کد خبر: 538186
|
۱۴۰۰/۱۱/۲۷ ۰۹:۰۴:۱۴
| |

به کوشش کمیسیون ملی یونسکو- ایران برگزار می‌شود:

نخستین جایزه بین‌المللی حکیم نظامی + تصاویر

نخستین جایزه بین‌المللی حکیم نظامی با تمرکز بر اهمیت و تاثیر این حکیم بزرگ بر زبان، فرهنگ ، هنر و ادبیات فارسی به همت کمیسیون ملی یونسکو- ایران ، اسفند ماه 1400 برگزارمی‌شود.

نخستین جایزه بین‌المللی حکیم نظامی + تصاویر
کد خبر: 538186
|
۱۴۰۰/۱۱/۲۷ ۰۹:۰۴:۱۴

اولین جلسه شورای سیاست‌گذاری نخستین جایزه بین المللی حکیم نظامی، دوشنبه 25 بهمن ماه با حضوراکثریت اعضای این شورا از جمله حجت‌الله ایوبی (دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو- ایران)، علی نصیریان (بازیگر، نمایشنامه نویس و کارگردان)، محمدرضا اصلانی ( شاعر، سینماگر و هنرپژوه)، بهروز غریب‌پور (نویسنده، کارگردان تئاتر و سینما، استاد نمایش عروسکی)، محمدباقر آقامیری (نگارگر و رئیس انجمن نگارگری ایران)، ژاله آموزگار (پژوهشگر فرهنگ و زبا‌ن‌های باستانی و استاد دانشگاه)، محمد حیدری ( خوشنویس و دبیر شورای ارزشیابی هنری انجمن خوشنویسان ایران)، عبدالمهدی مستکین (مدیر گروه فرهنگی کمیسیون ملی یونسکو- ایران و دبیر نخستین جایزه بین المللی حکیم نظامی)، علیرضا قزوه (رئیس دفتر شعر، موسیقی و سرود سازمان صدا و سیما) احمد محیط طباطبایی (مدیر ایکوم کمیسیون ملی یونسکو- ایران)، یونس شکرخواه (مشاور عالی دبیرکل کمیسیونملی یونسکو-ایران) برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی کمیسیون ملی یونسکو ایران، در ابتدای این جلسه حجت‌الله ایوبی، دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو- ایران، با اشاره به فعالیت این نهاد در حوزه فرهنگ و هنر عنوان کرد: یکی از وظایف این کمیسیون درکنار ثبت جهانی مشاهیر بزرگ ایرانی در یونسکو ، پاسداری از مرزهای فرهنگی ایران است و ما سربازان مرزهای فرهنگی کشورمان هستیم. تا کنون 41 شخصیت ممتازآموزشی ، علمی و فرهنگی کشور را در یونسکو به ثبت رسانده‌ایم. کشورهای دیگر دنبال ۵۰ سالگی و ۱۰۰ سالگی هستند، اما این سرزمین دانشمند خیز و فرهنگ گستر ایران زمین به قدری چهرهای شاخص جهانی دارد که ما هنوز از مضرب  هزاره عبور نکرده‌ایم. یکی از شخصیت‌های بزرگ این آب و خاک وجود نازنین حکیم نظامی بزرگ است.

وی افزود: حکیم نظامی  به واسطه غفلتی که از سوی همه ما متولیان فرهنگ صورت گرفته؛ جلوه‌های عظمت او کمتر در میان نسل جوان ما شناخته شده است و این مسئله باعث بروز برخی تحرکات شده است. امسال کتاب‌هایی مختلفی از آثار نظامی درعرصه بین المللی  ترجمه شده است  که در هیچ یک اشاره ای به خاستگاه هویتی و زبانی و فرهنگی حکیم نظامی نشده است .  

ایوبی با اشاره به آثار حکیم نظامی، بیان کرد که کمیسیون ملی یونسکو-ایران قصد دارد که در برنامه‌های پیش رو، به این چهره شاخص فرهنگی در برنامه‌های یونسکو بیشتر توجه کند.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها