این چهار کتاب را بخوانید و خودتان را بیشتر دوست داشته باشید
ممکن است بدون اینکه متوجه باشید همیشه خودتان را دست کم بگیرید یا برای به دست آوردن رضایت دیگر، رضایت و خوشحالی خودتان را قربانی کنید.
اعتمادآنلاین| ممکن است بدون اینکه متوجه باشید همیشه خودتان را دست کم بگیرید یا برای به دست آوردن رضایت دیگر، رضایت و خوشحالی خودتان را قربانی کنید. جمع شدن نتایح این رفتارها منجر میشود عزت نفستان را از دست بدهید و نسبت به خودتان که مهمترین فرد زندگیتان هستید، بیمهری کنید. اگر دلتان میخواهد این رفتارها را حذف کنید و خودتان را از ته دل دوست داشته باشید، چهار کتاب معرفی شده در این مقاله را از دست ندهید.
اگر میخواهید کتاب های بیشتری درباره دوست داشتن خود بیشتر بخوانید اینجا را مطالعه کنید.
خودت باش دختر
این روزها از هر طرف که بروید، تصاویری از زن ایدهآل ارائه میشود که شباهتی به واقعیت ندارد. شبکههای اجتماعی پر از عکسهایی از زنان به ظاهر بی عیب و نقص هستند و نقل قولهایی ارائه میدهند از آنچه که زنان باید باشند؛ اما این تصاویر بیشتر از آنکه انگیزهبخش باشند، ناراحت کننده هستند. به همین دلیل است که این روزها فشاری که بر زنان تحمیل میشود، بسیار زیاد است و همین مسئله هم منجر به احساسات ضد و نقیضی مثل خشم پنهان یا افسردگی در آنها خواهد شد.
ریچل هالیس، کتاب «خودت باش دختر» را خطاب به زنان دنیای امروز و برای برداشتن همین فشارها از روی آنها نوشته است؛ کتابی که برای به مدت سه ماه در صدر فهرست کتابهای پر فروش آمریکا قرار داشت و هفت ماه هم در فهرست 10 کتاب برتر بود. هالیس که نویسندهای جوان است و خودش هم بسیاری از مشکلات را تجربه کرده، در کتاب خود 20 دروغ رایجی را معرفی میکند که دنیا به خورد زنان و دختران میدهد. دروغهایی مثل اینکه تو به اندازه کافی خوب نیستی، در روابطت خوب عمل نمیکنی، میتوانی مادر بهتری باشی و ...
تکتک این دروغها باعث میشوند دختران و زنان برای رسیدن به ایدهآلهای جامعه تلاش مضاعفی کنند که جز خستگی بیشتر و افسردگی نتیجهای به دنبال نخواهد داشت. ریچل هالیس اولین قدم برای تشویق زنان به رها کردن ایدهآلها را با انتخاب عنوان کتاب خود، «خودت باش دختر» برداشته است. با خرید نسخه کامل خودت باش دختر و خواندن آن قدم به قدم با این نویسنده همراه خواهید شد و تکتک تلههایی را که جامعه امروزی برای آزار شما کار میگذارد، خواهید شناخت. بعد از خواندن خودت باش دختر، شما به زن متفاوتی تبدیل خواهید شد که آرامش بیشتری دارد و خوشحالتر است.
چطور از خودم راضی باشم؟
تا به حال مچ خودتان را در حالی که بدون مهربانی و با لحنی سرزنشگر با خودتان حرف میزنید، گرفتهاید؟ این حالت ممکن است اظهار نظرهایی درباره این باشد که کاش زیباتر بودید یا ای کاش موفقتر عمل میکردید. این اظهار نظرهای منفی به مرور رضایت شما را از خودتان کم خواهد کرد و ممکن است روزی به خودتان بیایید و متوجه شوید ناخواسته به فردی غمگین و بدون اعتماد به نفس تبدیل شدهاید. کتاب «چطور از خودم راضی باشم؟» نوشته آندریا اون، کتابی است که قرار است مانع از وقوع این اتفاقات شود.
