کد خبر: 620051
|
۱۴۰۲/۰۴/۰۷ ۲۰:۴۹:۰۷
| |

تفاوت جوشکاریco2 با جوشکاری آرگون (جوشکاری TIG) چیست؟

اولین و مهم ترین تفاوت جوشکاری TIG با CO2 در نحوه استفاده از الکترود است. در جوش تیگ از الکترود تنگستن یا مصرف نشدنی استفاده می شود اما در جوشکاری CO2 از سیم جوش استفاده می شود و برای این کار نیاز به تورچ جوشکاری داریم.

تفاوت جوشکاریco2  با جوشکاری آرگون (جوشکاری TIG) چیست؟
کد خبر: 620051
|
۱۴۰۲/۰۴/۰۷ ۲۰:۴۹:۰۷

جوشکاری دارای انواع مختلف روش ها و حالت ها است که با کمک آن می توانیم انواع اتصالات را به وجود بیاوریم. جوشکاری به دو روش آرگون و CO2 از جمله روش های مدرن هستند که از آنها به خاطر قدرت و استحکام بالایی که به وجود می آورند در صنایع مختلف استفاده می شود. در دو روش با کمک قوس، فرآیند جوش را به وجود می آورند، اما این دو روش در کل و ساختار اصلی دارای تفاوت هایی هستند. تفاوت جوشکاری آرگون با CO2 یکی از موضوعات مهم است که جوشکاران باید از آن مطلع باشند.

 با توجه به اهمیت این موضوع برای آشنایی بیشتر با انواع روش های جوشکاری، در زمینه تفاوت جوش CO2 با تیگ از نظر مهندسین اطلاعات مهم و ارزشمندی را جمع آروری نمودیم. شما می توانید با مطالعه ادامه این مطلب مانند یک جوشکار حرفه ای تفاوت های میان این دو را یاد بگیرید.

جوشکاری co2 چیست؟

یکی از روش های بسیار پر کاربرد در جوشکاری ذوبی که برای انجام دادن آن به مهارت نیاز است جوشکاری CO2 است. این روش مانند جوش تیگ با کمک لایه محافظ انجام می شود. استفاده از لایه محافظ گاز برای این است که از ورود هوا به داخل حوضچه مذاب جلوگیری نماید تا در قطعه، کار با کیفیت بالایی جوش بخورد. در این زمینه برندهای مختلفی از جمله برند آروا که در زمینه تولید اینورتر جوشکاری فعال هستند و اینورترهای داخلی را تولید می کنند، دستگاه جوش CO2 را تولید نموده است.

برای انجام جوشکاری CO2 از سیم جوش استفاده می شود که در طول فرآیند ذوب می شود و فضای مورد نظر را پر می کند. در واقع سیم جوش نقش الکترود را دارد.

جوشکاری آرگون چیست؟

جوشکاری آرگون

جوشکاری آرگون از جمله روش های مدرن و پیشرفته ای است که در صنایع مختلفی از آن استفاده می شود که در فرآیند جوشکاری از الکترود تنگستن استفاده می شود. در این روش از جوشکاری از لایه گاز محافظ استفاده می شود و باعث می شود که کیفیت جوشکاری بسیار دقیقی در اختیار داشته باشیم. جوشگاری تیگ را به خاطر اینکه از گاز آرگون استفاده می شود در اصطلاح جوش آرگون نیز گفته می شود.

کاربرد های جوشکاری co2

جوشکاری امروزه رشد بسیار چشمگیری داشته و می توان گفت در صنایع مختلف و مهمی از آن استفاده می شود. یکی از روش هایی که از آن در صنایع مختلف مانند خودرو سازی، هوا فضا و صنایع مادر از آن استفاده می شود، جوشکاری CO2 است. به جرئت می توان گفت که جوشکاری به روش CO2 در صنایع مادر کاربرد بسیار وسیعی دارد.

از جوشکاری tig در کجا استفاده می شود؟

جوشکاری تیگ بخاطر ایجاد جوش با کیفیت و مستحکم و دقت بالایی که دارد در صنایع مهم و کاربردی مورد استفاده قرار می گیرد. از جمله، کشتی سازی، هوا فضا، جوشکاری صفحات نازک کمتر از 1 میلی متر استفاده می شود. جوشکاری TIG کمک می کند تا در فرآیند جوش یک اتصال با کیفیتی را تجربه کرد. این روش برای جوشکاری ورق های نازک و ظریف بسیار مناسب است. در کنار این مزیت ها می توان فلزات رنگین را نیز جوشکاری کرد.  

نکته مهم در استفاده از انواع جوشکاری استفاده از دستگاه جوش با کیفیت است. آروا به عنوان بزرگترین تولید کننده اینورتر های جوشکاری دارای مدل های مختلفی است که با کمک آنها می توان جوش تیگ انجام داد.

تفاوت جوشکاری آرگون با co2

جوشکاری co2

با توجه به تعریف کلی از دو روش جوشکاری تیگ و CO2 سوال مهمی که پیش می آید این است که میان جوش TIG و CO2 چه تفاوت هایی وجود دارد؟

برای پاسخ به این سوال باید ابتدا به کاربرد و نحوه استفاده از این دو روش اشاره کرد. اولین و مهم ترین تفاوت جوشکاری TIG با CO2 در نحوه استفاده از الکترود است. در جوش تیگ از الکترود تنگستن یا مصرف نشدنی استفاده می شود اما در جوشکاری CO2 از سیم جوش استفاده می شود و برای این کار نیاز به تورچ جوشکاری داریم.

دومین تفاوت میان این دو روش در نوع استفاده از لایه گاز مخافظ است. به این صورت که در جوش CO2 از گاز محافظ استفاده می شود که جداسازی باشد میان هوا و محیط. اما در جوشکاری تیگ یا همان جوش آرگون از گازهای خنثی برای این کار استفاده می شود.

برای هر کدام از این روش ها باید از دستگاه جوش مناسب استفاده نمود.

مزایا و معایب جوشکاری آرگون

جوش آرگون این قابلیت را دارد که با کمک آن بتوان ورق های نازک را نیز جوشکاری نمود و این مزیت در کنار مزیت های دیگری از قبیل: جوشکاری تمیز و یکدست، جوشکاری طولانی مدت، جوشکاری فلزات رنگین باعث استفاده بسیار زیاد آن در صنایع مختلف شده است.

در کنار این مزیت هایی که عنوان شد برخی معایب نیز وجود دارد که جوشکاران باید از آن اطلاع داشته باشند. معایبی مانند، وجود اشعه مادون قرمز، ایجاد تهوع و گرما زدگی که باید برای مراقبت از آنها نکات ایمنی را رعایت کرد.

مزایا و معایب استفاده از جوشکاری co2

جوشکاری MIG به خاطر مزیت های بسیاری که دارد کاربرد گسترده ای در صنایع مادر دارد و از آن به صورت گسترده استفاده می شود که از مهم ترین آنها می توان به تغذیه مستمر سیم جوش، حذف سرباره، سرعت بالای فرآیند جوشکاری، عدم نیاز به الکترود اشاره نمود.

در کنار مزیت های بیشمار می توان به معایبی مانند اتلاف گاز و تجهیزات پر هزینه اشاره کرد. در کل مزیت هایی که جوشکاری CO2 دارد به گونه ای است که در صنایع به صورت ویژه از آن استفاده می شود.

جمع بندی

استفاده از لایه محافظ گاز در جوشکاری باعث می شود تا کیفیت و استحکام جوش در بالاترین سطح به وجود آید. از دو روش جوشکاری CO2 و تیگ می توان لایه محافظ گاز را ایجاد کرد تا از حوضچه مذاب در برابر تخلل با هوا جلوگیری کند. برای این کار استفاده از دستگاه های جوش تخصصی و صنعتی مورد نیاز است.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها