کد خبر: 614351
|
۱۴۰۲/۰۳/۰۳ ۰۸:۴۱:۰۳
| |

عباس عبدی:

یکی از علل گریز از دین مواضع و سخنان وهن‌آمیز برخی روحانیون است

عباس عبدی نوشت: یکی از علل گریز از دین مواضع و سخنان وهن‌آمیز برخی از این افراد (روحانیون) است. ضربه‌ای را که این افراد به دین و دینداری می‌زنند، رژیم‌های ضد دین نمی‌زنند و نزده‌اند و البته تاثیر سکوت آقایان یا حتی خنده معنادار در برابر این گفتارها، حتی بدتر از اصل این سخنان است.

 یکی از علل گریز از دین مواضع و سخنان وهن‌آمیز برخی روحانیون است
کد خبر: 614351
|
۱۴۰۲/۰۳/۰۳ ۰۸:۴۱:۰۳

«سکوت صنفی» عنوان یادداشت عباس عبدی برای روزنامه اعتماد است که در آن آمده: یکی از ویژگی‌های اجتماعی که اتفاقا از قرن‌ها پیش در بسیاری از جوامع رایج بوده و اکنون نیز رایج و البته نظام‌مند است، وجود نظام‌های صنفی است. ورود و خروج به هر صنفی ضوابطی دارد، صنف دارای تشکیلات و قواعد صنفی است. بر فعالیت‌های صنفی و اعضای آن نظارت می‌شود و الی آخر. ولی یکی از نکات جالب در جامعه ایران فقدان نظارت صنفی نزد روحانیون نسبت به برخی از رفتارهای هم‌صنف‌های خودشان است. شاید عده‌ای نپذیرند که روحانیت را صنف خطاب کنیم، این نقد را می‌توان پذیرفت، ولی واقعیت این است، حرف‌هایی که یکی از افراد ملبس به این لباس می‌زند، به‌ طور عادی تبعاتش به دیگران نیز تعمیم داده می‌شود، چه حرف‌های خوب و چه بد؟ به ویژه در حوزه اظهارنظرات دینی این قاعده برقرار است.

برای نمونه ممکن است که یک روحانی تخلفی کند که طبعا نمی‌توان به حساب همه نوشت، ولی هنگامی که یک روحانی سخنی یا روایتی و واقعه‌ای را منتسب به خدا، پیامبر و امام می‌کند که موجب وهن و طیره عقل است و با اعتراضی هم از جانب هم‌صنفان روبه‌رو نمی‌شود، در این صورت این سخن به پای همه آنان نوشته می‌شود. پس باید از خودشان در برابر چنین گفتاری رفع اتهام کنند. البته شاید بگویند، دادگاه ویژه روحانیت متولی این کار است. شاید باشد، ولی هنگامی که در عمل می‌بینند که اقدامی نمی‌شود پس این امر نیز موجب رفع مسوولیت از دیگران نمی‌شود، به ویژه آنکه روحانیون در برابر کمتر مواردی سکوت می‌کنند، به ویژه در برابر اندیشه‌ها و مواضع نوگرایانه چه از سوی افراد صنف خودشان باشد و چه از طرف دیگران، به سرعت واکنش نشان می‌دهند، نمونه آن علیه دکتر سروش و آقای مجتهد شبستری و امثال آنان است، ولی در برابر سخنان خرافاتی و دروغ‌پردازی واپسگرایانه سکوت می‌کنند. نتیجه این سکوت این است که به تایید آنان تعبیر می‌شود.

ماجرا از این قرار است که در گذشته نیز افرادی بودند که یا از روی ناآگاهی یا آگاهانه و تعمدی، داستان‌های محیرالعقولی را جعل و به ائمه (‌ع) منتسب می‌کردند، ولی این موارد در جمع‌های محدود و اتفاقا با سطح فرهنگی پایین بود و کسی جرات نداشت که در جمع‌های باسواد و فرهیخته چنین چرندیاتی را بگوید. هدف آنان جلب افراد ساده‌دل به اسلام از طریق تاکید بر کارهای خارق‌العاده و فوق طبیعی بود. ولی اکنون که رسانه‌های جمعی شکل گرفته است، مطالب و سخنان کوتاه و بلند این افراد در تیراژ‌های زیاد منتشر می‌شود و جالب اینکه در برخی برنامه‌های صدا و سیما نیز از این داستان‌ها می‌شنویم که ذکر تک‌تک آنها موجب وهن می‌شود.

این افزایش تیراژ موجب مضحکه گوینده و مجموعه منتسب به آنان که روحانیت و حتی اسلام باشد، می‌شود. یکی از علل گریز از دین همین مواضع و سخنان وهن‌آمیز برخی از این افراد است. ضربه‌ای را که این افراد به دین و دینداری می‌زنند، رژیم‌های ضد دین نمی‌زنند و نزده‌اند و البته تاثیر سکوت آقایان یا حتی خنده معنادار در برابر این گفتارها، حتی بدتر از اصل این سخنان است. کسانی که به این شکل تیشه به ریشه اعتقادات عموم می‌زنند، نه تنها با مخالفتی مواجه نمی‌شوند، چه بسا اَجر هم پیدا می‌کنند. مسأله این است که این موریانه از درون این درخت در حال پوک کردن آن است که ضربات آن بسیار کاری‌تر از تبری است که از بیرون به آن زده می‌شود. مردم و به‌ویژه جوانان از این سخنان پوچ و غیر عقلایی و عجیب که موجب وهن است از دین رویگردان می‌شوند و بخش مهمی از مسئولیت این امر متوجه سکوت هم‌صنف‌ها است.

 

  • ناشناس ارسالی در
    چهارشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۲

    ازوقتی
    که مسجد مزاحم همسایه شد
    امام حسین راه عبور مرور مردمو بست
    تولدامام زمان مشکل محله شد
    آخوند خارج ازنوبت نان گرفت
    من پاسدار دین گریز شدم
    حال ببین بقیه مردم چطور.

  • حیا رستگاری ارسالی در
    چهارشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۲

    یکی ازمواردی که مردم راازدین گریزان نموده مواضع برخی افرادچه درجایگاه روحانیت وچه درمنسب یاوگویان مفتخوری مثل خودهمین جناب عباس عبدی ،«اختیاری بودن«حجاب»است که هم فاضل میبدی متظاهربه دین وهم عباس عبدی همه چی دان متوهم که درجهالت محض درکاردیگران دخالت میکنند،برحسب این عادت شیطانی اینبارنه درکارخلق که درکارخداوندوسلطان عالمیان زخالت نمودندکه حجاب راکه امر وحکم خداوندبربندگانش است رابه میل وخوایت خوداختیاری اعلام نمودندکه بدلیل خودبزرگ بینی وجذب چندمخاطب اضافه برانگشت شمارقبلی،آیات قرآن خداوندراتحریف وبادروغ پردازی محض وخرافه پروری ،جنعی ارمردم رامانندخودبسوی اطاعت ازابلیس وابلیسیان فراخواندند تادر متوهمانه درخیال خوداعلام کنندکه ماطرفداران آنچنانی درفضای مجازی درایم وپزش رابدهند،تااینچنین دراین اسفل السافلین وبویژه دوران کفرآمیزآخرالزمان،بادین گریزنمودن جماعتی ،بلکه بتوانندهیزمی بیشتربرای آتش برزخی شان انباشته نمایندواینچنین است که جنابان اعتماد،خداونددرقرآن عظیم حکیم‌میفرماید:وشیطان اعمال زشت وگناهانشان رادرنظرشان زیباجلوه داده وآنان نیزدرگناه ورزی لجاجت میکنند،که بدجوری باداشتن چنین افکاری دررسانه مطبوعتان گرفتارگمراهی شده اید که طبق فرمایش قرآن الهی،ای پبامبر،این کافران لحوح راچه بترسانی وچه نترسانی ایمان نخواهندآورد.یک روزمیبینی که طبق روال نفاق وفتنه گری راتبلیغ وتروبج وروزدیگر،تمسخردینداران وحزب الهی های موردخواست خداوندرا،چراکه برنمی تابندکه درمقابل حزب مطبوعشان باسردمداری مهدی کووبی حرامخور پول پرست،مانعی بنام حزب الله وجودداشته باشد وروزدیگرنیزبه همبن طریق وگونه ای دیگرواین حکایت تابوده همین بوده.هم مرزم وهم مسؤول نمایی که بخاطرمال دنیا،گرسنگی،سیری،بیماری و...ازدین بگریزد درحقیقت نافرمانی خداوندمیکند،چراکه خداونددرهرلحظه آدمی راآزمایش میفرمایدوازنظروخواست خداوندهیچ دلیل وبهانه ای برای بی ایمانی ودین گریزی معنانداردوپذیرفته نیست،پس بااحادیث جعلی ازپیامبراکرم(ص)ومعصومین(س)خودوجماعتی رافریب ندهیدکه بدعواقب وجایگاهی دارد،چون خداوندمیفرماید،چه بخواهیم وچه،نخواهیم.

  • ناشناس ارسالی در
    چهارشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۲

    ایکاش نمونه ومصداق میفرمودید.

  • تعویض ریل ! ارسالی در
    چهارشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۲

    برادر عزیز و گرامی اصلش خرافاته! چه برسه به فرعش! ... مثلا همون کشتی ساز اعظم مطابق گفته ها و نوشته های خودشون بعد از مست شدن مورد تجاوز ..... ! ... دین = خرافات ...

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها