«داریوش مهرجویی» نشاندار شد
در مراسم پایانی یازدهمین دوره جوایز آکادمی فیلم کوتاه ایران، نشان «ایسفا» به داریوش مهرجویی کارگردان سرشناس سینمای ایران اهدا شد.
اعتمادآنلاین| شامگاه 23 اردیبهشت ماه، بابک کریمی هنرمند ایرانی در تالار سیف الله داد خانه سینما حاضر شد تا به دلیل شیوع کرونا ، مراسم معرفی برگزیدگان آکادمی فیلم کوتاه ایران را بصورت آنلاین برگزار کند.
به گزارش ایسنا، در طول مراسم که بصورت آنلاین، برگزیدگان معرفی می شدند و مخاطبی اندکی در سالن حضور داشت که از دست اندرکاران انجمن فیلم کوتاه ایران بودند، گاها با برگزیدگان سال های قبل بصورت اینترنتی ارتباط برقرار می شد تا آنها برگزیده امسال را معرفی کنند.
در بخشی از مراسم به روال سال های قبل که تندیس ایسفا به یک فیلم ساز قدیمی اهدا می شد، فیلم کوتاهی پخش شد که در آن نشان ایسفا در منزل داریوش مهرجویی به او اهدا شد، این فیلم ساز سخنان کوتاهی را خطاب به فیلم سازان کوتاه مطرح کرد که از اهمیت این نوع فیلم سازی سخن می گفت و تاکید می کرد که فیلم سازی کوتاه،کار سختی است چون در زمان کوتاه باید حرفت را مطرح کنی .
خالق «اجاره نشین ها»، «هامون»، «لیلا»، «مهمان مامان» ، «سارا» یادآور شد که خودش 10 فیلم کوتاه ساخته است و از دست اندرکاران آکادمی فیلم کوتاه که در این روزگار کرونا زده این نشان را به او دادند، تشکر کرد.
در متن لوحی که به همراه نشان «ایسفا» به این کارگردان سینما تقدیم شد، آمده است: «جناب آقای داریوش مهرجویی، شما با حضورتان به سینمای ایران اعتبار دیگری بخشیدید و بر پرده نقرهای نقش و نگار تازه ای زدید.
نگاه ریزبین خود را به دل جامعه بردید و آینه تمام نمای مردم این سرزمین شدید. فیلمهایتان در جانمان نقش بستند و شخصیتهایتان بخشی از زندگی ما شدند، گویی آنها را زیسته ایم پس همچون پاره ای از وجودمان دوستشان می داریم. حضور مستمر و مداوم شما در عرصه فیلمسازی، علی رغم همه ناملایمات و بی مهری ها بزرگترین آموزه برای تمام نسل هاست».
نشان ایسفا یک جام جهان نماست که با دو ورقه برنز و با خط میخی تزئین شده و برگرفته از منشور ملل کورش است و هر سال در مراسم پایانی جوایز ایسفا، به یکی از مفاخر سینمای ایران اهدا میشود. پیش از این نشان ایسفا به سینماگرانی همچون عبّاس کیارستمی، ناصر تقوایی، رخشان بنیاعتماد، کیانوش عیاری، بهرام بیضایی، خسرو سینایی، امیر نادری، سهراب شهیدثالث و پرویز کیمیاوی اهدا شده است.
برگزیدگان جوایز آکادمی فیلم کوتاه به شرح زیر معرفی شدند:
بهترین طراحی صحنه
تندیس ایسفا برای بهترین طراح صحنه به فراز مدیری، برای فیلم کوتاه «اسب سفید بالدار» اهدا شد.
بهترین صدا
تندیس ایسفا در بخش بهترین صدای فیلم، به رامین ابوالصدق و رشید دانشمند، صداگذار و صدابردار فیلم کوتاه «زوزهمرد» تعلق گرفت.
بهترین موسیقی تالیفی
تندیس ایسفا در بخش بهترین موسیقی تالیفی اهدا شد به سالار محمد اصغری برای فیلم کوتاه «اسب سفید بالدار».
بهترین بازیگری
تندیس ایسفا در بخش بهترین بازیگری به مهدی حسینینیا برای بازی در فیلم کوتاه «بیریختی» اهدا شد.
بهترین تدوین
تندیس ایسفا برای بهترین تدوین به اسماعیل علیزاده برای تدوین فیلم کوتاه «بیریختی» تعلق گرفت.
بهترین فیلمبرداری
تندیس ایسفا بهترین فیلمبرداری به سروش علیزاده برای فیلمبرداری فیلم «اسب سفید بالدار» اهدا شد.
بهترین فیلمنامه اقتباسی
در این بخش علی عزیزی تندیس ایسفا را برای فیلم کوتاه «اشغال» از آن خود کرد.
بهترین فیلمنامه تالیفی
تندیس ایسفا برای بهترین فیلمنامه تالیفی به صورت مشترک به مریم اسمیخانی و وحید حسنزاده برای فیلم کوتاه «وضعیت اورژانسی» اهدا شد.
بهترین کارگردانی تجربی
تندیس ایسفا برای بهترین کارگردانی تجربی به پیام رضایی برای فیلم «به سبک زمین» تعلق گرفت.
بهترین کارگردانی داستانی
تندیس بهترین کارگردانی داستانی اهدا شد به مهیار ماندگار برای فیلم کوتاه «اسب سفید بالدار».
بهترین فیلم
تندیس ایسفا برای بهترین فیلم کوتاه به حمیدرضا زبیر و مهیار ماندگار برای فیلم کوتاه «اسب سفید بالدار» تعلق گرفت.
مراسم پایانی این دوره برخلاف دورههای پیشین و به دلیل شیوع ویروس کرونا به صورت آنلاین و از صفحه رسمی ایسفا در اینستاگرام و وبسایت ودیو پخش می شد و دبیری این رویداد را علیرضا قاسمی برعهده داشت.
دیدگاه تان را بنویسید