کد خبر: 618413
|
۱۴۰۲/۰۳/۲۹ ۱۴:۵۶:۰۶
| |

نکات سهند سازه بتن درباره اجرا سقف وافل

با رعایت پارامتر های طراحی سقف وافل، این سازه به شکل کاملاً استاندارد عرضه می شود. برای طراحی این سقف ها نیاز به رعایت ضخامت دال، ضریب سختی دال و همینطور عمق تیرچه خواهد بود.

نکات سهند سازه بتن درباره اجرا سقف وافل
کد خبر: 618413
|
۱۴۰۲/۰۳/۲۹ ۱۴:۵۶:۰۶

 بسیار مهم است که میلگرد گذاری و بتن ریزی به چه شکل صورت بگیرد. آیین نامه هایی که برای طراحی سقف وافل در نظر گرفته شده است باید کاملاً دقیق اجرا شود.

کاهش هزینه با طراحی سقف وافل

شاید با دیدن قالب وافل در ابتدا این سوال در ذهن شما ایجاد شود که به چه دلیل این روز ها سقف وافل بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. این سقف ها می توانند به استحکام سازه کمک نمایند و در عین حال کم هزینه باشند از سوی دیگر ایمنی کارگران نیز تا حدود زیادی حفظ می شود. در صورتی که این پروژه توسط گروه متخصص صورت بگیرد در مدت زمان کمی انجام می شود و این یعنی کاهش هزینه ها هم برای کارفرما و هم مجری! طراحی سقف وافل در مجموعه تخصصی سهند سازه بتن به واسطه حذف ستون های متعدد صورت می گیرد. به این ترتیب تاثیر منفی ستون های بلند بر روی معماری سازه، وزن و هزینه های به حداقل می رسد. این سقف ها می توانند پوشش دهانه های طولانی تری را فراهم سازند و در نهایت ساختار مشبک ظرفیت باربری نیز بیشتر می شود. وقتی ظرفیت باربری بیشتر شود در نهایت هزینه تمام شده کاهش می یابد.

قالب های وافل کمک می کنند تا سقف وافل برای پیاده سازی طرح های معماری آماده شوند. یک فضای مشبک ایجاد می شود که در نهایت به منظور اجرای نماهای جذاب و نورپردازی دنبال می شود. در ساخت این سقف ها نیازی به تیرچه های از پیش ساخته نخواهد بود و این موضوع سبب کاهش هزینه حمل و نقل و انبار کردن می شود. جنس به کار رفته در ساخت سقف وافل یک طرفه پلی پروپیلن است و این جنس سبب می شود تا جذب آب بتن بسیار کاهش یابد. وافل ها به صورتی طراحی شده اند که سبب کاهش ویبراسیون بتن می شوند.

سقف وافل

نکات ساخت سقف وافل یک طرفه  و دو طرفه سهند سازه بتن

وقتی صحبت از سقف وافل یک طرفه و دو طرفه است، در واقع تفاوت در طول و عرض آنها خواهد بود. در ساده ترین حالت می توان گفت که اگر طراحی سقف به صورتی باشد که نسبت طول دهانه به عرض آن بیشتر از 2 باشد، سقف وافل یک طرفه نامیده می شود. مشخص است که کمتر بودن این مقدار از 2 نیز مربوط به سقف های دو طرفه وافل است. در صورتی که شرایط سازه به صورتی باشد که طول دهانه بیشتر از 9 باشد می توان سقف دو طرفه را برای آن اجرا کرد. سقف یک طرفه برای مدل هایی که دهانه کوتاه تر از 8 دارند مناسب است.

در صورتی که فاصله ستون کمتر از 8 متر باشد نیز مدل های یک طرفه مناسب تر هستند. تعداد طبقات، نوع تیر ریزی و همینطور پلان سازه از موارد مهمی است که در انتخاب سیستم سقف تاثیرگذار خواهد بود. از نظر ظاهری نیز مدل های یک طرفه به صورت مستطیلی و مدل های دو طرفه مربعی طراحی شده اند.

استانداردهای اجرای سقف های وافل

حداکثر دهانه سقف وافل یکی از پارامترهای مهمی است که قطعاً باید رعایت شود. اگر بخواهیم به مهمترین ویژگی سقف وافل اشاره کنید، اجرای آن در دهانه های بلند است اما نکته ای که باید بدانید تفاوت حداکثر دهانه سقف وافل یک طرفه و دو طرفه است. در طراحی این سقف ها معمولاً بتن های قسمت زیرین حذف می شوند. این پروسه سبب سبک تر شدن سقف و همینطور افزایش دهانه ها خواهد شد. در واقع به این دلیل دهانه ها بلند اجرا می شوند تا بتن های ناکارآمد حذف شوند. برای سقف های یک طرفه باید از تیرهای میانی استفاده کرد که مانند تیرچه بلوک طراحی می شوند. این سقف ها عملکرد یک طرفه دارند و شرایط به صورتی است که معمولاً نباید دهانه های بیشتر از 8 یا 9 متر برای آنها در نظر گرفت.

سایز دهانه ای که برای سقف های وافل دو طرفه اجرا می شود نیز بسیار مهم است. بار سقف های دو طرفه توسط ستون هایی که در چهار سمت آن قرار دارند به فونداسیون انتقال می یابند بنابراین تیرچه ها نقش تکیه گاه ندارند. این سقف ها بسیار مقاوم تر هستند و شرایط به صورتی است که می توان آن ها را در دهانه های بلندتری اجرا کرد. بیشترین طول دهانه سقف وافل های دو طرفه 12 متر در نظر گرفته شده است. شرایط خاصی نیز وجود دارد که که این سقف ها تا 17 متر نیز اجرا شوند. در صورتی که اندازه دهانه بیشتر از 12 متر ارزیابی شود می توان از تیرهای آویزدار نیز برای عملکرد بهتر استفاده شود.

ایده های معماری سقف وافل

مجموعه تخصصی اجرای سقف های وافل

از آنجایی که برای اجرای سقف های وافل باید یک سری آیتم ها در نظر گرفته شود بهتر است بدانید که این سقف ها از نظر اقتصادی و فنی شرایط مخصوص به خود دارند. این کار باید توسط افراد کاربلد صورت بگیرد. مجموعه سهند سازه بتن در ابتدا محیط پروژه را بررسی می کند. سقف های وافل بر اساس سیستم سازه ای که دارند معمولاً باید بر اساس استانداردهای معماری اجرا شوند. نیاز به طرح های اولیه برای اجرای این سقف ها است و بسیار مهم است تا چنین سقف هایی به شکل دقیق و اصولی اجرا شود. افرادی که در راستای طراحی این سقف ها فعالیت می کنند معمولاً تخصص بالایی داشته و حتی فاصله ستون ها را نیز در نظر می گیرند. نکته مهم این که سقف باید وزن سبکی داشته باشد و دهانه های اجرا شده نیز به نوبه خود با طراحی استاندارد باشند. این سقف ها شرایطی ایجاد می کنند تا ایده های معماری دلخواه به خوبی اجرا شوند.

 این سقف ها برای تالارها، کتابخانه ها و سایر مکان ها مورد استفاده قرار می گیرند. محل قرارگیری ستون ها بسیار مهم است و به طور کلی ستون نباید مزاحم ایده های معماری شود. کاهش بتن مصرفی از مهمترین مزایای سقف وافل بوده و ضخامت و نوع عملکرد سقف مشخص کننده ستون ها هستند.

شما می توانید با دریافت مشاوره رایگان از مشاوران و کارشناسان شرکت سهند سازه بتن، مجری و تولید کننده انواع قالب وافل، تمامی راهنمایی های مورد نیاز در خصوص انواع سقف وافل را دریافت کنید.

منبع: https://sahandsazeh.co

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها