«موقعیت مهدی» پرفروشترین فیلم دفاع مقدس تاریخ سینمای ایران شد
با گذشت ۱۲ هفته از آغاز اکران فیلم سینمایی «موقعیت مهدی» به کارگردانی هادی حجازیفر، تاکنون این فیلم سینمایی فروش ۱۴ میلیاردی در سینماها و اکرانهای سیار را به همراه داشت و توانست عنوان پرفروشترین فیلم دفاع مقدس تاریخ سینما را از آن خود کند.
فیلم سینمایی موقعیت مهدی، روایتگر حضور شهید مهدی باکری در جبهههای جنگ و فراتر از آن است. اکران این فیلم که روایتی متفاوت از زندگی برادران شهید باکری را به تصویر میکشد نخستینبار در ۱۸ بهمن ۱۴۰۰ در چهلمین جشنوارهٔ فیلم فجر و در بخش سودای سیمرغ به نمایش درآمد. این فیلم در این مراسم از ۱۴ نامزدی برندهٔ پنج جایزه از جمله سیمرغ بلورین بهترین فیلم شد.
بهگزارش ایرنا، مهدی باکری، فرمانده لشگر ۳۱ عاشورا از برادر کوچکترش حمید میخواهد علیرغم مشکلاتی که برایش پیش آمده به منطقه برگردد و در کنار او باشد. حمید میپذیرد و همراه میشود. حالا بعد از عملیات خیبر، مهدی باید تنها به خانه برگردد…
«موقعیت مهدی» محصول مرکز سیمافیلم و با مشارکت بنیاد روایت فتح که عنوان بهترین فیلم چهلمین جشنواره فیلم فجر را در اختیار دارد، در تمام طول زمان اکران جزو فیلمهای پرفروش هفته بوده و با تغییر ترکیب فیلمها، همچنان جزو ۵ فیلم پرفروش گیشه است و تاکنون با حضور ۴۰۵ هزار مخاطب در سینماها و ۱۳۰ هزار مخاطب در اکرانهای سیار مجموعا ۵۳۵ هزار مخاطب را به تماشا نشانده است.
اکران این فیلم که مورد تمجید ویژه رهبر انقلاب نیز قرار گرفت، همچنان در سینماهای سراسر کشور ادامه دارد.
خلاصه داستان موقعیت مهدی (باکری)
داستان «موقعیت مهدی» زندگی شهید مهدی باکری فرمانده لشگر عاشورا از ترک مدیریت شهرداری تا شهادت در قامت فرمانده لشگر عاشورا در عملیات بدر در زمستان ۱۳۶۳ را روایت میکند.
بازیگران فیلم موقعیت مهدی
هادی حجازیفر، ژیلا شاهی، وحید حجازیفر، معصومه ربانینیا، وحید آقاپور و روحالله زمانی بازیگران موقعیت مهدی به کارگردانی هادی حجازیفر هستند.
شهید مهدی باکری در یک نگاه
مهدی باکری متولد ۱۳۳۳ از فرماندهان سپاه پاسداران در جنگ ایران و عراق بود که فرماندهی لشکر ۳۱ عاشورا را برعهده داشت.
وی در دوران دانشجویی، فعالیت سیاسی را آغاز کرد و در این دوره با افرادی چون سید یحیی رحیمصفوی و حسین علایی آشنا شد، که این تشکلهای دانشجویی نقش مهمی در برپایی تظاهرات شهر تبریز در ۱۵ خرداد ۱۳۵۴ و ۱۳۵۵ داشتند. همان زمان وی توسط ساواک شناسایی شد و بارها برای بازجویی و تحت نظر آزاد شد. در حین تحصیل خبر مرگ برادرش، علی باکری را به وی دادند، که توسط رژیم پهلوی اعدام شده بود.
وی برای مدتی شهردار ارومیه بود و دوره کوتاهی نیز دادستان دادگاه انقلاب ارومیه بود. او همزمان با فعالیت در سپاه، مسئولیت شهرداری ارومیه را نیز بر عهده داشت. باکری اندکی پس از آغاز جنگ ایران و عراق ازدواج کرد و یک روز پس از ازدواج نیز عازم جبهههای جنوب شد.در خلال انجام عملیات خیبر، به مهدی باکری خبر داده شد، که برادرش حمید باکری در صحنه نبرد کشته شدهاست و میخواهند برای بازگرداندن پیکر او گروهی را اعزام نمایند، اما وی ممانعت میکند و از پشت بیسیم این جمله را به زبان میآورد:«همهٔ آنها برادرای من هستند اگر تونستید همه را برگردونید حمید را هم بیاورید»
مفقودالاثر شدن
در حین انجام عملیات بدر و در حالیکه نیروهای عراقی با محاصره کامل لشکر سربازان تحت امر مهدی باکری در جزیره مجنون در حال زدن تیر خلاص به سربازان مجروح باقیمانده بودند، احمد کاظمی و محمود دولتی با بیسیم از وی میخواهند که با عبور از دجله و پیمودن فاصله ۷۰۰ متر و رسیدن به فضای میان خط اول و خط دوم حمله، جان خود را نجات دهد، ولی این درخواستها، با پاسخ منفی باکری همراه بود تا آنکه بر اثر اصابت تیر مستقیم نیروهای عراقی، کشته شد.
سپس گروهی برای بازگرداندن پیکر باکری اقدام کردند، اما هنگام انتقال پیکر وی، قایق آنها هدف اصابت شلیک مستقیم آر پی جی نیروهای عراقی قرار گرفت و در اروندرود غرق شدند. پیکر وی و سایر سربازانش، هیچگاه پیدا نشد.
دیدگاه تان را بنویسید