سید امیر سیدزاده، تهیهکننده سینما:
اهالی فرهنگ مضطر شدهاند
تهیهکننده سینما میگوید که سینما در مرز ورشکستگی کامل است و دولت میتواند در چارچوب قوانین به حل مشکلات معیشتی هنرمندان اقدام کند.
اعتمادآنلاین| کرونا نه تنها بخشهای اقتصادی و تجاری بلکه سینما را نیز فلج کرده است. بدون شک در این میان هنرمندان خصوصاً سینماگرانی که از ضعف مالی رنج میبرند در فشار مالی شدیدی قرار دارند.
بدین منظور با سید امیر سیدزاده، تهیهکننده سینما به گفتوگو پرداختیم تا نظر وی را به عنوان تهیهکننده سینما جویا شویم و ببینیم که برای بیرون رفتن از این مشکل و پشت سر گذاشتن این روزهای سخت برای سینمای ایران چه ایدهای دارد؟
سیدزاده بیان کرد که کرونا باعث تعطیلی تمام عیار صنعت سینمای ایران شده است و دیگر بحث از درصد و تعداد در میزان این خسارت نیست بلکه بهطور کلی صددرصد سینما از نظر معیشتی و اقتصادی در ورشکستگی کامل است. اما اینکه در این وضعیت باز میبینیم که با فیلمبرداری و ادامه پروژههای تصویری به خطر انداختن عوامل و هنرمندان در جریان است جای سؤال دارد و کاری بسیار غیرمنطقی است. این فیلمها در صورتی که ساخته بشود در کدام سینما قرار است که اکران شود؟ سینمایی که بسته است؟ در حال حاضر 130 فیلم آماده اکران پشت دربهای سینما مانده و برای آنها چند میلیارد هزینه شده است.
وی در ادامه گفت البته بخشی از این فیلمها آثاری است که با کمک هزینههای دولتی باید ساخته بشود که در صورتی که تولید نشود بودجه آن برگشت میخورد. البته به شخصه معتقدم این کار نیز عقلایی نیست و میتوان فکر بهتری برای این بودجه و تولیدات آن کرد.
سیدزاده با اشاره به اینکه در حال حاضر نزدیک به 10 هزار نفر عضو سینمای کشورند گفت: برای بهبود وضعیت معیشتی هنرمندان، دولت کار جدی نکرده است. هنرمندان به خاطر شیوع بیماری کرونا که نزدیک به یک سال است از آن میگذرد و نمیتوانستند سر کار بروند در وضعیت بسیار بدی قرار دارند. به نظر من میتوانستیم با کمک بیمه بیکاری و حوادث به هنرمندان در این دوران کمک بهتری کنیم و سروسامانی بدهیم. خانه سینما و سازمان سینمایی نیز کار ویژهای انجام ندادند.
کارت هنری که صندوق اعتباری هنر به هنرمندان واریزی داشته است مبلغ یک میلیون و 500 هزار تومان است که در این دوران سخت نهایتاً برای یک مدت بسیار کوتاه میتواند حلّال این مشکل باشد. واقعیت این است که در یک جمله باید گفت که هرآنچه به جایی نرسید فریاد است.
به تازگی این خبر نیز منتشر شده است که قرار است تا همه هزینههای لازم برای برگزاری جشنوارهها در نظر گرفته شود.
آیا حل مشکلات هنرمندان در اولویت نیست؟ برگزاری جشنوارهها در این شرایط که دردی را دوا نمیکند. امروز آقای کریمی مبارکه را از دست دادیم و آقای پورحسینی اصلاً وضعیت مناسبی ندارند باید فکر جامع و کاملی برای هنرمندان کرد.
بازیگر سریال «پایتخت» و تهیهکننده سینما در ادامه درباره این طرح که هنرمندانی که از وضعیت مالی بسیار خوبی برخوردارند برای حل مشکلات بخش ضعیفتر هنرمندان وارد عمل بشوند و با راهاندازی صندوق قرضالحسنه به این بخش کمک کنند گفت: طرح خوبی است اما برای کوتاهمدت آن هم برای کمکهای مساعدهای جهت رفع مشکلات کوچک نه اینکه بتواند در دراز مدت مشکلات ملی هنرمندان را حل کند. کشور ما برای شرایط اضطراری قوانینی دارد که باید در چارچوب آن عمل کند الان هم دقیقاً در شرایط اضطرار فرهنگی قرار داریم و باید دولت برای حل این مشکل وارد عمل بشود. اگر این ویروس تا مدتها ادامه داشته باشد، این صندوق چقدر میتواند کمک کند؟
منبع: تسنیم
دیدگاه تان را بنویسید