کد خبر: 652946
|
۱۴۰۲/۱۲/۰۸ ۱۸:۰۰:۵۵
| |

انواع پورت اتصال هارد اکسترنال

هارد اکسترنال یک واحد ذخیره‌سازی قابل حمل است که برای ذخیره‌سازی و انتقال داده‌ها بین دستگاه‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد.

انواع پورت اتصال هارد اکسترنال
کد خبر: 652946
|
۱۴۰۲/۱۲/۰۸ ۱۸:۰۰:۵۵

 این دستگاه‌ها از طریق انواع مختلفی از پورت‌ها مانند؛ USB، Thunderbolt، و بی‌سیم به کامپیوترها، لپ‌تاپ‌ها و دیگر دستگاه‌ها متصل می‌شوند. اما هر یک از انواع پورت هارد اکسترنال چه مزایا و معایبی دارند؟ چگونه بهترین نوع پورت هارد دیسک اکسترنال را تشخیص دهیم؟ برای رسیدن به پاسخ این سوالات این مطلب را از دست ندهید!

 توجه به نوع پورت اتصال هارد اکسترنال یکی از نکات مهم در راهنمای خرید هارد اکسترنال است. چرا که هر نوع پورت، سرعت انتقال داده‌ی متفاوتی را ارائه می‌دهد. برای مثال، پورت USB 2.0 سرعت انتقال داده‌ی پایین‌تری نسبت به پورت USB 3.0 دارد. ضمن اینکه سازگاری پورت اتصال هارد اکسترنال با دستگاه مورد نظر شما ( از جمله لپ تاپ، کامپیوتر، تبلت و ... ) مهم است. اگر لپ‌تاپ شما فقط دارای پورت USB 2.0 است، هارد اکسترنال با پورت USB 3.1 یا Thunderbolt برای شما کارآمد نخواهد بود. بنابراین پیش از انتخاب و خرید با انواع پورت هارد اکسترنال آشنا شوید:

  1. USB (Universal Serial Bus)

  2. Thunderbolt (1, 2, 3, 4)

  3. eSATA (External Serial Advanced Technology Attachment)

  4. FireWire (IEEE 1394)

  5. Wireless connections

USB (Universal Serial Bus)

USB، که مخفف Universal Serial Bus است، امروزه معمول‌ترین رابط برای اتصال دستگاه‌های اکسترنال به کامپیوترها است. این استاندارد در سال‌های اخیر به چندین نسخه تکامل یافته است. USB 2.0، که اولین بار در اوایل دهه 2000 معرفی شد، با سرعت انتقال داده‌هایی حداکثر تا 480 مگابیت بر ثانیه، برای استفاده‌های عمومی کافی بود. با این حال، با افزایش حجم داده‌ها و نیاز به سرعت بالاتر، استانداردهای جدیدتری مانند USB 3.0 و بالاتر معرفی شدند که سرعت‌های بسیار بیشتری را تا 20 گیگابیت بر ثانیه در (USB 3.2 Gen 2x2) ارائه دادند. این نسخه‌های جدیدتر، علاوه بر افزایش سرعت، با دستگاه‌های قدیمی‌تر سازگار هستند که استفاده از آنها را برای کاربران بسیار آسان‌تر می‌سازد.

  • USB 2.0: این پورت قدیمی‌ترین نوع پورت USB است که سرعت انتقال داده‌ی آن به مراتب پایین‌تر از پورت‌های جدیدتر است.

  • USB 3.0: این پورت سرعت انتقال داده‌ی بسیار بالاتری نسبت به USB 2.0 دارد و برای انتقال فایل‌های حجیم ایدئال است.

  • USB 3.1: این پورت جدیدترین نوع پورت USB است که سرعت انتقال داده‌ی آن دو برابر USB 3.0 است.

Thunderbolt (1, 2, 3, 4)

Thunderbolt که اولین بار توسط Intel و Apple معرفی شد، یکی از پیشرفته‌ترین رابط‌ها برای انتقال داده است. نسخه‌های اولیه Thunderbolt، که از پورت‌های Mini DisplayPort استفاده می‌کردند، قادر به ارائه سرعت‌های انتقال داده تا 10 گیگابیت بر ثانیه برای Thunderbolt 1 و تا 20 گیگابیت بر ثانیه برای Thunderbolt 2 بودند. با این حال، با معرفی Thunderbolt 3 و 4، که هر دو از رابط USB-C استفاده می‌کنند، این سرعت‌ها به طور چشمگیری به ترتیب تا 40 گیگابیت بر ثانیه افزایش یافت. این نسخه‌های جدید علاوه بر ارائه سرعت‌های بالای انتقال داده، امکان اتصال چندین دستگاه از طریق یک پورت را فراهم می‌آورند، که امکانات جدیدی را برای کاربران ایجاد می‌کند. این پورت سرعت انتقال داده‌ی بسیار بالایی دارد و برای اتصال هارد اکسترنال به لپ‌تاپ‌ها و کامپیوترهای مجهز به این پورت مناسب است.

eSATA (External Serial Advanced Technology Attachment)

eSATA، External Serial Advanced Technology Attachment یک استاندارد اتصال مخصوص دستگاه‌های ذخیره‌سازی است که سرعت‌های انتقال داده تا 6 گیگابیت بر ثانیه را ارائه می‌دهد. این فناوری که برای استفاده از هارد درایوهای خارجی و SSDها طراحی شده است، به کاربران امکان می‌دهد تا از سرعت‌های بالای انتقال داده بهره‌مند شوند. با این حال، با توجه به گسترش USB 3.0 و Thunderbolt، استفاده از eSATA در سال‌های اخیر کاهش یافته است.

FireWire (IEEE 1394)

FireWire، که همچنین با نام IEEE 1394 شناخته می‌شود، یک استاندارد اتصال دیگر برای دستگاه‌های اکسترنال است که به‌ویژه در دهه 1990 و اوایل دهه 2000 محبوب بود. این فناوری انتقال داده‌ها با سرعت‌هایی بین 400 تا 800 مگابیت بر ثانیه را امکان‌پذیر می‌سازد و برای ویدیو و داده‌های صوتی با حجم بالا مناسب است. FireWire برای زمان خود پیشرفته بود، اما با ظهور USB و Thunderbolt، کمتر مورد استفاده قرار گرفته است.

Wireless connections

با پیشرفت فناوری، برخی از هارد درایوهای اکسترنال اکنون از اتصالات بی‌سیم مانند WiFi بهره‌مند هستند. این امکان به کاربران اجازه می‌دهد تا بدون نیاز به کابل‌های فیزیکی به داده‌های ذخیره‌شده دسترسی پیدا کنند. هر چند که سرعت انتقال داده‌ها در اتصالات بی‌سیم ممکن است با سرعت‌های ارائه‌شده توسط اتصالات سیمی رقابت نکند، اما انعطاف‌پذیری و راحتی استفاده از آنها را جبران می‌کند. این فناوری به‌ویژه برای کاربرانی که به دنبال راه‌حل‌های ذخیره‌سازی قابل حمل و قابل دسترسی هستند، مناسب است.

جمع‌بندی

حال آنکه با انواع پورت هارد اکسترنال آشنا شدید، هنگام انتخاب و خرید هارد حتما به نوع پورت اتصال و برای انتخاب بهترین نوع پورت اتصال در یک هارد اکسترنال عواملی نظیر؛ سرعت، سازگاری، قیمت و کاربرد را حتما در نظر گرفته و هاردی را انتخاب کنید که پورت اتصال آن با نیاز ها و کاربری شما سازگاری و همخوانی داشته باشد.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها