کد خبر: 616989
|
۱۴۰۲/۰۳/۲۰ ۱۸:۲۶:۰۳
| |

6 راهنمایی جهت خرید تلویزیون هوشمند

اگر دقیقا نمی دانید در راهنمای خرید تلویزیون هوشمند به دنبال چه چیزی هستید، احتمالا تجربه دشواری در پیش دارید. مشخصات و کلمات اختصاری مختلفی به گوش می رسد که ممکن است آشنایی کاملی با آن ها نداشته باشید و به خوبی نتوانید تصمیم بگیرید کدام مدل و ویژگی ها با علاقه شما هم خوانی دارد.

6  راهنمایی جهت خرید تلویزیون هوشمند
کد خبر: 616989
|
۱۴۰۲/۰۳/۲۰ ۱۸:۲۶:۰۳

چه به فکر مشاوره خرید ساده باشید و چه نیاز دارید که بدانید کدام ویژگی ها مهم تر است، همه این توصیه ها در این مطلب جمع آوری شده است و به رایج ترین سوالات در مورد راهنمای خرید تلویویزیون هوشمند پاسخ داده ایم.

تلویزیون هوشمند چیست؟

شاید سوال «تلویزیون هوشمند یا همان اسمارت TVچیست؟» در ذهن شما هم تداعی شده باشد. دنیای ارتباط امروز تلویزیون های جدید را با ویژگی منحصر به فرد هوشمند ارائه می دهد. این مدل تلویزیون ها با قابلیت اتصال به اینترنت و بهره مندی از پردازنده های پرقدرت همانند گوشی های هوشمند مورد استفاده قرار می گیرد و المان های جذاب سرگرمی، از تماشای فیلم در برنامه ها گرفته تا گشت و گذار در شبکه های اجتماعی را در اختیار مخاطب قرار می دهد.

به عبارت دیگر، تلویزیون هوشمند، تلویزیونی است که به دلیل داشتن سیستم عامل یا پلتفرم، دسترسی به رسانه های آنلاین و شبکه را بدون استفاده از دستگاه اضافی ممکن می سازد.

نکات مهم راهنمای خرید تلویزیون هوشمند 

در این قسمت به معرفی مهم ترین نکات خرید تلویزیون می پردازیم. اگر عجله دارید و می خواهید تنها نکات کلیدی را به ذهن بسپارید موارد زیر را بخوانید:

1- روی تلویزیون های 4kفوکوس کنید

این روزها تلویزیون های هوشمند با وضوح های بالاتر از fullHD ارائه می شود. اگر به فکر خرید تلویزیون جذاب با کیفیت عالی هستید از خرید تلویزیون های با وضوح کمتر از 4K صرف نظر کنید. همچنین نسبت به خرید مدل های ۳۲ اینچ یا کمتر اهمیت ندهید.

البته امکان صرف ‌نظر کردن از تلویزیون های 8K وجود دارد، زیرا تلویزیون های 8K بسیار گران هستند و فیلم های دارای کیفیت 8K هنوز در دسترس نیست. اگرچه این مدل تلویزیون ها پردازنده فوق العاده ای برای ارائه محتوای با کیفیت دارند. اما بهتر است برای ویژگی هایی که واقعاً به آن نیاز ندارید هزینه نپردازید.

2- جایگزین برخی ویژگی ها به جای نیازهای حیاتی

می توانید با انتخاب تلویزیون‌های سایز کمتر به سراغ مدل های دارای تصویر بهتر، بلندگوهای ارتقا یافته و ویژگی های نسل جدید بروید.

3- نرخ تازه سازی ۱۲۰ هرتز

زمانی که صحبت از نرخ تازه سازی می شود منظورمان سرعت تغییر تصویر است. اگرچه مدل های دارای نرخ تازه سازی ۶۰ هرتز خوب است، اما مدل های ۱۲۰ انتخاب بهتری هستند. زیرا حرکات نرم تر تغییر می کند و برای تماشای فیلم های اکشن و بازی های زنده انتخاب بهتری هستند.

4- مدل های هوشمند سازگار با HDR

این مدل ها رنگ ها را واقعی تر و با کنتراست بهتر ارائه می دهند. برخی تلویزیون های هوشمند با بهره مندی از فرمت های پیشرفته از ورژن های همچون پشتیبانی می کنند که تصویر را نزدیک به واقعیت نشان می دهند.

5- مدت اعتبار ضمانت

مدت زمان ضمانت محصول را در نظر بگیرید و مطمئن شوید شرکت کارت ضمانت را از قبل از خرید ارائه ندهد.

6- تعمیر تلویزیون هوشمند

در کنار توجه به ویژگی های مختلف، حتما به فکر تعمیر تلویزیون باشید. مخصوصا مدل ها و برندهای مختلفی در بازار مشاهده می شود و به راحتی نمی توان به هر برندی اطمینان کرد. پس بهترین راهکار این است که برندی خرید تلویزیون هوشمند انتخاب کنید که دارای نمایندگی باشد و دغدغه ای بابت تعمیر آن نداشته باشید. همچنین برای خرید به سراغ فروشگاه های معتبر و شناخته شده بروید. برخی فروشگاه ها خدمات تعمیر را برای حس رضایت مخاطبین ارائه می دهند.

مشخصات تلویزیون های هوشمند

مشخصات تلویزیون های هوشمند؛ انتخاب امکانات مورد سلیقه تان 

1.صفحه نمایش کدام بهتر است؟ اولد، LCD یا غیره

تلویزیون های هوشمند موجود در بازار با تکنولوژی های مختلفی همچون LED- LCD، اولد و QLED ارائه می شوند. مدل های قیمت مناسب دارای پنل های LCDو نور پس زمینه LED هستند. اما مدل های پیشرفته بر پایه پنل های QLED طراحی می شوند. این دسته از پنل ها قابلیت به نمایش گذاشتن رنگ های بیشتری را دارند و تصاویر نزدیک به واقعیت ارائه می شوند.

نمایشگرهای دارای نور پس زمینه LED از قسمت های مختلفی ساخته می شود که در صورت خاموش شدن یکی از قسمت ها، برخی از قسمت های پنل نیز خاموش می شود. اما نمایشگرهای اولد دارای پیکسل هایی با قابلیت تولید نور است. به همین خاطر، ضخامت آن ها نسبت به لایه های LCD با پس زمینه LED کاملا متفاوت است. از دیگر جذابیت های اولدها می توان به خلق تصاویر سیاه رنگ با عمق زیاد اشاره کرد. زیرا پیکسل ها به راحتی خاموش می شوند و رنگ های تیره با کیفیت عالی به مرحله ظهور می رسد.

2. محدوده دینامیکی یا HDR

HDR به محدوده روشنایی بین تاریک ترین قسمت و روشن ترین نواحی تصویر گفته می شود. این حد فاصله با واحد استاپ اندازه گیری می شود که مدل های جدید دارای نمایشگرهای HDR از محدوده بیش از 20 استاپ بهره مند هستند. این گفته بدین معناست که سایه ها و روشنایی های تصاویر با جزئیات دقیق ارائه می شود و تصاویر از نظر دید شما خاص تر است. همچنین تلویزیون از محدوده رنگی بیشتری پشتیبانی می کند و رنگ های بیشتری را به نمایش می گذارد.

پس اگر علاقه مند به تماشای فیلم و سریال های جدید هستید یا ساعاتی را به بازی های هیجان انگیز اختصاص می دهید این قابلیت را حتما در راهنمای خرید تلویزیون هوشمند لحاظ کنید.

3. قابلیت اتصال به شبکه اینترنت

از ویژگی های مهم تلویزیون های هوشمند ارائه امکان فوق العاده با کمک اینترنت است. این تلویزیون ها با داشتن پورت اترنت و وای فای داخلی موجب گردش کاربران در فضاهای مجازی می شود و به راحتی می توان با صفحه نمایش گسترده به صفحات جستجو دسترس پیدا کرد. بیشتر اسمارت تی وی ها از وای فای 802/11ac بهره مند هستند که امروزه با رونمایی تکنولوژی اتصال 802/11ax مشکلات سیگنالی تلویزیون ها در حال رفع است.

4. نصب نرم افزارهای محبوب

زمانی که از نرم افزارها برای تلویزیون های هوشمند صحبت می کنیم، متوجه می شویم این ابزار همانند گوشی های هوشمند کار می کند و امکان دسترسی به نرم افزارهای محبوب از طریق تلویزیون محقق می شود. پس با نصب نرم افزارها ناخودآگاه قابلیت های جذاب مانند تشخیص ژست های حرکتی، دستورات صوتی، دسترسی به شبه های تلویزیونی و رادیویی و ... دیگر نیز رونمایی می شود.

5. نحوه اتصال با دستگاه های مجاور

یکی از موضوعات مهم برای خرید تلویزیون، دقت به نحوه اتصال با دستگاه های دیگر است. معمولا با کمک کابل HDMI هر دستگاهی امکان اتصال به تلویزیون را دارد. مدل های هوشمند داشتن ریموت هوشمند امکان کنترل تمام اتصال را محقق می سازد. با اتصال گوشی های اندرویدی تمامی محتوا در حجم و اندازه تلویزیون مشاهده می شود که این موضوع برای خیلی ها کاربردی و جذاب بنظر می رسد.

6. سیستم عامل تلویزیون

معمولا سیستم عامل های تلویزیون های هوشمند به صورت توسعه یافته ارائه می شوند. اما برخی مدل ها تنها از یک سیستم دارای مجوز مانند Android TV مرتبط با Google یا Roku TV استفاده می کنند. مدل های هوشمند به دلیل دسترسی آسان به محتوا، به راحتی از راه دور کنترل می شود. اما ممکن است با داشتن پخش کننده رسانه ای جدا، جذابیت های بیشتری داشته باشد. همچنین با استفاده از رابط کاربری، دسترسی و پیدا کردن را راحت کند.

سیستم عامل تلویزیون

7. استفاده ساده و بدون دردسر

یکی از دلایل خاص بودن تلویزیون های هوشمند تشخیص راحت دستگاه های متصل از راه HDMI است. از این طریق دیگر نیازی به چندین کنترل از راه دور نخواهد بود. تنها با کمک یک کنترل، محتوای مورد نظر را از ست آپ باکس ارائه می دهید یا دستور خروج آن را صادر می کند. همچنین به دلیل قابلیت تشخیص صدا، استفاده از تایپ یا حس گرهای حرکتی را کنار می زد و جستجو یا ارائه اطلاعات ضروری را راحت تر کرده است.

8.اسپیکرها

اگرچه با فناوری های روی کار آمده تلویزیون ها باریک تر شده اند و به راحتی روی دیوار قرار می گیرند. اما این تخت شدن تلویزیون های هوشمند معایبی نیز به همراه دارد. شرکت های سازنده به دلیل کاهش فضا، دیگر توانایی ارائه اسپیکرهای پرقدرت را ندارند و کیفیت صدا نسبت به مدل های قبلی کمتر شده است. برای جبران این موضوع استفاده از اسپیکرهای جداگانه پیشنهاد می شود. این دسته از محصولات با استفاده از HDMI یا وایرلس به تلویزیون متصل می شوند و کیفیت صدا ارتقا می یابد.

البته اسپیکرهای برخی مدل ها به اندازه ای است که نیاز رایج شما رفع شود. به همین خاطر، هنگام خرید به قابلیت های این قسمت توجه ویژه داشته باشید. برخی تلویزیون های دارای تکنولوژی Dolby Atmos صدایی فراگیر و باکیفیتی دارند و کاملا زنده و واقعی فیلم یا بازی در حال پخش را احساس می کنید.

کلام آخر

با خواندن راهنمای خرید تلویزیون هوشمند بسیار راحت تر می توانید تصمیم بگیرید کدام ویژگی ها برایتان اهمیت بیشتری دارد و کدام قابلیت ها متناسب با نیازتان است. بی تردید با تهیه این مدل تلویزیون با ویژگی های مناسب دنیای جدید و هیجان انگیزی پیش رو چشمانتان خلق می شود؛ به گونه ای که شما را از دیگر ابزارهای هوشمند جدا کند.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها