آیا چراغ دیواری به اندازه کافی نور دارد؟
چراغ دیواری دارای انواع مختلف و سبکهای گوناگونی است و هریک عملکرد منحصر به فردی دارند.
شاید تصور کنید که نصب و استفاده از چراغ دیواری در فضای خانه کار بیهودهای بوده و تاثیر چندانی در روشنایی نداشته باشد. اما با کمی تحقیق و مشاهده فضاهای مختلفی که در آنها چراغ دیواری به کار برده شده، به این نتیجه میرسید که حضور آنها بیتاثیر نخواهد بود. نورپردازی و چراغ دیواری میتواند روشنایی مورد نیاز برای امنیت و برجسته سازی آثار هنری و معماری فضا را فراهم سازد و یا به تنهایی به عنوان دکور در خانه یا فضای مورد نظر استفاده شود. علاوه بر این توضیحات، این نوع چراغها نقش مکمل نور فضا را ایفا میکنند و به چراغهای اصلی انرژی مضاعف میبخشند.
چرا به چراغ دیواری احتیاج دارید؟
زمانی که نام چراغ دیواری را میشنوید، یاد چراغهای زینتی کم نوری خواهید افتاد که در بیشتر خانه بر روی دیوار قرار گرفتهاند و سالی یک یا دوبار فقط روشن میشوند. اگر کمی طرفدار لوازم برقی مدرن و لوکس باشید، در فروشگاههای مختلف تنوع بالای چراغ دیواری جدید را مشاهده خواهید کرد. این محصولات روشنایی جدید زمانی که بر روی دیوار و در جای درست نصب شوند نه تنها زیبایی بیشتری با نورپردازی خود خلق میکنند، بلکه در روشنایی محیط هم تاثیر بسیاری میگذارند. چراغهای دیواری عملکردهای بیشماری مانند نورپردازی مناسب محل کار، منزل، مطالعه، ایجاد بُعد و برجسته سازی سبک معماری محیط و غیره دارند. در واقع این نوع چراغها اجزای مهم نورپردازی لایه بندی شده هستند که هم زیبایی و هم کاربرد مناسبی دارند.
کجا باید از چراغ دیواری استفاده کرد؟
از چراغهای دیواری در هر جای چه در خانه و چه محل کار، هم در داخل و هم در خارج از محوطه و در هر اتاقی میتوان استفاده کرد. زمانی که شما مشغول کار هستید و روشنایی فقط توسط چراغهای سقفی تامین میشود، کافی است چراغ دیواری نصب کنید و شاهد تکمیل شدن روشنایی محیط باشید. چراغهای دیواری نور چراغ سقفی را کامل میکنند و در کنار یکدیگر روشنایی بیشتری خواهند داشت. در حمام، چراغهای روشویی بخش کلیدی لایهبندی نور هستند. آینه را با چراغ دیواری بپوشانید تا سایههایی را که نورهای بالای سر شما میاندازند، از چهرهتان دور کنید و بخش اصلی دریافت نور را از رو به رو داشته باشید.
اگر در اتاق مطالعه هنوز از چراغ مطالعه رومیزی استفاده میکنید، بهتر است آن را با یک چراغ گردان دیواری عوض کنید. چراغ دیواری چرخشی جایگزینی عالی برای چراغهای رومیزی سنتی است و با نورپردازی افقی مطالعه و کار را برای شما آسان میسازد. اگر تا به حال به موزه و یا گالری نقاشی رفته باشید، میبینید که در بالای تمام آثار از چراغهای دیواری استفاده شده تا بهتر نمایش داده شوند. در فضای باز و حیاط هم بیشتر از چراغهای دیواری و یا روی دیوار استفاده میشود تا محیط در شب امنیت بیشتری داشته باشد.
در اتاقهایی که از چراغهای سقفی و یا پایه دار استفاده میشود، چراغهای دیواری میتوانند روشنایی بیشتری ایجاد کنند و گوشههایی از اتاق را که هنگام تاریک شدن هوا سایه میشوند را روشن نشان دهند. اگر در اتاق پنجرههای بزرگ دارید با چراغهای دیواری نور روز را شبیه سازی کنید. یک چراغ دیواری در نزدیکی گوشهای تاریک یا در کنار درب اضافه کنید تا راه ورود خود را به اتاق روشن کنید. نگه داشتن تمام چراغهای دیواری روی سوئیچهای مجزا، کنترل بهتری بر منظره نور محیط خواهند داشت. چراغهای دیواری مخصوصاً برای سوئیچهای کمنور مناسب هستند که به شما امکان میدهند حالت اتاق را تعیین کنید.
چه تعداد چراغ دیواری نیاز دارید؟
اگر میخواهید در راهرو چراغ دیواری نصب کنید، تعداد زیادی چراغ به کار نبرید زیرا باعث میشود راهرو مانند باند فرودگاه به نظر برسد. بین فواصل 3 تا 5 متر یک چراغ دیواری کافی است و البته باز هم این اندازه کاملا بستگی به مکان و متراژ کلی محیط دارد. یک دستور العمل کلی و استاندارد برای نصب چراغ دیواری وجود دارد، سعی کنید فاصله نصب آنها در سطح چشم 1.5 تا 2 متر باشد.
انواع مختلف چراغ دیواری را بشناسید
انتخاب و خرید چراغ دیواری کار دشواری نیست زیرا تنها چند مدل چراغ دیواری در بازار به فروش میرسد.
- چراغ دیواری با نور بالایی که برای برجسته سازی و فضا مناسب هستند.
- چراغ دیواری با نور پایین که معمولا سطح دیوار را روشن میکنند و برای روشنایی زمین کاربرد دارند.
- چراغ دیواری لوکس که برای فضاهایی که نیاز به نور و زیبایی دکوراتیو هم زمان است به کار می رود.
- چراغهای حمام و روشویی برای روشنایی یکنواخت و بدون تابش نور طراحی شدهاند
- چراغهای دیواری مخصوص تابلو که برای جلب توجه به تصاویر و آثار هنری استفاده میشود.
در این مقاله شما به معنای واقعی با چراغ دیواری و کاربرد آن آشنا شدید و به این نتیجه رسیدید که میتوانند نقض اساسی در نورپردازی و میزان روشنایی محیط ایفا کنند. چراغهای دیواری شاید به تنهایی و البته به ظاهر نور نداشته باشند، اما هنگامی که با نور سقفی ترکیب میشوند روشنایی را چندین برابر خواهند کرد. تنوع چراغ دیواری امروز بسیار زیاد است و میتوانید طیف گستردهای از سبکهای این وسیله روشنایی را مشاهده و خریداری کنید.
دیدگاه تان را بنویسید