مهدی مطهر، تهیهکننده سینمای مستند:
ممیزی حتی با حامیان سرسخت جمهوری اسلامی هم سختگیرانه برخورد میکند
مهدی مطهر، تهیهکننده سینمای مستند از سختگیری بر مستندسازان حامیان سرسخت جمهوری اسلامی انتقاد کرد.
مهدی مطهر تهیهکننده سینمای مستند گفت: جشنوارههای سینمایی ما، وزارت ارشاد و حتی حاکمیت گاهی اوقات درباره موضوع مستند عملکردی محافظهکارانه دارند. به نظر من ممیزی، در موضوعات اجتماعی و سیاسی با همه گروهها حتی حامیان سرسخت جمهوری اسلامی، سختگیرانه برخورد میکند. اگر مستندساز بتواند بخشی از نقد اجتماعیاش را مستند کند بهنظرم بخشی از جامعه که صدای اعتراض و نقد خود را شنیده دیگر بهطرف رفتار و رویکرد رادیکال و آنارشی نمیرود.
به گزارش مهر، مدیر سابق «خانه مستند انقلاب اسلامی» تأکید کرد: باید اجازه دهیم آثار گوناگون با نگرش و بینش متفاوت در جشنواره حضور پیدا کنند تا همه افراد جامعه و حتی مردم معترض حس کنند که حرفهایشان شنیده میشود.
مطهر گفت: مستندها با موضوعات اجتماعی، عدالت اقتصادی، تورم و یا هر موضوع دیگری که بخشی از جامعه از طریق رسانههای دیگر یا به هر شکلی نسبت به آن انتقاد دارد، اگر در جشنواره اکران بگیرند، فضایی پیش کشیده میشود که در آن مسئولان درباره این موضوعات شفافسازی کرده و توضیح بدهند. حتی بسیاری از اوقات میبینیم که مستندساز پیشتاز است و از زمان خود جلوتر حرکت میکند. برای مثال چند سال پیش محسن اسلامزاده با مستند «تنها در میان طالبان» که به موضوع طالبان میپرداخت، نشان داد که با طالبان هم میتوان مذاکره کرد. چیزی که سالها بعد و در سال ۱۴۰۰ مسئولان متوجه آن شدند! پس از کجا معلوم که مستندهایی که امروز ساخته میشوند نیز نسبت به زمان خود جلوتر نباشند؟
وی تأکید کرد: بدون شک، جشنواره با حضور همه گروهها با طراوت بیشتری برگزار میشود و من هم از صمیم قلبم دوست داشتم که همه در این رویداد حضور داشته باشند. اما نظر کسانی هم که جشنواره را تحریم کردند محترم است و باید به آنها احترام گذاشت. من فکر میکنم، باید حواسمان را جمع کنیم که اعتراضهایمان جنبه سیاسی پیدا نکند. مستندسازها میتوانند با حضور در جشنواره و استفاده از تریبون آن اعتراضهای خودشان را بیان کنند.
این تهیهکننده مستند در پایان بیان کرد: درواقع با تحریم جشنواره، آنها از حقوق خودشان محروم میشوند، چون جشنواره مختص به طیف و گروه خاصی نیست. باید بگویم رخ دادن چنین ماجرایی خیلی هم دور از تصور نبود. سال ۸۸ در ایران نیز شاهد این بودیم که طیف خاصی از هنرمندانی که نسبت به موضوعی اعتراض داشتند فیلمهای خود را از جشنواره بیرون کشیدند. خیلی از آنها سال بعدش دوباره در جشنواره شرکت کردند و بعضی هم این تحریم را ادامه دادند. اما چنین رویدادی حتی در دیگر کشورها هم رخ میدهد و گروهی که نسبت به بعضی از سیاستگذاریها اعتراض دارند، جشنوارههایشان را تحریم میکنند. امیدوارم سال بعد با اصلاح بسیاری از امور و بهتر شدن حال مردم جشنوارهای با حضور همه گروهها داشته باشیم.
دیدگاه تان را بنویسید