ایران درودی درگذشت
ایران درودی ـ نقاش معاصر کشورمان ـ پس از سه ماه تحمل و مبارزه با بیماری، جمعه ـ هفتم آبان ماه ـ درگذشت.
اعتمادآنلاین| صفحه رسمی هنرمند در اینستاگرام این خبر را تایید کرده است.
به گزارش ایسنا،همچنین سیدمحمد طباطبایی ـ فعال فرهنگی و دبیر سابق شورای ارزشیابی هنرمندان، نویسندگان و شاعران کشور ـ که پیشتر خبر ابتلای درودی به کرونا را به ایسنا اعلام کرده بود، صبح امروز در گفت وگویی خبر درگذشت این هنرمند را تایید کرد.
اما تکتم نعیمی، مدیر برنامه های ایران درودی در گفت وگویی با ایسنا، درباره درگذشت این هنرمند توضیح داده است: ایشان به دلیل بیماری که داشتند اخیرا در رفت و آمد به بیمارستان بودند و متاسفانه صبح امروز ساعت هفت و نیم صبح به دلیل ایست قلبی در بیمارستان دی از دنیا رفتند.
ایران درودی، نقاش، نویسنده، کارگردان، منتقد هنری و استاد دانشگاه کشورمان که چندی قبل 85 سالگی اش را جشن گرفت، تقریبا از همان شهریور ماه امسال به کرونا مبتلا شد و پس از بستری شدن در بیمارستان و گذراندن دوران نقاهت، برای ادامه مراحل درمان به منزل انتقال یافت. تا اینکه پس از چند ماه مبارزه با بیماری، امروز (جمعه) هفتم آبان ماه خبر درگذشت این هنرمند اعلام رسمی شد.
ایران درودی در دانشکده عالی هنرهای زیبای پاریس، مدرسه لوور پاریس در رشته نقاشی و رشته تاریخ هنر دانشکده سلطنتی بروکسل تحصیل کرده بود.
او در طول حیاتش 64 نمایشگاه انفرادی در سراسر جهان داشت و در بیش از 250 نمایشگاه گروهی شرکت کرده بود. درودی از سال 1343 عضو کنگره بین المللی هنرمندان و منتقدان ریمنی، ووکیو و سان ماریو ایتالیا بود. او از سال 1346 تا 1351 تهیه کنندگی و کارگردانی بالغ بر 80 فیلم مستند برای تلویزیون تحت عنوان شناسایی هنر را انجام داد. در سال 1347 فیلم مستند بی ینال ونیز را در مدت زمان 55 دقیقه کارگردانی کرد و از سال 1349 تا 1351 استاد مدعو دانشگاه صنعتی شریف برای تدریس تاریخ و شناسایی هنر محسوب می شد.
از ایران درودی و همچنین درباره او کتابهایی به ماندگار مانده است که از آن جمله می توان به کتاب آثار نقاشی (1352ـ 1338) ایران درودی (امیرکبیر)، در فاصله دو نقطه ...! (آثار نقاشی 1352ـ 1338) (نشرنی)، چشم شنوا، قصه انسان و پایداری اش...! (ناشر سخن)، گفت وگو با ایران درودی (نشر ثالث) اشاره کرد. کتاب در فاصله دو نقطه ...! امسال تجدید چاپ شده بود.
دیدگاه تان را بنویسید