چطور از خودم راضی باشم یا «14 عادتی که خوشحالی را از شما میگیرند»، شما را عادتهایی که احتمالا هر روز یک یا چند نمونه از آنها را انجام میدهید و نسبت به تاثیراتشان آگاهی ندارید، آشنا خواهد کرد. این کتاب ذهن آگاه شما را نسبت به آنچه که ناخودآگاه با خودتان انجام میدهید، آشنا خواهد کرد و کمکتان میکند عادتهای نامناسب را به موقع کنار بگذارید. نتیجه خواندن «چطور از خودم راضی باشم»، اعتماد به نفس بالاتر و قائل شدن احترام بیشتر برای خودتان است که در نهایت منجر به حس دوست داشتنی بودن در شما خواهد شد.
خودت را به فنا نده
اگر از خواندن کتابهای خودیاری که دهها صفحه را صرف توصیف یک مسئله میکنند و پشت سر هم قصه میبافند، خسته شدهاید و دوست دارید با نویسندهای آشنا شوید که مستقیم سر اصل مطلب میرود، این شما و این گری جان بیشاپ، نویسنده کتاب «خودت را به فنا نده»؛ کتابی که در آن خبری از مقدمه چینی نیست و همه چیز به سادهترین شکل بیان شده است.
خودت را به فنا نده که خوشبختانه به فارسی هم ترجمه شده و یکی از بهترین ترجمه های آن متعلق به فرشته ابراهیمی خواه بوده که توسط نشر یوشیتا منتشر شده است.
در جملاتی از کتاب با یک سوال ساده و تامل برانگیز رو به رو خواهید شد:«آیا تا به حال احساس کردهاید که مانند یک همستر دائما داخل یک چرخ میدوید و در مسیر زندگی قدم برمیدارید، ولی به هیچ جا نمیرسید؟ در تمام مدتی که شما مشغول این دور باطل هستید و دور خودتان میچرخید، نجوا و قضاوتی که هرگز پایانپذیر نیست، در درونتان با صدایی آرام زمزمه میکند و میگوید تو تنبل یا احمق هستی یا به اندازهی کافی خوب نیستی.آیا تا به حال توجه کردهای که چقدر به این صداها معتقدی؟»
گری جان بیشاپ در این کتاب به شما یاد میدهد که چطور روی نجوای درونتان کنترل داشته باشید. کتاب او فاقد شعار است و پر از راهکارهایی که خود نویسنده از آنها نتیجه گرفته. بنابراین خواندن این کتاب را برای داشتن عشق بی قید و شرط به خودتان به شدت توصیه میکنیم.
چگونه خودمان را دوست بداریم؛ دانستن قدر و ارزش خود
بسیاری از روانشناسها معتقدند بیشترین بخش شخصیت ما در سالهای اولیه زندگی شکل میگیرد و مشکلاتی که در بزرگسالی ایجاد میشود، نتیجه عدم آگاهی نسبت به نحوه برطرف کردن این مشکلات است. دوست نداشتن خود یا انواع رفتارهای آسیبزننده به خود هم میتواند به راحتی در این گروه قرار بگیرد.
شارون وگشیدر کروز، کتاب «چگونه خودمان را دوست بداریم» در کتابش مسائل زیادی را بررسی کرده؛ از جمله تاثیری که احساسات شکل گرفته در کودکی بر روی بزرگسالی انسان میگذارد و منجر به دوست داشتن یا عدم دوست داشتن خود میشود. او کتاب هشت فصلی خود را با سفری به خود باوری در فصل اول شروع میکند و در فصل دوم به والدین و نقش آنها در خودباوری میرسد. شارون کروز به خوانندهاش کمک میکند اولا خود واقعیاش را بشناسد، سپس بپذیرد و بعد دوست داشته باشد. به همین دلیل است که این کتاب سالهاست همچنان در فهرست بهترین کتابهای آموزشی برای خود دوستی به شمار میرود. خواندن این کتاب را به ویژه به کسانی توصیه میکنیم که دوست دارند ریشههای عواطف انسانی را بررسی کنند و به عمق و دلیل رفتارها پی ببرند.
دیدگاه تان را بنویسید