کد خبر: 455524
|
۱۳۹۹/۱۰/۱۰ ۱۶:۳۱:۰۰
| |

دبیر هنری جشنواره تجسمی فجر خبر داد؛

تبادل آثار هنرمندان در فجر/ کارگاه چاپ و ‏لیتوگرافی برپا می‌شود

در سیزدهمین جشنواره ‏‏تجسمی فجر علاوه بر برپایی نمایشگاهی از آثار چاپ دستی هنرمندان شاخص این حوزه، 2 نمایشگاه ‏‏تبادل آثار میان هنرمندان ایران و چند کشور خارجی و 2 کارگاه هم برپا می‌شود.

تبادل آثار هنرمندان در فجر/ کارگاه چاپ و ‏لیتوگرافی برپا می‌شود
کد خبر: 455524
|
۱۳۹۹/۱۰/۱۰ ۱۶:۳۱:۰۰

اعتمادآنلاین| احمد وکیلی ‏دبیر‬ هنری ‏و کیوریتور ‏نمایشگاه چاپ دستی سیزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر درباره نحوه برگزاری ‏این بخش از ‏جشنواره گفت: بخش چاپ دستی این دوره از جشنواره به صورت فراخوان نیست بلکه با دعوت از پیشکسوتان و نامداران این عرصه که قریب به 20 نفر می‌شوند، شکل می‌گیرد. ما نمایشگاهی از آثار این ‏هنرمندان را برگزار می‌کنیم.‏

وی ادامه داد: قرار است در کنار این بخش، 2 نمایشگاه تبادل چاپ نیز داشته باشیم. در واقع 2 گروه به صورت خصوصی و بدون اسپانسر و صرفاً از روی علاقه این تبادل را صورت داده‌اند که میان ‏هنرمندان ‏ایرانی و بلژیکی و هنرمندان ایرانی و هنرمندانی از کشورهای دیگر انجام می‌گیرد که حدود 60 اثر می‌شود.

به گفته کیوریتور نمایشگاه چاپ دستی، قرار است در سیزدهمین جشنواره تجسمی فجر ورک ‏شاپی نیز ‏در 2 بخش چاپ فلز و لیتوگرافی برپا شود.

وکیلی در این مورد بیان کرد: هنوز ‏نمی‌دانیم این کارگاه‌ها آنلاین است یا حضوری اما قرار است در صبا برپا شود. اینقدر تکنیک‌های چاپ‌های فلز متنوع است که ما مهمترین آنها را در این کارگاه معرفی می‌کنیم.

وی افزود: امیدوارم فرصتی باشد تا هنرمندان بیایند و از نزدیک با فرایند چاپ آشنا شوند ‏چون دیدن ‏از نزدیک این فرایند با دیدن فیلم آن خیلی متفاوت است. سعی می‌کنیم ورود را برای این ورک شاپ ‏آزاد بگذاریم. امکان اینکه علاقه مندان خودشان در پروسه چاپ حضور داشته ‏باشند نیست اما از نزدیک می‌توانند مراحل شکل گیری یک کار را مشاهده ‏کنند.

وکیلی در ادامه با اشاره مختصری از تاریخچه چاپ دستی در دنیا و ایران توضیح داد: چاپ دستی ریشه‌اش در ‏چاپ صنعتی است. زمانی 2 شاخه شد که هنرمندان بیشتر به سمت چاپ دستی ‏رفتند.

امکانات هنری را که این وادی به هنرمندان می‌داد چاپ صنعتی نمی‌توانست بدهد و ‏موضوع اصلی هم همان عنصر ‏خلاقیت است که مهمترین بخش تعریف هنر است. در چاپ ‏دستی امکان خلاقیت بسیار زیاد است.‏

وی در پایان با اشاره به اینکه بخش مهمی از گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران گنجینه آثار ‏چاپ دستی ‏هنرمندان بزرگ دنیاست، گفت: تقریباً به جرأت می گویم در دنیا هنرمندی نیست که اثر چاپ دستی ‏نداشته باشد.

نمایشگاه چاپ دستی در سیزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر و کارگاه (ورک شاپ) این ‏رشته همزمان با بخش‌های دیگر جشنواره در مجموعه فرهنگی و هنری صبا برگزار می‌شود.

منبع: مهر

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها