حراج چند میلیون دلاری تابلویی از «ونگوگ»
تابلویی از «ونسان ونگوگ» نقاش مشهور هلندی، با ارزش تخمینی 25 تا 35 میلیون دلار در نیویورک به مزایده گذاشته میشود.
اعتمادآنلاین| تابلوی پل ترنکتی (Le Pont de Trinquetaille ) از ونگوگ، 13 مه (23 اردیبهشت 1400) در حراجی هنر قرن بیستم کریستیز در نیویورک به فروش گذاشته میشود.
به گزارش ایرنا، ونگوگ این تابلو را در سال 1888 یعنی یک سال پیش از آن که دست به خودکشی بزند، کشید و ارزش تخمینی آن چیزی بین 25 تا 35 هزار دلار برآورد شده است.
از مجله آرت نیوز، تابلوی پل ترنکتی یکی از معدود تابلوهای منظره بود که ونگوگ در طول مدت اقامتش در شهر آرل در جنوب فرانسه کشید و با ضربات آشکار قلمو و استفاده از رنگهای گرم امضای خود را بر آن گذاشت. پس از درگذشت ونگوگ، این تابلو به بیوه برادرش لئو رسید.
این تابلو آخرین بار نوامبر سال 2004 در حراجی کریستیز در نیویورک به مزایده گذاشته شد و کمی پایینتر از ارزش تخمینی به قیمت 11 هزار و 200 میلیون دلار چکش خورد. پیش از آن این تابلو در حراجی سال 1999 کریستیز به قیمت 15 میلیون و 400 هزار دلار فروخته شده بود.
جی وینچه (Jay Vincze) مدیر ارشد بخش هنر امپرسیونیست و مدرن کریستیز با انتشار بیانیهای درباره این تابلو گفت: آثاری در این ابعاد و اهمیت فوق العاده نایاب هستند.
همه چیز درباره این تابلو از رنگ سبز و درخشان آسمان و ترکیب ساختاریافته بوم تا ضربات آشکار قلمو در نمایش آب، از اوج قدرت خلاقانه یک هنرمند حکایت دارد.
تابلوی پل ترنکتی تنها اثر معروف ونگوگ نیست که این روزها به حراج گذاشته میشود. ماه مارس گذشته (اسفند 99- فروردین 1400) تابلوی نمای خیابان در مونمارتر (Street Scene in Montmartre) از این هنرمند نامدار در حراجی هنر امپرسیونیستی و مدرن ساتبیز در پاریس، 15 میلیون و 300 هزار دلار فروخته شد در حالی که ارزش تخمینی آن تنها 9 میلیون و 700 هزار دلار برآورد شده بود. این تابلو تا قبل از آن که به حراج گذاشته شود، برای بیش از یک قرن بخشی از یک کلکسیون خصوصی بود.
همزمان با این حراجی در پاریس، تابلوی لا موسمه (La Mousmé) ونگوگ در حراجی کریستیز در نیویورک به قیمت 10 میلیون و 400 هزار دلار فروخته شد در حالی که ارزش تخمینی این تابلو 7 میلیون دلار برآورد شده بود.
ونسان ونگوگ یک نقاش پسادریافتگر هلندی در سده نوزدهم بود که از کودکی به نقاشی علاقه داشت ولی تا اواخر دهه دوم زندگیاش دست به قلم نشد.
او بسیاری از کارهای شناختهشدهاش را در دو سال آخر عمرش تکمیل کرد و در یک دهه بیش از دو هزار و 100 کار هنری تولید کرد که شامل 860 نقاشی رنگ روغن و بیش از 1٬300 نقاشی با آبرنگ، طراحی و چاپ هستند.
این هنرمند پرآوازه در اواخر عمر به شدت از بیماری روانی اختلال دوقطبی و فشار روحی رنج میبرد. افسردگی و مشکلات روانی او روز به روز وخیمتر میشد تا این که در نهایت در 37 سالگی به زندگی خود پایان داد.
دیدگاه تان را بنویسید