکان ارزشمندی را برای کسب مهارت در جوانان به خصوص اعضای کتابخانه ملی ایران ایجاد کرد.


هانیه گراییلی مدیرکل حوزه ریاست، روابط عمومی و امور بین الملل سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: بر اساس قانون اسناد و مدارک راکد مکتوب، دیداری، شنیداری، الکترونیکی سازمان ها و دستگاه های مختلف برای نگهداری و ماندگار شدن باید به سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران منتقل شود اما تاکنون در این زمینه تعامل جدی با سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور صورت نگرفته، امید است با انعقاد این تفاهم نامه مشترک شاهد تحقق این مهم باشیم.


فریبرز خسروی معاون کتابخانه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران خاطرنشان کرد: زمینه همکاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با سازمان آموزش فنی و حرفه ای گسترده است به طوری که در حوزه غنی سازی کتابخانه های مراکز فنی و حرفه ای کشور می توان تعاملات مناسبی را برقرار کرد و بخش مبادلات این سازمان می تواند به نیازهای مراکز فنی و حرفه ای پاسخگو باشد.


وی با اشاره به اهمیت مرمت و حفاظت از اسناد، افزود: در حوزه فنی می توان تخصصی تر عمل کرد، تاکنون کارشناسان اسناد از کشورهای مختلف خاورمیانه دوره ها و کارگاه های آموزشی مرمت را در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گذرانده اند اما نیاز است این دوره ها گسترش یابد و در این زمینه می توان کارگاه های مشترک بین دو سازمان برگزار کرد.

ضمن اینکه شیوع ویروس کرونا فضای نوینی را ایجاد کرده است و این امر می طلبد تا به حوزه کتاب، سند و کتابخوانی نگاه فنی حاکم شود.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها